Jak připravit quiche

Stromy za oknem mé ložnice se tento týden rozhodly olistit, což signalizuje, že jaro je tu v plném květu. Používám mraženou krustu (dělám si vlastní, ale klidně můžete použít kupovanou), protože při pečení quiche v ní lépe drží tvar. Trik na dokonalou těstovou kůrku pro tento quiche spočívá v tom, abyste se ujistili, že máte v těstě dostatek tuku.

Stromy za oknem mé ložnice se tento týden rozhodly olistit, což signalizuje, že jaro je tu v plném květu. Ještě před týdnem jsem viděla jen šedé a hnědé nitky a teď je výhled zalitý zářivě zelenou barvou pučících listů.

Tady je quiche na oslavu zelené barvy jara se špenátem, artyčoky, šalotkou a kozím sýrem. Tak dobré!

Mám pár postřehů, o které se chci podělit, pokud jde o přípravu quiche.

První je, že ačkoli každý správný recept na quiche doporučuje předpečení nebo "slepé pečení" kůrky, já jsem to nepovažovala za nutné. Používám mraženou kůrku (dělám si vlastní, ale klidně můžete použít kupovanou), protože lépe drží tvar, když v ní quiche pečete.

Druhý poznatek se týká domácí krusty na quiche. Trik na dokonalou těstovou kůrku pro tento quiche spočívá pouze v tom, že se ujistíte, že máte v těstě dostatek tuku. Ideální je poměr 118 mililitru másla na každých 236 mililitru mouky.

Máslo ani vodu není třeba chladit. Nepotřebujete žádné pomůcky, těsto snadno vypracujete pomocí rukou a mísy.

Klasický poměr vajec a tekutin pro quiche je 1 vejce na každých 118 mililitru smetany nebo mléka. V tomto quiche, protože je plný špenátu a artyčoků, jsem přidala ještě jedno vejce pro větší strukturu. I s tímto vejcem navíc quiche drží pohromadě.

Dobrou chuť!

Ingredience

Kůrka: 1:

  • 236 mililitrů hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 118 mililitrů Předpečte kůrku: V této fázi můžete, pokud chcete, kůrku "naslepo" nebo předem upéct. Předpečením kůrky zajistíte, že spodní kůrka bude propečená a nerozmočí se. Často tento krok vynechávám a zjišťuji, že i když spodní kůrka nemusí být propečená, je obvykle dokonale chutná. Chcete-li předpéct kůrku zakoupenou v obchodě, stačí postupovat podle pokynů na obalu kůrky. Chcete-li předpečené domácí těsto v tomto receptu, vyložte vnitřek alobalem a naplňte ho koláčovým závažím, například fazolemi. Fólie a koláčová závaží pomohou zabránit tomu, aby boky kůrky při pečení sklouzly dolů. Pečte 15 minut při teplotě 191 °C , poté odstraňte alobal a závaží, propíchněte dno koláče hroty vidličky a pečte dalších 10 minut. Před plněním quiche krémovou náplní nechte trochu vychladnout.
  • Uvařte šalotku: V malém hrnci na středním plameni rozpusťte máslo. Přidejte mletou šalotku a vařte 3 až 4 minuty, dokud nezprůsvitní. Odstavte z ohně.špenát-artečok-quiche-metoda
  • Připravte si náplň: Předehřejte troubu na 191 °C . Ve velké míse rozšlehejte vejce. Přidejte kozí sýr a šlehejte do hladka. Vmíchejte mléko, smetanu, sůl, pepř, nasekaný špenát, nasekané artyčoky, vařenou šalotku, citronovou kůru a pažitku.
  • Quiche upečte: Vlijte náplň do zmrazeného koláčového těsta. (Pokud používáte koláčovou formu s odnímatelným dnem, můžete ji položit na alobalem vyložený nebo okrajem vyložený plech). Vložte do trouby. Pečte 10 minut při 191 °C, poté snižte teplotu na 177 °C a pečte 30 minut, nebo dokud střed quiche neztuhne.
  • Před podáváním nechte vychladnout: Před krájením a podáváním vyjměte z trouby a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
Quiche se špenátem a artyčoky
Novější příspěvek

Květákové cizrnové kari

Květákové cizrnové kari