Recept na bílé krůtí chilli - Jak připravit bílé chilli s krůtím masem a fazolemi

Po Dni díkůvzdání máme spoustu zbytků krocana a dostatek vývaru z krocana na několik jídel. Dnes jsem uvařila bílé chilli s krůtou podle našeho receptu na bílé chilli s kuřecím masem. Místo kuřecího masa jsem použila vařené krůtí maso a fazole jsem uvařila v domácím krůtím vývaru. S tortillovými chipsy je to naprosto vynikající.

Po Dni díkůvzdání máme obvykle spoustu zbytků krocana a dostatek vývaru z krocana na několik jídel.

Dnes jsem uvařila krůtí bílé chilli podle našeho receptu na kuřecí bílé chilli, ale místo kuřecího masa jsem použila vařené krůtí maso a fazole jsem uvařila v domácím krůtím vývaru.

Oproti jinému receptu jsem trochu zvýšila pálivost. Pokud nemáte rádi ostrá jídla, klidně ji zmírněte.

Už jste někdy jedli bílé chilli? Říká se mu bílé chilli, protože místo toho, co najdete v obvyklém chilli con carne, se v něm používají bílé fazole, bílé maso a jemné zelené chilli. Je naprosto vynikající s tortillovými chipsy.

Další způsoby využití zbytků krůtího masa

Jak připravit chilli v pomalém hrnci

Pokud používáte suché fazole, můžete je v pomalém hrnci nejprve uvařit a pak přidat ostatní ingredience. U cibule a paprik postupujte podle kroku 3 níže. Poté přidejte všechny přísady do pomalého hrnce.

Přikryjte a vařte na nízkém stupni další 2 až 3 hodiny nebo na vysokém stupni asi hodinu. Protože používáte předem uvařené fazole a krůtí maso, stačí, aby se chutě společně povařily,

Příprava tohoto pokrmu v pomalém hrnci je ideální pro neformální večírky, kde se hosté mohou obsluhovat sami a chilli zůstane teplé.

Jak chilli skladovat a zmrazit

Zbytky krůtího chilli uchovávejte v chladničce ve vzduchotěsné nádobě až 5 dní. V mrazničce vydrží až 3 měsíce. Před uskladněním nechte vychladnout.

Před opětovným ohřevem rozmrazte přes noc v chladničce. Nebo můžete chilli vyjmout přímo z mrazáku a znovu ohřát na mírném ohni v zakrytém hrnci. Občas promíchejte, aby se nepřipálilo na dně.

Nemáte krůtí maso? Udělejte si bílé kuřecí chilli

Ingredience

  • 0.2 kg suchých bílých fazolí, namočených přes noc ve vodě a scezených, nebo 2 a (zbývající) cibule a uvařte je doměkka. Přidáme prolisovaný česnek a vaříme ještě minutu. Přidejte zelené chilli papričky a koření a důkladně promíchejte.
  • Do hrnce přidejte cibulovou směs a krůtí maso: K vývaru a fazolím přidejte cibulovou směs jalapeño. Přidejte krůtí maso a sůl podle chuti a vařte 10 minut nebo déle (až hodinu), dokud fazole důkladně nezměknou a guláš nezhoustne.
  • Podávejte s přílohou: Podávejte posypané strouhaným sýrem. Ozdobte koriandrem, nakrájeným čerstvým rajčetem, salsou, nakrájenou zelenou cibulkou a/nebo avokádem. Podávejte s čerstvými ohřátými moučnými tortillami nebo tortillovými chipsy jako přílohou.Bílé krůtí chilli podávané s hranolky