Snadný krevetový těstovinový salát

Krevetový těstovinový salát je skvělým jídlem na pohoštění. Nejlepší krevety pro tento salát jsou malé růžové krevety z Maine. Mražené vařené krevety se pro tento recept dobře hodí, protože je stačí na několik minut vložit do studené vody, aby se rozmrazily. Salát se podává vychlazený.

Zde je jednoduchý a snadný krevetový těstovinový salát! Čerstvá bazalka, červená paprika, červená cibule a zálivka z citronu a olivového oleje s trochou vloček červené chilli papričky se v těchto krevetových těstovinách skvěle doplňují. Celý salát můžete sestavit během doby, kterou zabere ohřátí vody na těstoviny a uvaření těstovin.

Jaké krevety koupit

Hodí se jakékoli malé, vařené, oloupané krevety. Pokud jsou k dispozici, nejlepší krevety pro tento salát jsou malé "růžové krevety" z Maine (říká se jim tak proto, že jsou růžové i syrové). Mražené vařené krevety se do tohoto receptu hodí, protože je stačí na několik minut vložit do studené vody, aby se rozmrazily, a salát se podává vychlazený.

Skvělé jídlo na hrnec!

Tento salát jsme dělali několikrát, naposledy na potluck, kde měl velký úspěch. Pokud ho přinesete na venkovní setkání, udržujte ho vychlazený.

Tipy pro přípravu tohoto krevetového těstovinového salátu

Další skvělé těstovinové saláty, které můžete vyzkoušet!

Ingredience

  • 0.2 kg motýlků (farfalle) nebo těstovin orecchiette nebo jiných krátkých těstovin
  • Sůl
  • 0.9 kg malých mražených, již uvařených a oloupaných krevet (pokud jsou k dispozici, růžové krevety alias krevety mainské)
  • 1 červenou papriku nakrájenou na kostičky
  • 1 červenou cibuli nakrájenou na kostičky
  • 1 mletý stroužek česneku
  • 236 mililitrů nasekaných lístků bazalky (volně zabalených)
  • 78 mililitrů extra panenského olivového oleje
  • 1 čajová lžička citronové kůry
  • 59 mililitrů citronové šťávy
  • 1 čajová lžička červených chilli vloček
  • Černý pepř, podle chuti

Metoda

  1. Krevety rozmrazte: Mražené krevety rozmrazte tak, že je vložíte do misky se studenou vodou. Uchovávejte je v chladu, dokud je nebudete potřebovat.
  2. Uvařte těstoviny: Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě (1 polévková lžíce soli na každých 1.9 litru vody), dokud nebudou al dente, tedy o něco tužší, než byste normálně jedli. (Těstoviny po uvaření absorbují část salátové zálivky a ještě více změknou.) Těstoviny propláchněte ve studené vodě, aby se přestaly vařit. Dobře je slijte a vložte do velké mísy.
  3. Sestavte salát: Krevety opláchněte a dobře osušte. Přidejte je do mísy s těstovinami a promíchejte. Přidejte zbývající ingredience a jemně promíchejte, dokud se dobře nespojí.
  4. Vychlaďte a podávejte: Před podáváním salát alespoň hodinu chladíme. Podávejte vychlazený.