Jak připravit hovězí chilli

Z tohoto receptu připravíte neuvěřitelných šestnáct šálků. Toto masité chilli se vyznačuje dlouhým, líným vařením. Cibule, česnek, papriky a rajčata pomalu zahustí chilli, až je téměř krémové. Zbytky chilli vydrží v lednici nejméně týden nebo je lze zmrazit až na tři měsíce.

Rád tomu říkám moje sobotní chilli. Je masité, vydatné a syté a už léta patří k našim jídlům v chladných měsících. (Jsou to přece "chilli" měsíce, haha.)

Z tohoto receptu je neuvěřitelných šestnáct šálků. To je dost na to, abyste nasytili celý dav nebo si ho uložili do mrazáku na ponuré chladné večery, kdy se stmívá příliš brzy a ve spíži je prázdno.

V každé sobotní ráno můžu začít vařit brzy a nechat ho dlouho a líně vařit, zatímco popíjím kávu, čtu noviny nebo peru prádlo. Můžu obvolat přátele a uspořádat improvizované neformální setkání s minimem námahy.

Uvařte si hovězí chilli na nízkém stupni a pomalu

Toto masité chilli se vyznačuje dlouhým a líným vařením. Cibule, česnek, papriky a rajčata pomalu zahustí chilli, až je téměř krémové.

Čas můžete zkrátit asi na 45 minut, ale pokud nespěcháte, nechte ho dusit až 1 1/2 hodiny. Odměnou vám bude fantastická, hluboká chuť.

A samozřejmě jako všechny dobré chilli papričky je vždy lepší druhý nebo třetí den.

Mleté hovězí chilli

Pro vynikající chilli si vyrobte vlastní chilli v prášku

Namísto pyré z rekonstituovaných sušených chilli papriček, jak to dělá většina receptů "od nuly", přecházím rovnou k použití čistě mletých chilli prášků, jako je ancho a chipotle, abych ušetřil jeden krok.

Chilli papričky ancho jsou sušené papričky poblano a jsou relativně jemné a mají zemitou chuť, zatímco papričky chipotle jsou sušené uzené papričky jalapeños a jako takové poskytují mnohem větší pálivost, takže prášek používejte s rozvahou.

Obecný chilli prášek je směs chilli papriček a dalších koření, jako je sušená cibule a česnek, a tyto "extra" příchutě si raději přidávám sám.

Způsoby úpravy hovězího chilli

Klasické chilli v hrnci se servírovací lžící.

Nejlepší chilli přílohy

Co se týče příloh, je jich na výběr spousta. Nachystej jich misky, aby si každý mohl vybrat tu svou. Tady je několik mých nejlepších kandidátů:

Co podávat k hovězímu chilli

Zatímco se chilli vaří, upečte si na pánvi kukuřičný chléb a budete mít pohostinnou večeři, která bude připravená, kdykoli budete chtít.

Zmrazování zbytků chilli

Zbytky chilli vydrží v lednici nejméně týden, případně je lze zmrazit až na tři měsíce.

Před opětovným ohřevem rozmrazte přes noc v lednici nebo zmrazenou polévku rovnou z mrazáku ohřejte v hrnci na mírném ohni.

Další recepty na chilli k vyzkoušení!

Složení

Na chilli:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 středně velké cibule nakrájené nadrobno
  • 4 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 0.9 kg libového mletého hovězího masa
  • 1 lžička soli
  • 1 polévková lžíce ancho chilli v prášku nebo podle chuti
  • 1/4 čajové lžičky chipotle chilli prášku nebo podle chuti
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 2 lžičky oregana
  • 2 sladké papriky (červené, oranžové, žluté nebo smíšené), nakrájené na kostičky
  • 1 ( 784 g ) plechovka celých loupaných rajčat (nebo stejné množství drcených či protlačených)
  • 473 mililitrů vody
  • 2 ( 420 gramů ) plechovky ledvinových nebo černých fazolí, scezené a propláchnuté
  • 236 mililitrů čerstvých nebo mražených kukuřičných zrn

Na ozdobu:

  • Zakysaná smetana
  • Nastrouhaný ostrý čedar
  • Ředkvičky nakrájené na tenké plátky
  • Na plátky nakrájené šalvějové cibulky
  • Nakrájená cibule
  • Plátky avokáda
  • Drcený hlávkový salát
  • nakrájené čerstvé papričky jalapeños
  • Čerstvý koriandr

Metoda

  1. Uvařte cibuli, česnek a hovězí maso: Ve velkém hrnci s těžkým dnem na středním plameni rozehřejte olej. Přidáme cibuli a česnek a za častého míchání vaříme 6 minut nebo dokud cibule nezměkne. Přidejte hovězí maso a sůl. Maso vařte 5 minut nebo dokud nezrůžoví, přičemž ho rozbijte šťouchadlem na brambory nebo okrajem lžíce.Mleté hovězí maso a cibule v hrnci s vývarem na přípravu receptu na chilli.
  2. Přidáme koření a papriku: Do hrnce přidejte ancho a chipotle, kmín a oregano. Za stálého míchání vařte 1 minutu. Vmíchejte papriku.Nejlepší recept na hovězí chilli přidejte papriku.Jak připravit chilli spojením ingrediencí ve velkém vývarovém hrnci.
  3. Udělej pyré a přidej rajčata: Rajčata a šťávu z nich rozmixujte v mixéru po dobu 5 sekund, aby se rozbila. Přidej je do hrnce s vodou a přiveď k varu.
  4. Uvařte chilli: Snížíme teplotu a vaříme minimálně 45 minut nebo až 1 1/2 hodiny, nebo dokud není tekutina dobře ochucená (čím déle, tím lépe!). Pokud se ti směs zdá příliš hustá, přidávej během vaření další horkou vodu, vždy 118 mililitru.Mleté hovězí chilli vaříme ve velkém vývarovém hrnci.
  5. Přidej fazole a kukuřici: Přidej fazole a kukuřici a za stálého míchání vař 5 minut nebo dokud nejsou horké. Ochutnejte a podle chuti přidejte více soli nebo chilli prášku.
  6. Podávejte s přílohami: Na talíř připravíme misky s oblíbenými přílohami. Toto chilli vydrží přikryté v chladničce asi týden, zmrazené až 3 měsíce.
Nejlepší hovězí chilli
Starší příspěvek

Sušenky a omáčka

Pečené zelené papričky v lehké zálivce