Snadný vegetariánský pastýřský koláč

Pastýřský koláč je originální pohodlné jídlo. Krémová bramborová kaše pokrývající dusivou, omáčkovou náplň ho řadí na přední příčky nedělních večeří. Tradiční náplní je jehněčí, ale to vynechává vegetariány u stolu. A vegetariáni, vychutnejte si tuto verzi, která vaše bříška naplní vždy tak příjemně.

Pastýřský koláč je originální pohodlné jídlo. Krémová bramborová kaše, která pokrývá dusivou, omáčkovou náplň, je na seznamu nedělních večeří na prvním místě. Tradiční náplní je jehněčí, ale to vynechává vegetariány u stolu. To není fér!

Masožravci, dejte si pauzu! A vegetariáni, vychutnejte si tuto verzi, která vaše bříška zaplní vždy tak příjemně.

Budete se vyhřívat v radosti ze společného jídla, protože z tohoto receptu je ho hodně. Místa u stolu budete muset zaplnit úslužnými a hladovými přáteli nebo rodinou. Nezní to jako geniální nápad?

Vegetariánský pastýřský koláč recept -- bílá zapékací mísa plněná mrkví, hráškem, cibulí a houbami.

Snadný vegetariánský pastýřský koláč

Pastýřský koláč je často záchytným bodem pro zbytky jídla, doplněné bramborovou kaší a zapečené v pekáči. Tato vegetariánská verze vynechává mleté jehněčí nebo hovězí maso a nahrazuje ho řadou hub, mrkve, celeru, perlové cibulky, zelených fazolek a hrášku, to vše zapečené ve smetanové omáčce a doplněné sýrovou bramborovou kaší.

Tipy, které vám ušetří čas

Tento recept zabere trochu více času než průměrné jídlo na všední večer, ale stojí za to. Zde je několik tipů, které vám ušetří čas a energii.

Snadný vegetariánský koláč Cottage Pie: záběr na bílý pekáč naplněný koláčem Sheperds Pie.

Ano, můžete si ho připravit dopředu!

Jakmile náplň pokryjete bramborami a posypete ji posledním kouskem sýra, nechte ji zcela vychladnout a poté ji přikryjte potravinářskou fólií. Sestavený, ale nepečený koláč můžete uchovávat v chladničce až tři dny.

Chcete-li koláč upéct, odstraňte plastovou fólii a přeneste ho z lednice rovnou do trouby. K době pečení přidejte dalších 15 minut. Po 30 minutách koláč zkontrolujte.

Pokud by vrchní část koláče příliš rychle zhnědla, přikryjte ho volně alobalem.

Jak zmrazit pastýřský koláč

Upečený pastýřský koláč nechte vychladnout a volně přikryjte potravinovou fólií. Vložte jej na 2 až 3 hodiny do mrazničky nebo dokud není poměrně pevný. Zmrazený koláč vyjměte a pevně jej přikryjte plastovou fólií. Na pult položte velký kus alobalu. Na něj položte zapékací misku. Strany alobalu vyhrňte nahoru a přes koláč. Zmačkejte nebo přehněte okraje po celém obvodu, aby byl koláč ve fólii pevně uzavřen.

Na kousek lepicí pásky si vyznačte datum. Koláč vydrží v mrazničce až dva měsíce.

Když je pastýřský koláč připraven k podávání, vyjměte pekáč z mrazáku a odstraňte fólii a plastovou fólii. Právě odstraněnou fólii použijte k volnému přikrytí koláče. Ujistěte se, že zapékací mísu můžete rovnou přenést z mrazáku do trouby; pokud ne, vložte ji do trouby, zatímco se trouba předehřívá, aby se mísa pomalu zahřívala.

Zapékací misku pečte asi hodinu, nebo dokud není koláč po celé délce horký. Na posledních 15 minut odstraňte fólii, aby se vrchní část opekla. Chcete-li dobu pečení zkrátit na 40 až 45 minut, rozmrazte koláč v lednici den před plánovaným pečením.

Další vegetariánská zapékaná jídla, která vyzkoušejte!

Ingredience

Na náplň:

  • 59 mililitrů + 2 lžíce hladké mouky
  • 4 polévkové lžíce

Na polevu:

  • 1.1 kg až 1.4 kg brambor Yukon gold (asi 4 velmi velké brambory), oloupané a nakrájené na 5.1 cm velké kousky.
  • 2 1/2 čajové lžičky košer soli
  • 236 mililitrů mléka
  • 3 lžíce nesoleného másla nakrájeného na 2 nebo 3 kousky
  • 1/8 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 551 mililitrů strouhaného ostrého čedaru
  • 1/2 svazku šalvěje, nadrobno nakrájené
  • 118 mililitrů čerstvé petrželky, nasekané

Metoda

  1. Připravte beurre manié na náplň: V malé misce smíchejte máslo s moukou a dejte stranou.Pastýřský koláč s houbami -- lžíce v misce se smetanovou pastou známou jako beurre manié.
  2. Uvařte zeleninu: Ve velkém hrnci přiveďte vývar a víno k varu. Přidejte mrkev, houby, celer, bobkový list, sůl a pepř. Vařte 15 minut při mírném varu. Přidejte do hrnce zelené fazolky a vařte ještě 5 minut, nebo dokud zelenina nezměkne.
  3. Sestavte náplň: Děrovanou lžící přendejte celer, mrkev, zelené fazolky a houby do zapékací mísy a každou lžíci otřete na složenou papírovou utěrku, aby se odsála přebytečná tekutina. Vývar nechte v pánvi. Na zeleninu v zapékací misce rozdělte mraženou cibuli a mražený hrášek. Odstraňte bobkový list.Vegetariánský pastýřský koláč recept -- bílá zapékací mísa plněná mrkví, hráškem, cibulí a houbami.
  4. Připravte omáčku: V hrnci přiveďte na mírném ohni k varu rezervovaný vývar. Vmíchejte beurre manié. Omáčku za častého šlehání vařte, dokud nezhoustne. Beurre manié bude zpočátku vypadat hrudkovitě, ale rychle se vyhladí, jak se máslo v omáčce rozpustí. Pokud chcete mít omáčku bohatší, vmíchejte volitelně mléko nebo smetanu. Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a pepř.Jak připravit vegetariánský pastýřský koláč -- pánev se smetanovou omáčkou a lžícíSnadný vegetariánský pastýřský koláč -- pánev s tekutinou, moukou a máslem a šlehačem
  5. Spojte omáčku a zeleninu: Omáčku nalijte na zeleninu v zapékací misce. Jemně promíchejte, aby se omáčka obalila, a dejte stranou, zatímco budete dokončovat polevu.Recept na vegetariánský pastýřský koláč -- bílá zapékací mísa plněná mrkví, hráškem, cibulí, houbami a smetanovou omáčkou
  6. Předehřejte troubu: Nastavte rošt trouby do střední polohy a předehřejte troubu na 204 °C .
  7. Uvařte brambory: Ve velkém hrnci zalijte brambory studenou vodou a přidejte 2 lžičky soli. Přiveďte k varu na silném ohni. Když voda začne vřít, upravte teplotu na mírný ohřev. Brambory vařte 12 až 14 minut nebo dokud nezměknou, když je propíchnete špičkou nože. Brambory slijte do cedníku. Vraťte brambory do hrnce a postavte jej na střední teplotu.
  8. Rozmačkejte brambory: Neustále je míchejte asi 1 minutu, nebo dokud se tekutina z hrnce neodpaří a brambory nebudou vypadat suché. Odsuňte je na jednu stranu hrnce a do prázdného prostoru nalijte 118 mililitru mléka. Vařte, dokud není mléko horké, a poté přidejte kousky másla. (Díky horkému mléku je bramborová kaše nadýchanější.) Brambory, mléko a máslo rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Postupně přidávejte další mléko v takovém množství, abyste dosáhli krémové konzistence. Šlehejte metličkou, aby se brambory odlehčily a vyhladily.Jak připravit koláč Cottage - stříbrný hrnec, šťouchadlo na brambory, příprava bramborové kašeSnadný vegetariánský koláč Cottage - stříbrný hrnec s nakrájenými vařenými bramborami
  9. Brambory dopečte: Přidejte zbývající 1/2 lžičky soli a pepř. Vmíchejte 473 mililitrů sýra, šalvěj a petrželku. Ochutnejte a podle potřeby přidejte další sůl a pepř.Snadný vegetariánský koláč Cottage - stříbrný hrnec s bramborovou kaší, sýrem a nakrájenou šalotkou
  10. Koláč navršte a upečte: Na zeleninu v zapékací misce navrstvěte brambory. Vidličkou udělejte v bramborách víry, aby se vytvořily vrcholy a údolí. Povrch posypte zbylými 78 mililitry strouhaného sýra.Jak připravit koláč Cottage -- bílý zapékací pokrm se sýrovou bramborovou kaší navrchu
  11. Pečení: Pečte 30 minut nebo dokud náplň nezačne bublat a brambory nezezlátnou. Nechte 10 minut odpočívat a podávejte.
Vegetariánský pastýřský koláč
Starší příspěvek

Klasický královský krab

Novější příspěvek

Reuben casserole

Reuben casserole