Jak připravit palačinky s čokoládovými lupínky

Tyto palačinky jsou ideální pro líné víkendové ráno nebo speciální valentýnskou snídani. Snadný sirup připravíte jen z mražených malin, cukru a vody. Zachovává si trochu té zářivé chuti z malinových plodů a zároveň je tak akorát sladký.

Víkendové snídaně jsou u nás doma velkou událostí. Neblázníme a nekomplikujeme to, ale rádi zpomalíme a vydržíme v pyžamu o něco déle než obvykle - zejména u hromady palačinek.

Po týdnu ovesné kaše nebo smoothies, které se konzumují cestou ze dveří (nebo u pracovního stolu), se palačinky vždycky cítí mimořádně výjimečně.

Čokoládové palačinky s malinovou omáčkou - jedno dokonalé sousto

Dnešní palačinky jsou obzvlášť požitkářské díky hrsti miniaturních čokoládových lupínků vhozených do těsta a sladkokyselému malinovému sirupu na závěr. Líbí se mi, že se mini lupínky rovnoměrněji rozptýlí po celém těstě, a tak je poměr lupínků a palačinky v každém soustu lepší, ale hodí se i obyčejné lupínky. Klidně použijte ty, které máte zrovna po ruce nebo které máte nejraději.

Snadný sirup připravíte jen z mražených malin, cukru a vody. Zachovává si trochu té zářivé chuti z malin a zároveň je tak akorát sladký. Skvěle se hodí jako poleva na nadýchané palačinky s čokoládovými lupínky.

Připravte si tyto palačinky na líné víkendové ráno nebo třeba na speciální valentýnskou snídani!

Jak připravit palačinky s čokoládovými lupínky

Bonusový tip

Tyto palačinky se dají krásně zmrazit! Uspořádejte je v jedné vrstvě na pergamenem vyložený plech a zmrazte je, dokud neztuhnou. Zmrazené palačinky vložte do sáčku se zipem a uchovávejte v mrazničce až měsíc.

Chcete-li je znovu ohřát, ohřívejte je v mikrovlnné troubě po 30 sekundách, dokud nejsou horké (v mikrovlnné troubě je neohřívejte déle, jinak palačinky ztvrdnou), a pokapejte je zbytkem malinového nebo javorového sirupu.

Složení

Na malinový sirup:

  • 473 mililitrů (asi 252 gramů ) mražených malin
  • 177 mililitrů cukru
  • 118 mililitrů vody
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 1 1/4 lžičky kukuřičného škrobu

Na palačinky:

  • 154 gramů hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 čajové lžičky jedlé sody
  • 1/4 čajové lžičky kosher soli
  • 3 lžíce cukru
  • 296 mililitrů podmáslí
  • 1 velké vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 118 mililitru mini čokoládových lupínků
  • Máslo na pánev

Metoda

  1. Připravte sirup: Vložte maliny, cukr, vodu, citronovou šťávu a kukuřičný škrob do malého hrnce a promíchejte. Vařte na středním plameni, dokud se maliny nerozpadnou a směs nezačne vřít. Vařte 3 až 5 minut, dokud nezhoustne. Odstavte z ohně a nechte vychladnout.Čokoládové palačinky od nuly výroba omáčky
  2. Připravte těsto: Ve středně velké míse prošlehejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, košer sůl a cukr. Ve druhé malé míse prošlehejte podmáslí, vejce a vanilku dohromady. Nalijte podmáslí do mouky a jemně promíchejte. Stěrkou rozbijte případné velké kapsy mouky; několik malých hrudek je v pořádku. Přisypte mini čokoládové lupínky.Jak připravit palačinky s čokoládovými lupínky připravte těstoDomácí palačinky s čokoládovými lupínky smíchejte mouky
  3. Upečte palačinky: Rozpalte velkou nepřilnavou pánev nebo pánvičku na středním plameni. Přidejte kousek másla a obtočte jím dno pánve. Naberte těsto (asi 59 mililitru na palačinku) na pánev a smažte, dokud spodek nezezlátne a povrch palačinek nepokryjí bublinky. Obraťte a smažte dozlatova i z druhé strany. Postup opakujte se zbývajícím těstem. Podávejte teplé pokapané malinovým sirupem.Palačinky s čokoládovými lupínky od nuly připravte palačinky
Čokoládové palačinky s malinovou omáčkou
Starší příspěvek

Snadno grilovaný steak fajitas

Novější příspěvek

Španělské hovězí empanadillas

Španělské hovězí empanadillas