Kukuřičný krém je letní pohodové jídlo.

Škrobové zbytky, které se nacházejí pod zrny, kukuřici zahustí a v této verzi ji zpečeťuje smetana. I léto má své chladné a deštivé dny, ale teplá mísa těchto sladkých zlatavých zrnek vás může rozveselit, zatímco čekáte, až vyjde slunce.
Čerstvá vs. mražená kukuřice
V sezóně kukuřice je vždy optimální čerstvá kukuřice, která je opravdu tou nejsladší a nejodolnější volbou. Z klasů čerstvé kukuřice můžete získat kukuřičné mléko, sladkou škrobovou tekutinu. Kukuřice čerstvě utržená z klasu má krémovou, šťavnatou kvalitu, která oznamuje, že léto je tady!
Přesto můžete kukuřici nahradit mraženou, zejména pokud ji chcete připravit na podzimní svátky (ahoj, Díkůvzdání!), kdy kukuřice není v sezóně.
Kukuřičné mléko bohužel nelze získat ze zmrazených zrn. Chcete-li napodobit krémovitost kukuřičného mléka pomocí mražené kukuřice, zkuste malé množství (asi 78 mililitru jader) pročistit v mixéru, aby se uvolnila část škrobu, a vmíchejte ho do kukuřice.

Kukuřičný krém připravený předem
Po přípravě lze kukuřičný krém skladovat v chladničce nejméně tři dny. Lze ji také zmrazit až na tři měsíce.
Jak tuto přílohu podávat
Když je kukuřice dostatek, můžete podávat kukuřičný krém jako přílohu k jakémukoli jídlu za teplého počasí, ale není to jídlo jen na léto.
Hodila by se i na stůl ke Dni díkůvzdání, zejména proto, že ji lze připravit dopředu z mražené kukuřice.
Sama o sobě je to čiré nebe, ale můžete ji obměnit přidáním pikantních papriček jalapeños nebo nakrájených papriček poblano; dalšími doplňky, které vás napadají, jsou nasekaná bazalka, nakrájená cherry rajčátka a drobky vařené slaniny.
Pro přípravu kukuřičného nákypu na smetaně přidejte trochu tekutiny navíc (smetanu nebo vodu), posypte trochou čedaru nebo parmazánu a zapečte v troubě o teplotě 191 °C, dokud nezhnědne a nevybublá.
Potřebujete další recepty na kukuřici?
Složení
- 6 oloupaných kukuřičných klasů ( 946 až 1182 mililitrů )
- 2 polévkové lžíce nesoleného másla
- 2 lžíce najemno nakrájené šalotky nebo žluté cibule
- 3/8 lžičky soli
- 1/8 lžičky mletého černého pepře
- 236 mililitrů půl na půl
- Nasekaná čerstvá petrželka, pažitka nebo estragon na ozdobu
Postup
- Odstraňte kukuřičná zrna: Odřízněte 2 řady kukuřičných zrn a postupujte od silného konce k úzkému. Otočte a odřízněte další 2 nebo 3 řady. Takto pokračujte, dokud nebudou odstraněna všechna zrna ze všech klasů. Můžete také použít škrabku na kukuřici. Klásky položte na plech s okrajem, aby se zrna při odstraňování nerozletěla všude kolem.
- Seškrábněte klas, aby se uvolnilo krémové mléko: Po vyjmutí zrn podržte jeden klas nad hromádkou kukuřice na prkénku nebo plechu a hřbetem nože po něm přejíždějte sem a tam, abyste uvolnili kašovité kukuřičné mléko. Postup opakujte se všemi klasy. Škrobová tekutina z kukuřičného mléka dodá zrnům krémovou chuť.
- Kukuřici uvařte: Na velké pánvi na středním ohni rozpusťte máslo. Přidejte šalotku nebo cibuli a za častého míchání vařte 3 až 4 minuty, nebo dokud šalotka nezměkne, ale nezhnědne. Přidejte kukuřici, kukuřičné mléko, sůl, pepř a 0.5 a půl. Za častého míchání vařte 5 minut, nebo dokud zrna nezměknou a kukuřice nebude vypadat krémově a mírně zhoustne. Pokud se vám zdá suchá, přimíchejte po jedné lžíci smetanu nebo vodu. Ochutnejte a případně přidejte více soli a pepře.
- Kukuřici podávejte: Přendejte ji do misky a podávejte horkou, ozdobenou nasekanými bylinkami.