Pokud máte v kuchyni pouze jednu troubu, všechny přílohy ke Dni díkůvzdání se zpravidla musí připravovat na sporáku, protože v troubě má hlavní slovo krocan.
Zde je jednoduchá příloha z máslové dýně, kterou snadno připravíte na sporáku.
Trik tohoto pokrmu spočívá v opečení másla před přidáním dýně, aby dýně absorbovala část komplexní a úžasné chuti hnědého másla, než se také opeče.
Další recepty z máslové dýně, které si zamilujete
Ingredience
- 0.7 kg máslové dýně, oloupané, zbavené semínek a nakrájené na 1.3 cm kousky (asi 946 mililitrů , viz Jak oloupat a nakrájet máslovou dýni.
- 3 lžíce másla
- 1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu nebo 1 lžička sušeného tymiánu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
Metoda
- Máslo opečte: Rozpalte velkou pánev na středním plameni. Přidejte máslo a často šlehejte. Po rozpuštění máslo trochu zpění a pak ustoupí. Začne se tvořit medově zbarvená hnědá mléčná hmota. Máslo by mělo mít nádhernou oříškovou vůni. Odstavte z ohně. Za stálého šlehání přidejte tymián. Pokud použijete čerstvý tymián, směs trochu zpění. (Všimněte si, že od zhnědlého másla k přepálenému máslu neuplyne mnoho času. ) Pánev sundejte z ohně a položte ji na chladný povrch, aby se máslo přestalo vařit. Pokud se máslo připálí, doporučuji ho vylít a začít znovu, což jsem občas musela udělat, když jsem nedávala pozor).
- Na másle opečte na kostičky nakrájenou dýni: Vraťte pánev na hořák a zahřejte ji na středně vysokou teplotu. Dřevěnou nebo kovovou lžící kousky dýně promíchejte, aby se všechny dobře obalily máslovou tymiánovou směsí. Hojně je posypte solí a pepřem. Rozložte kousky dýně do rovnoměrné vrstvy a bez míchání je nechte vařit, aby na jedné straně trochu zhnědly (několik minut). Promíchejte je, znovu rozložte a nechte vařit bez míchání, aby se opekly i další strany.
- Snižte teplotu, přiklopte a vařte: Snižte teplotu na minimum, pánev zakryjte a nechte vařit, dokud dýně nezměkne, 10 až 20 minut, podle toho, jak velké kousky jste nakrájeli. Podle chuti osolte a opepřete a před podáváním posypte ještě trochou nasekaného čerstvého tymiánu.
