Fazole pečené od nuly - kuchařský průvodce

Fazole Navy jsou nejvhodnější fazole pro pečené fazole na novoanglický způsob. Jsou malé, a tak nasáknou spoustu sladké melasové dobroty. Pokud je neseženete, můžete použít i fazole Great Northern nebo jinou odrůdu malých fazolí. Malé hráškové fazole (navy beans) jsou pro fazole bostonského typu nejpůvodnější. Fazole vydrží v lednici nejméně čtyři dny.

Jako první experimentální kuchař jsem se rozhodl připravit pečené fazole od nuly, což je projekt, který zahrnuje namáčení suchých fazolí přes noc a jejich vaření ve sladkém, lepkavém vývaru po dobu 6 až 8 hodin.

Jakkoli byly dobré (a byly opravdu dobré!), nechce se mi zapínat troubu na osm hodin a zdržovat se tím, abych je jednou za čas zamíchala. (Možná příště zkusím uvařit fazole v tlakovém hrnci!).

Proto je tento recept na sporáku s použitím fazolí z konzervy tak lákavý. Chutnají, jako by byly připraveny úplně od začátku, ale jsou hotové za čtyřicet minut nebo méně s velmi malým množstvím času na ruce.

Snadné fazole zapečené v hrnci na plotně

Nejlepší fazole pro pečené fazole

Fazole Navy jsou nejvhodnější fazole pro pečené fazole ve stylu Nové Anglie. Jsou malé, a tak nasáknou spoustu sladké melasové dobroty, která je charakteristickým znakem pečených fazolí. Pokud je nemůžete najít, můžete použít také fazole Great Northern nebo jinou odrůdu malých fazolí, ale malé fazole (navy fazole) jsou pro bostonské pečené fazole nejpůvodnější.

Jak připravit zapečené fazole - zapečené fazole v misce se lžící

Připravte si je předem: Skladujte a zamrazte

Po uvaření vydrží fazole v lednici nejméně čtyři dny. Nezapomeňte je do dvou hodin po uvaření dobře přikryté pokličkou uložit.

Lze je zmrazit až na šest měsíců, ale jejich struktura může být trochu kašovitá. Pokud víte předem, že fazole zmrazíte, zkraťte dobu vaření asi o 10 minut, aby fazole nebyly příliš měkké. Nechte je vychladnout na kuchyňské lince a poté je důkladně zchlaďte v chladničce, než je přendáte do nádob vhodných pro mrazení a zmrazíte. Před opětovným ohřevem je rozmrazte v chladničce.

Hledáte další recepty na fazole?

Složení

  • 0.2 kg tlusté slaniny, nakrájené příčně na 0.6 cm široké proužky
  • 1/2 oloupané cibule, stonek neporušený
  • 4 ( 420 gramů ) plechovky fazolí, opláchnuté a okapané
  • 1 ( 224 gramů ) plechovka rajčatové omáčky
  • 3 polévkové lžíce melasy
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžičky suché hořčice v prášku
  • 1 bobkový list
  • 1 lžička soli
  • 236 mililitrů vody

Metoda

  1. Uvařte slaninu: Slaninu vařte ve velkém polévkovém hrnci na středním ohni, často ji otáčejte po dobu 5 minut nebo dokud nezhnědne. Odlijte a vyhoďte asi polovinu přebytečného tuku. Odložte stranou asi 59 mililitrů slaniny na ozdobu.
  2. Uvařte fazole: Přidejte do hrnce polovinu cibule, okapané fazole, rajčatovou omáčku, melasu, hnědý cukr, hořčičný prášek, bobkový list, sůl a vodu. Na mírném ohni přiveďte k varu. Hrnec přikryjte a vařte 25 až 30 minut, nebo dokud omáčka nezhoustne. Pokud se vám zdá, že omáčka nezhoustla podle vašich představ, odstraňte na posledních 5 minut vaření pokličku. Vyjměte cibuli 0.5 a bobkový list.Jak udělat pečené fazole - pečené fazole v hrnciFazole pečené na plotně - fazole pečené v hrnci s cibulí a bobkovým listem
  3. Podáváme: Na talíři se podávají fazole z hrnce nebo se přendají do mísy a posypou se rezervovanou slaninou.