Snídaňový nákyp

Tento nákyp se připravuje navrstvením trojúhelníčků bílého chleba do misky s nakrájenou šunkou, plátky rajčat a strouhaným sýrem. Navrch nalijeme několik vajec rozšlehaných s mlékem a pošleme na noc do lednice. Po upečení se na povrchu vytvoří lahodná vaječná kůrka, zatímco střed zůstane měkký a žvýkací.

Vložte čtyři oblíbené snídaňové ingredience - šunku, vejce, sýr a chléb - do jednoho pokrmu a získáte dokonalé ranní probuzení pro dům plný hostů.

Podle toho, z jaké části země pocházíte, si tento pokrm můžete představit jako slaný chlebový pudink, snídaňovou vrstvu nebo snídaňový nákyp.

Ať už ji nazvete jakkoli, tahle vydatná snídaně na přípravu má všechno!

Snídaňový nákyp se šunkou a sýrem

Tento nákyp se připravuje tak, že se do misky navrství trojúhelníčky bílého chleba s nakrájenou šunkou, plátky rajčat a strouhaným sýrem. Navrch nalijte několik vajec rozšlehaných s mlékem a pošlete na noc do lednice.

To, co se stane, když nákyp leží, je jako kouzlo.

Chléb nasaje všechnu tekutinu jako houba. Po upečení se na povrchu vytvoří lahodná vaječná kůrka, zatímco střed zůstane měkký a žvýkací. Je bohatý na rajčata a tavený sýr a trochu uzený od šunky.

Čtverce tohoto nákypu se úhledně krájejí a čistě se zvedají z pánve. Jednotlivé vrstvy vypadají při podávání tak působivě!

Ingredience

  • Máslo (na mísu)
  • 1 bochník nakrájeného bílého toustového chleba
  • 0.3 kg jemného čedaru, nastrouhaného
  • 8 malých rajčat nebo 16 cherry rajčátek, nakrájených na tenké plátky
  • 1 silný plátek ( 0.3 kg ) aromatické pečené šunky, nakrájený na 0.6 cm kostky (asi 591 mililitrů nakrájených na kostky)
  • 10 velkých vajec
  • 710 mililitrů plnotučného mléka
  • Kosher sůl a čerstvě mletý černý pepř, podle chuti

Postup

  1. Připravte si chléb: Vymažte máslem hlubokou zapékací mísu o rozměrech 9 x 33 cm. Plátky chleba nakrájejte šikmo tak, aby vznikly velké trojúhelníky. Na dno mísy vměstnejte co nejvíce trojúhelníků a v případě potřeby nakrájejte menší kousky, které vklíníte mezi ty větší, abyste zcela pokryli dno.Snídaňový nákyp se šunkou a sýrem
  2. Začněte nákyp vrstvit: Spodní vrstvu chleba posypte polovinou sýra. Navrch položte polovinu plátků rajčat a posypte je polovinou šunky. Přidejte další vrstvu chleba a v případě potřeby opět nakrájejte menší kousky, abyste vytvořili celistvou vrstvu. Posypte je kromě 2 lžic zbylým sýrem a zbylými rajčaty a šunkou. Přikryjte třetí vrstvou chleba. (Několik krajíců chleba vám může zůstat.)Snídaňový nákyp se šunkou a sýremSnídaňový nákyp se šunkou a sýrem
  3. Ušlehejte vejce a mléko: V míse rozšlehejte vejce, mléko a přidejte velkou špetku soli a pepře. Směs opatrně nalijte na chléb. Rukama vtlačte chléb do vaječné směsi. Posypte ho zbývajícími 2 lžícemi sýra.Snídaňový nákyp se šunkou a sýrem
  4. Přikryjte a dejte do chladničky: Přikryjte fólií nebo potravinovou fólií a uložte do chladničky nejméně na 12 hodin nebo až na 48 hodin.
  5. Předehřejte troubu a nechte pokrm dosáhnout pokojové teploty: Když je připravena k pečení, předehřejte troubu na 191 °C . Vyjměte pokrm z chladničky a nechte jej 30 minut ohřát na pokojovou teplotu.
  6. Upečte: Vložte do trouby a nechte ji vychladnout: Odstraňte plastovou fólii nebo alobal a položte na plech na pečení, aby se zachytily případné kapky. Pečte, dokud není koláč nafouklý, zlatohnědý a uprostřed propečený, 55 až 60 minut. Teploměr zapíchnutý do středu pokrmu by měl zaznamenat 71 °C . Pokud je třeba pekáč péct déle, přikryjte jej volně fólií a pokračujte v pečení ještě 5 až 10 minut.Snídaňový nákyp se šunkou a sýrem
  7. Nechte kastrol odpočívat: Před krájením na čtverce nechte kastrol 5 minut odpočívat.
Snídaňový nákyp se šunkou a sýrem
Starší příspěvek

Vegetariánská boloňská omáčka

Novější příspěvek

Quiche se špenátem a artyčoky

Quiche se špenátem a artyčoky