Jak připravit zimní salát s pomeranči, červenou cibulí a rukolou

Zima může být ponurá, ale je to nejlepší roční období pro barevné citrusové plody a červenou řepu. Tento rychlý a snadný salát s červenou řepou, plátky pomeranče, červenou cibulí a rukolou rozzáří každý zimní den. Pečení vám dodá více chuti, vaření zabere méně času a nespotřebuje tolik energie.

Zima je sice ponurá, ale je to nejlepší roční období pro barevné citrusové plody a červenou řepu! Tento rychlý a snadný salát s červenou řepou, plátky pomeranče, červenou cibulí a rukolou rozzáří každý zimní den.

Řepu můžete buď upéct, nebo uvařit. Pečením získáte více chuti, vaření zabere méně času a nespotřebuje tolik energie na uvaření řepy.

Pomeranče a řepu přelijte lehkou zálivkou a podávejte s peprnou baby rukolou.

Zalití salátu z červené řepy a pomerančů zálivkou.

Ingredience

  • 1 svazek červené řepy, odstraněné listy (schovejte si je na řepu zelenou!) - asi 4 nebo 5 středně velkých, očištěných od hlíny
  • 2 velké pupečníky, kůru odřízneme malým nožíkem a nakrájíme na plátky
  • 1 svazek listů rukoly, očištěných a s odstraněnými tlustými stonky
  • Několik tenkých plátků červené cibule
  • volitelně 59 ml nasekaných vlašských ořechů
  • Dresink Vinaigrette:
  • 3 lžíce bílého vinného octa
  • 59 ml extra panenského olivového oleje
  • 1/4 čajové lžičky sušené hořčice
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Uvařte řepu: Řepu můžete buď uvařit, nebo upéct. Chcete-li řepu uvařit, zalijte neoloupanou řepu vodou, přiveďte ji k varu a vařte 30 minut nebo dokud ji nelze snadno propíchnout vidličkou. Pokud dáváte přednost pečení řepy před vařením, zabalte neoloupanou řepu do alobalu a pečte ji v troubě při teplotě 204 °C po dobu jedné hodiny nebo dokud není hotová. Po upečení nechte řepu vychladnout na pokojovou teplotu a odstraňte z ní slupku. Nakrájejte je na plátky nebo čtvrtky. Pokud máte čas, dejte je do malé misky a naložte je do poloviny zálivky z oleje a octa.
  2. Připravte zálivku: Zatímco se řepa vaří, připravte zálivku tak, že všechny ingredience na zálivku vložíte do sklenice. Uzavřete a protřepejte, dokud se zálivka dobře nespojí.Příprava zálivky na zimní salát.Příprava zálivky na zimní salát.
  3. Sestavte salát: Na jednotlivé salátové talíře dejte rukolu, několik plátků pomeranče, několik řep, několik plátků červené cibule a několik nasekaných vlašských ořechů. Pokud chcete přidat trochu barvy, jemně přidejte několik plátků pomeranče do šťávy z mísy s řepou. Nechte pomeranče vstřebat barvu řepy a použijte je do salátu. Jednotlivé saláty pokapejte dresinkem.Tři talíře s nakrájenou červenou řepou a pomerančovým salátem.

Jak rozkrojit pomeranč - užitečný tip s fotografiemi od Helen z Beyond Salmon.

Salát z pomeranče a červené řepy
Starší příspěvek

Tátovy plněné papriky

Novější příspěvek

Jak vyrobit kukuřičné tortilly

Jak vyrobit kukuřičné tortilly