Recept na reuben kastrol - rychlé a snadné jídlo na všední den

Tento výrazně ochucený sendvič je obložený pikantním kysaným zelím, zemitým švýcarským sýrem, masem a dresinkem Tisíc ostrovů, vtlačený mezi vydatný žitný chléb a grilovaný dozlatova a do křupava. Zapékaný sendvič je ideální jídlo, které si můžete připravit předem. Tento recept připravte večer předem, přikryjte ho a nechte v lednici nepečený, a když se vrátíte z práce, vložte ho do trouby.

Reubeny jsou u nás doma oblíbené. Tento výrazně ochucený sendvič je složený z pikantního kysaného zelí, zemitého švýcarského sýra, masa a dresinku Tisíc ostrovů, který se vtlačí mezi vydatný žitný chléb a griluje se dozlatova a do křupava. Co na tom nemilovat? No, možná jednu věc.

Dělat jeden sendvič za druhým obvykle znamená, že buď stojím u sporáku a griluju další sendvič, nebo ho griluje můj manžel, zatímco ostatní jedí. Pro večery, kdy chcete mít chuť Reubenu, aniž byste strávili večer u plotny, je tu pro vás tento Reuben Casserole.

Jak připravit Reuben Casserole

Dno zapékací misky vyložte kostkami žitného chleba (nejraději mám vydatný žitný chléb se semínky); v míse smíchejte ostatní ingredience; rozprostřete je na kostky chleba a posypte strouhankou. Sýr se rozpustí a všechny chutě se spojí, aniž by musely stát u plotny.

Zlatohnědý zapečený reuben kastrol se chladí na mřížce. V pravém dolním rohu je kovová špachtle. Na matně šedém talíři je v pravém horním rohu přílohový salát a černá vidlička. Pod talířem je tmavě tealové plátno.

Jaké maso je pro Reuben Casserole nejlepší?

Pokud tento pokrm dělám kolem svátku svatého Patrika, vždycky použiji zbytky hovězího masa, ale je to rychlá a jednoduchá večeře na všední den kdykoli během roku. Pokud nemám po ruce zbytky hovězího masa, koupím pastrami u pultu s lahůdkami.

Dávám přednost lahůdkovému pastrami před hovězím masem z lahůdek, protože jeho chuť je výraznější a lépe se vyrovná všem konkurenčním chutím v tomto nákypu. Moje lahůdkářství mi dá vzorek, to vaše určitě také. Nebojte se požádat o ochutnání kousku a pak se rozhodněte sami - hovězí konzerva nebo pastrami. Stojí zhruba stejně.

Co podávat k Reuben Casserole?

Jedná se o poměrně sytý pokrm, který rozhodně není těžký na zeleninu. Podávala bych ho s jednoduchou zeleninovou přílohou, jako jsou zelené fazolky, chřest nebo brokolice. Lehký, jednoduchý salát je vždycky skvělý způsob, jak doplnit večeři.

Pohled zblízka na keramický talíř s kopečkem snadného reubenového nákypu a přílohovým salátem s nakrájenou červenou paprikou. Vpravo je částečně vidět druhý talíř s reubenovým nákypem. Pod talíři se nachází tmavě tealové plátno.

Tipy na přípravu jídla Reuben Casserole s předstihem

Zapékaná jídla jsou perfektní jídlo, které si můžete připravit dopředu. Tento recept připravte večer předtím, přikryjte ho a nechte v lednici nepečený, pak ho jen vložte do trouby, když se vrátíte z práce. Můžete ho také úplně upéct a pak ho jen ohřát v troubě o teplotě 177 °C, dokud se neprohřeje.

Lze Reuben Casserole zmrazit?

Ano, můžete! Neváhejte celý nákyp sestavit, zabalit do plastové fólie a alobalu a uchovávat v mrazáku až tři měsíce.

Stačí ho vyndat večer předtím, než ho budete chtít sníst, a nechat ho přes noc rozmrazit v lednici. Po příchodu z práce ji vložte do trouby a upečte, jako by nikdy nebyla zmrazená.

Před zmrazením můžete nákyp také upéct podle návodu. Upečený nákyp nechte zcela vychladnout, poté jej zabalte a zmrazte. Vydrží až tři měsíce. Když je hotový, rozmrazte ho přes noc v lednici a znovu ohřejte v troubě o teplotě 177 °C.

Na matném šedém talíři je kopeček reubenského nákypu, pod nímž je tealové plátno. Nad naběračkou na talíři je zvednutá vidlička sýrového nákypu.

Vyzkoušejte tyto snadné víkendové kastroly!

Ingredience

  • Máslo do zapékací mísy
  • 8 plátků nakrájejte na kousky. Já to dělám tak, že maso nejprve naskládám a nakrájím na proužky, které pak napříč nařežu tak, aby vznikly hrubé čtverce. Nemusí být dokonalé. Je to nákyp. Plátky sýra naskládám jeden na druhý, pak ho nakrájím na proužky a pak nakrájím napříč proužky na čtverce.
  • Připravte náplň: Do velké mísy přidejte smetanový sýr a lžící nebo stěrkou ho rozmačkejte, aby změkl a trochu se rozpadl. Přidejte maso, švýcarský sýr, kysané zelí, dresink Thousand Island, kmín a sůl. Promíchejte a dbejte na to, aby se smetanový sýr zcela spojil.
  • Nákyp navrstvěte: Na dno zapékací mísy položte chléb nakrájený na kostičky (v případě potřeby ho nakrájejte a přidejte další kostičky, aby byla vrstva plná). Poté na chléb navršte lžící náplň. Rozprostřete ji co nejrovnoměrněji. Povrch posypte strouhankou.Osoba drží skleněnou zapékací misku s nepečeným pastrami reuben uvnitř.Na vrch nakrájeného chleba na dně skleněné zapékací misky se nabírá náplň do Reuben Casserole. V pozadí je kuchyňská linka a ostrůvek s mramorovou deskou.Ve skleněné zapékací misce leží žitný chléb v kostkách a za ním je blonďaté krájecí prkénko s hromádkou švýcarského sýra.
  • Nákyp upečte: Vložte nákyp do trouby a pečte 40 až 45 minut, dokud se strouhanka neopeče a nákyp se neprohřeje.
Reuben casserole
Starší příspěvek

Vegetariánský pastýřský koláč

Novější příspěvek

Domácí vanilková zmrzlina

Domácí vanilková zmrzlina