Grilované kabanosy z lososa - Grilované kabanosy z lososa na talíři

Tyto lososové kaboby jsou hotové za méně než 30 minut včetně marinování. Můžete je proměnit ve středomořskou hostinu spolu se světlými saláty, pečeným lilkem na středomořský způsob, řeckými bramborami nebo grilovanou zeleninou. Níže si vezměte můj seznam navrhovaných příloh a salátů.

Snadné, chutí nabité grilované kababy z lososa zalité marinádou ve středomořském stylu s čerstvým česnekem, olivovým olejem, citrusy, bylinkami a kořením. Říkám vám, že jakmile vyzkoušíte tuto marinádu na lososa, budete ho grilovat celé léto! Dobrou zprávou však je, že si je můžete připravit kdykoli během roku, a to na vnitřní grilovací pánvi nebo dokonce pečené v troubě (návod je součástí balení).

Tyto lososové kababy jsou hotové za méně než 30 minut, včetně marinování. A můžete je proměnit ve středomořskou hostinu spolu s některými světlými saláty, pečeným lilkem na středomořský způsob, řeckými bramborami nebo grilovanou zeleninou... ach, vezměte si můj seznam navrhovaných příloh a salátů níže!

Grilované kaboby z lososa naskládané na servírovacím talíři.

Jsem takový velký fanoušek jakéhokoli jídla na špejli, že vás to asi nepřekvapí, pokud jste už nedávno zkoušeli moje řecké souvlaki nebo kuřecí kababy. Dnes si povíme něco o lososových kabábech... křehkých, dokonale vločkovitých, chutí nabitých lososových kabábech! A všechno je to v marinádě, přátelé.

Lidé si potrpí na marinování grilovaných kuřat a masových kabobů, ale marinování ryb tak často zanedbávají. Proč by si měl člověk marinovat lososové kaboby? Proč je prostě nehodí do nějakého koření a neřekne si, že je to dobré?

Marináda na lososa

Marináda zde hraje dvě důležité role: První, zřejmá, je, že lososa pořádně ochutí. Stejně důležitá je ale i skutečnost, že marináda funguje jako nálev, který pomáhá lososovi, aby se nevysušil (a suchého lososa nikdo nemá rád!).

Tato marináda na lososa začíná kvalitním extra panenským olivovým olejem (věřte mi, že chcete olivový olej dobré chuti, já jsem použila řecký EVOO Early Harvest) spolu s kůrou a šťávou z jednoho citronu. Čerstvý mletý česnek používám na ryby a mořské plody. Dále tu máme čerstvý tymián, sušené oregano a trojici teplejších koření - kmín, koriandr a jemnou chilli papričku Aleppo. Pokud ho neznáte, aleppský pepř je jedinečné koření z ovocných, lehce pikantních chilli vloček. Je to jemný pepř s jemnou sladkostí připomínající sušená rajčata! (Aleppo a další zcela přírodní koření najdete v našem internetovém obchodě).

Marinádu obměňujte podle své chuti. Nemáte tymián? Můžete použít trochu čerstvé petrželky. Pokud máte rádi pikantní nádech, přidejte špetku kajenského pepře. Dbejte však na to, abyste použili kvalitní olivový olej a citrusy.

Středomořské lososové kaboby podávané na talíři s tahini omáčkou

Jak připravit tyto středomořské kabanosy z lososa

Příprava těchto lososových kabobů je velmi jednoduchá. Jakmile budete mít špízy namočené ve vodě a připravenou rychlou marinádu, je recept doslova snadný jako 1.2 ,3...

1. Kousky lososa, cukety a cibule naložte do úžasné středomořské marinády z lososa (extra panenský olivový olej, citronová kůra a šťáva, česnek, bylinky a koření). Nechte 20 minut odležet nebo přikryjte a nechte asi hodinu v chladu, dokud nebudete připraveni ke grilování.

Lososové řízky s plátky cukety a červené cibule, marinované v míse na míchání

2. Marinovaného lososa a zeleninu navlékněte na připravené špejle (pokud používáte dřevěné nebo bambusové špejle, musíte je před použitím namočit na 30 minut až 1 hodinu do vody).

Losos připravený na špízech s cuketou a červenou cibulí

3. Uspořádejte lososové špízy na středně rozehřátý gril, přikryjte a grilujte 6 až 8 minut, v polovině pečení jednou otočte. Můj manžel, který je v naší domácnosti mistrem grilu, se zde rozhodl gril přikrýt, aby byl gril rovnoměrně propečený (lososové kaboby byly dokonale neprůhledné, vločkovité a křehké.)

Zde jen jedna krátká rada, při otáčení lososových špízů pomáhá používat kleště na rozdíl od používání špachtle. Na jeden kabob jsem použila pouze jeden dřevěný špíz, ale pro pevnější kabob můžete použít i 2 špízy.

Středomořský lososový kabanos podávaný na talíři

Mohu připravovat lososové kaboby v interiéru?

Na těchto lososových kabobách je krásné, že je můžete připravovat po celý rok. Já dávám přednost venkovnímu grilu, ale ne vždy je to možné. Existuje několik způsobů, jak tyto lososové kaboby připravit v interiéru.

- Na sporáku s použitím roštu nebo grilovací pánve. Jednoduše potřete pánev nebo grilovací pánev trochou extra panenského olivového oleje a zahřejte ji na střední teplotu. Uspořádejte lososové kabanosy v jedné vrstvě (v případě potřeby to dělejte po částech a kabanosy nepřeplňujte). Z každé strany je smažte 3 až 5 minut, jednou je otočte a smažte další asi 4 minuty. Pokud chcete, můžete je pro rovnoměrné propečení přikrýt.

- Pečené v troubě. Zapněte brojler na vysoký výkon a horní rošt umístěte asi 13 cm až 15 cm pod brojler. Lososové špízy naaranžujte na plech a opékejte asi 4 až 5 minut z jedné strany, otočte na druhou stranu a opékejte další 4 minuty nebo dokud nejsou neprůhledné.

Jak dlouho vydrží grilovaný losos v lednici?

Obecně platí, že pokud byla ryba čerstvá, v dobrém stavu a před přípravou nepáchla, můžete grilovaného lososa skladovat v lednici ve vzduchotěsné nádobě přibližně 2 dny. Mějte na paměti, že česneková chuť se prohloubí (to mi nikdy nevadilo!) Zbytky lososa konzumujte nejlépe studené nebo při pokojové teplotě. Často jsem si vařeného lososa hodila do obilných misek nebo na salát a připravila si tak chutnou lehkou večeři!

Co podávat ke grilovaným lososovým kabobům?

Kdykoli podávám kabanos jakéhokoli druhu, vždycky k němu ráda přidám trochu omáčky nebo dipu. Ke grilovanému lososu jsem zvolila omáčku tahini, ale klidně bych mohla použít i řecké tztaziki. Kromě toho existuje tolik možností chutných středomořských pokrmů, které můžete podávat spolu s ním. Zde je jen několik z nich:

Čerstvé saláty: Salát se třemi fazolemi; středomořský salát s avokádem; řecký salát; salsa ve středomořském stylu.

Vedlejší pokrmy: Středomořský hořčičný bramborový salát; řecká citronová rýže

Popis

Nejlepší grilované kabanosy z lososa, připravené na středomořský způsob s česnekovou, pikantní marinádou, cuketou a cibulí! Podávejte je s oblíbenými středomořskými saláty a přílohami a trochou nebo (spousta nápadů nahoře v příspěvku).

Ingredience

  • 0.7 kg filet z lososa, nakrájený na kostky o velikosti přibližně 2.5 až 3.8 cm nebo více.
  • 1 cuketa nakrájená na kolečka
  • 1 malá červená cibule, nakrájená na čtverečky
  • Kosher sůl a pepř

Na marinádu

  • 59 až 78 mililitrů extra panenského olivového oleje (použila jsem řecký olivový olej Early Harvest).
  • 1 citron, oloupaný a odšťavněný
  • 3 stroužky česneku, mleté
  • 2 lžičky nasekaných čerstvých tymiánových lístků
  • 2 lžičky suchého oregana
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička jemné chilli papričky (použila jsem tuto aleppskou papričku )
  • ½ lžičky mletého koriandru

Návod:

  1. V malé misce prošlehejte ingredience na marinádu: extra panenský olivový olej, citronovou šťávu a kůru, česnek, oregano, tymián, kmín, aleppský pepř a koriandr.
  2. Kousky lososa, cukety a cibule vložte do velké mísy. Dochuťte je košer solí a pepřem a krátce promíchejte. Nyní lososa přelijte marinádou a znovu promíchejte, aby se losos dobře obalil marinádou. Rybu nechte marinovat asi 15 až 20 minut.
  3. Začněte s lososem, navlékněte lososa, cuketu a cibuli na špejle (pokud používáte dřevěné špejle, nezapomeňte je před použitím na 30 minut namočit).
  4. Rozpalte venkovní gril (pokyny pro grilování uvnitř najdete v poznámkách). Uspořádejte na něj lososové špízy a gril zakryjte. Přikryté lososové špízy grilujte 6 až 8 minut nebo dokud není ryba v celém těle neprůhledná, přičemž v polovině grilování špízy jednou otočte (nejlépe se lososové špízy otáčejí pomocí kleští).