Ovesné vločky nakrájené na kostičky v tlakovém hrnci

Na podzim a v zimě si připravte tuto vydatnou verzi s ovesnými vločkami, jablky a skořicí. Je to ideální snídaně, která vás za chladných rán zahřeje od hlavy až k patě. Vzhledem k tomu, že tlakový hrnec rozkládá ingredience tak efektivně, chcete použít jablka, která vydrží všechnu tu sílu vaření.

Kdykoli dělám ovesnou kaši na sporáku, skončí to tím, že se mi vaří nebo je hrnec připálený. Ne tak, když použiji svůj elektrický tlakový hrnec!

Ovesné vločky se v tlakovém hrnci vaří perfektně, bez jakýchkoli kuchyňských katastrof. A bez hrozného nepořádku!

Na podzim a v zimě dělám tuto vydatnou verzi s ovesnými vločkami, jablky a skořicí. Je to ideální snídaně, která vás za chladných rán zahřeje od hlavy až k patě.

Ovesná kaše z instantního hrnce s jablky a skořicí v misce s příborem poblíž

Ovesné vločky v tlakovém hrnci

Ovesné vločky nakrájené na kostky se obvykle vaří na sporáku až půl hodiny, přičemž je nutné je neustále míchat. V tlakovém hrnci (miluji svůj instantní hrnec!) to trvá přibližně stejně dlouho, s tím rozdílem, že můžete odejít, zatímco se oves uvaří sám. To prostě miluju!

Jaký druh jablek použít

Vzhledem k tomu, že tlakový hrnec rozkládá suroviny tak efektivně, chcete použít jablka, která vydrží všechnu tu sílu vaření. Já si vybírám jablka Granny Smiths, ale hodí se i jakákoli pevná jablka na pečení nebo dokonce pevné hrušky či kdoule.

Další informace o tom, které odrůdy jablek jsou pro pečení nejlepší, najdete v našem Průvodci jablky.

Instant Pot Oatmeal s jablky a skořicí

Tip na chutnější ovesné vločky

Kdykoli dělám ovesné vločky, udělám další krok a ovesné vločky opeču na troše másla nebo kokosového oleje pomocí nastavení smažení v tlakovém hrnci. Dodá to ovesným vločkám trochu opečené chuti a dům to navíc úžasně provoní.

Jak ohřát ovesnou kaši v tlakovém hrnci

Z tohoto receptu se dá připravit poměrně velké množství a může se stát, že vám zůstanou zbytky. Nejjednodušší způsob, jak ohřát jednotlivé porce ovesné kaše, je v mikrovlnné troubě. Ohřívejte v misce vhodné do mikrovlnné trouby po dobu 2 až 3 minut, dokud nebude horká. Ovesná kaše zhoustne - přilijte trochu mléka, aby se opět zředila.

Ovesné vločky podávejte s máslem (nebo kokosovým máslem pro bezmléčnou variantu), trochou hnědého cukru nebo javorového sirupu a nasekanými ořechy pro trochu křupavosti.

Instant Pot Oatmeal s jablky a skořicí

Další snadné snídaně

Ingredience

Na ovesné vločky:

  • 2 lžíce nesoleného másla nebo kokosového oleje
  • 355 mililitrů ocelových ovesných vloček
  • 1064 mililitrů vody
  • 1 velké jablko Granny Smith nebo jiné pevné jablko, oloupané a nakrájené na kostičky (asi 355 mililitrů nakrájených na kostičky)
  • 59 mililitrů hnědého cukru nebo javorového sirupu
  • 1 čajová lžička mleté skořice
  • 3/4 lžičky soli

Pro servírování:

  • Máslo
  • Hnědý cukr nebo javorový sirup
  • 177 mililitrů opražených nasekaných ořechů (pekanové nebo vlašské)

Metoda

  1. Ovesné vločky opražte: Na elektrickém tlakovém hrnci zvolte nastavení Sauté a rozpusťte máslo. Přidejte ovesné vločky a za častého míchání je vařte asi 5 minut, dokud nejsou aromatické a lehce opečené.Rozpustit máslo na ovesnou kaši do instantního hrnce
  2. Oves uvařte pod tlakem: Do ovsa vmíchejte vodu, jablko, hnědý cukr nebo javorový sirup, skořici a sůl a dbejte na to, aby byl všechen oves ponořený v tekutině. Zajistěte víko tlakového hrnce a ujistěte se, že je uvolňovač tlaku nastaven do těsnicí polohy. Zrušte program Sauté, poté zvolte manuální nastavení tlakového hrnce a nastavte dobu vaření na 12 minut při vysokém tlaku. (Než začne program vaření, bude hrnec asi 10 minut pracovat pod tlakem).Do instantního hrnce přidejte tekutinu, jablka a skořici pro ovesnou kaši do instantního hrnce.
  3. Po dobu 10 minut přirozeně uvolňujte tlak: Po skončení programu vaření nechte tlak přirozeně uvolnit po dobu nejméně 10 minut a poté přesuňte tlačítko Uvolnění tlaku do polohy Odvzdušnění, aby se uvolnila zbývající pára. Otevřete hrnec a promíchejte ovesné vločky, aby se do nich dostala přebytečná tekutina.
  4. Ovesné vločky podávejte: Ovesné vločky naberte do misek a posypte máslem, hnědým cukrem nebo javorovým sirupem a nasekanými ořechy. Pokud ovesná kaše po uležení zhoustne, zřeďte ji trochou mléka. Z tohoto receptu se připraví poměrně velké množství a mohou vám zůstat zbytky. Jednotlivé porce ovesné kaše nejsnáze ohřejete v mikrovlnné troubě. V misce vhodné do mikrovlnné trouby ji ohřívejte 2 až 3 minuty, dokud nebude horká. Ovesná kaše zhoustne - přilijte trochu mléka, aby se opět zředila.Ovesné vločky v instantním hrnci promíchejte