Jak připravit houbové burgery Portobello

Žampiony Portobello mají ideální velikost a tvar pro přípravu burgerů. Houby jsou masité, šťavnaté a umami-y. Natřete kloboučky trochou olivového oleje, dejte je na několik minut na každou stranu na gril a máte perfektní grilované houby, které vložíte mezi dvě burgerové housky.

Dobrý den, hamburgery z portobello hub!

Proč jsou houby portobello nejlepší na hamburgery?

Vyrostla jsem na nich jako na vegetariánské variantě v restauracích a kavárnách. Ale je to tak, pro milovníky hub (to budu já, vy taky?) jsou portobellos ideální na burgery, ať už jste vegetariáni, nebo ne.

Klobouk této obrovské houby cremini má ideální velikost a tvar pro hamburger. Houba je masitá, šťavnatá a umami-y.

Jak připravit houbové burgery Portobello

Kloboučky natřete trochou olivového oleje, dejte je na několik minut na každou stranu na gril a máte dokonalou grilovanou houbu, kterou vložíte mezi dvě burgerové housky.

V následujícím provedení jsme je obložili grilovanou cibulí, trochou restovaného špenátu a sušenými rajčaty, ale stejně dobré jsou i obyčejné, s trochou soli a pepře.

Tři houbové burgery na talíři.

Jak vybrat v obchodě ty nejlepší houby Portobello

Hledejte hnědé kloboučky žampionů, které jsou na dotek pevné a nemají žádné hnědé skvrny. Pokud je portobello lepkavý nebo slizký, nevybírejte ho. Aby se všechny kloboučky rovnoměrně uvařily, kupujte portobelly podobné tloušťky a průměru.

Nejlepší přílohy pro hamburgery s houbami portobello

Další vegetariánské recepty na hamburgery, které můžete vyzkoušet!

Ingredience

  • Extra panenský olivový olej
  • 224.00gramm baby špenátu
  • 4 kloboučky žampionů portobello
  • 1 ( 224 gramů ) sklenice sušených rajčat v oleji
  • 1 červená cibule nakrájená na kolečka o průměru 0.6 cm
  • Kosher sůl
  • Majonéza
  • 4 hamburgerové housky

Metoda

  1. Příprava grilu: Rozpalte gril na vysoký přímý žár.
  2. Zavadnutí špenátu: Zatímco se gril zahřívá, orestujte baby špenát na lžíci olivového oleje a posypte ho solí ve velké pánvi na středním plameni, jen dokud špenát nezvadne, a pak ho vyndejte na talíř. Jemně povadlý špenát zůstane na portobello hamburgeru lépe než syrový špenát, který má tendenci opadávat. Můžete také použít syrový baby špenát. Je to na vás.Osmažená zelenina na pánvi k receptu na houbový burger portobello.
  3. Žampiony očistěte a potřete olejem: Houby otřete vlhkou papírovou utěrkou. Pokud pracujete s celými houbami, odkrojte stopky. (Můžete je použít k jinému účelu, nakrájené a osmažené nebo na přípravu vývaru.) Natřete vršky kloboučků hub částí oleje ze sušených rajčat.Olejování horní části houby portobello pro přípravu hamburgeru z houby portobello.Očištění vrchní části houby portobello na přípravu houbového hamburgeru portobello.
  4. Ugriluj kolečka cibule, kloboučky žampionů a žemle: Oškrábejte grilovací rošty. Pomocí složené papírové utěrky namočené v olivovém oleji otřete grilovací rošty, abyste je naolejovali. Cibulová kolečka potřete trochou olivového oleje a položte je na gril. Kloboučky žampionů položte na gril nejprve horní stranou dolů. Posypte je trochou soli. Kloboučky žampionů a kolečka cibule grilujte 4-5 minut z každé strany. Burgerové bulky grilujte řeznou stranou dolů asi 0.5 až 1 minutu, dokud nejsou lehce opečené.Houby na grilu k přípravě receptu na portobello houbový burger.Houby na grilu k přípravě receptu na portobello houbový burger.Grilování červené cibule pro recept na houbový portobello burger.
  5. Sestavte: Každou housku potřete majonézou. Na spodní část položte klobouček žampionu portobello, na něj navrstvěte špenát, sušená rajčata a nakonec cibuli. Podávejte najednou.Houbové burgery na talíři s přílohami a horní houskou potřenou majonézou.
Portobello houbový burger
Starší příspěvek

Snadno uvařená dlouhozrnná rýže

Novější příspěvek

Pasta e fagioli

Pasta e fagioli