Plněné artyčoky - nejlepší způsob, jak jíst artyčoky

V tomto receptu se artyčoky předem nedusí. Listy pouze okrájíte, odkrojíte vrchní část, vydlabete a vyhodíte dušičku a pak listy naplníte směsí strouhanky. Nádivka se přilepí na listy v místě, kam by se normálně dala namočit, a jí se stejným způsobem.

Dobrý den, milovníci artyčoků. Měli jste někdy plněné artyčoky? Pokud připravujete artyčoky pro společnost a chcete udělat dojem, zkuste je naplnit a upéct.

Opravdu nejlepší způsob, jak jíst artyčoky vůbec. Neříkám to lehce. Plněné artyčoky jsou opravdu, ale opravdu dobré.

Jaké jsou ingredience v pečených plněných artyčokách?

Když se podíváte na ingredience, je vám tak trochu jasné proč. Artyčoky jsou samy o sobě zázračnou potravinou. Odeberte listy (vlastně okvětní lístky) a naplňte je bylinkovou, česnekovou parmazánovou strouhankou a pokapejte olivovým olejem? Páni.

Jak připravit pečené plněné artyčoky

V tomto receptu nejsou artyčoky předem spařeny. Listy pouze ořízneme, odřízneme vrchní část, vydlabeme a vyhodíme dušičku a pak listy naplníme směsí strouhanky. Vložte je do hrnce s vodou, citronem a česnekem, přiklopte a pečte, dokud se listy nedají snadno stáhnout.

Přikrytí nádoby během pečení v podstatě artyčok s nádivkou spaří!

Jak podávat pečené plněné artyčoky

Není třeba dip. Nádivka se přilepí na listy, kam by se normálně dala namočit, a jí se stejně.

Tak dobré! Je to perfektní předkrm na jarní posezení nebo luxusní jídlo samo o sobě.

Výběr správného artyčoku

Tento recept nejlépe funguje se středně velkými až velkými, čerstvými artyčoky v sezóně. Na co se zaměřit:

Tipy pro řešení problémů

Další recepty, které můžete vyzkoušet s artyčoky

Složení

  • 6 plátků bílého chleba
  • 1 lžička citronové kůry
  • 118 mililitrů strouhaného parmezánu
  • 8 stroužků česneku, rozdělených
  • 118 mililitrů nasekané petrželky
  • 1 lžička čerstvého oregana, mletého
  • 118 mililitrů plus 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje, rozdělené
  • 1/8 čajové lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 2 velké kulovité artyčoky
  • 4 plátky citronu, rozdělené
  • 1 bobkový list
  • Koherova sůl, nepovinně

Speciální vybavení

  • Kuchyňský robot

Metoda

  1. Připravte čerstvou strouhanku: Odřízněte kůrku ze 6 plátků chleba. Středy nakrájejte a vložte do kuchyňského robotu. Pulzujte, dokud nezískáte hrubou strouhanku. Měli byste mít asi 710 mililitrů .
  2. Připravte nádivku: V míse smíchejte strouhanku, citronovou kůru, parmezán, mletý česnek (ze 6 stroužků česneku, zbývající 2 stroužky si nechte), nasekanou petrželku, mleté oregano, 118 mililitrů olivového oleje a černý pepř. Odstavte.pečené-plněné-artičoky-metodika
  3. Připravte artyčoky: Odřízněte stonek a ponechte 1.3 cm od spodní řady listů. Pomocí kuchyňských nůžek odstřihněte 1.3 cm špiček všech artyčokových listů. Odřízněte 2.5 cm od horní části artyčoku. (Pomůže vám k tomu vroubkovaný nůž, například nůž na chleba.) Vezměte plátek citronu a potřete jím odříznuté okraje artyčoků, aby nezhnědly.pečené plněné artyčoky-metodapečené-plněné-artičoky-metoda
  4. Předehřejte troubu: Předehřejte troubu na 191 °C .
  5. Naplňte artyčoky: Udělejte nádivku z artyčoků: Prstem jemně roztáhněte středové listy artyčoků. Vytáhněte vnitřní jemné žluté listy artyčoku. Malou kovovou lžičkou seškrábněte a vydlabejte všechny vnitřní chlupaté dušičky. Všimněte si, že odstranění dušičky v této fázi není zcela nezbytné a vyžaduje trochu šikovnosti. Přesto je pak konzumace plněného artyčoku mnohem snazší a příjemnější. Položte artyčoky na plech (aby se zachytila strouhanka) a začněte je plnit směsí nádivky. Mezi každý velký list a artyčok dejte trochu směsi nádivky, stejně tak i do středu. pečené plněné artyčoky-metoda
  6. Artyčoky upečte: Na dno holandské trouby, do které se artyčoky vejdou, dejte asi 2.5 cm vroucí vody. Do vody přidejte 2 plátky citronu, bobkový list a 2 zbývající stroužky česneku rozkrojené na polovinu. Artyčoky vložte do vody ve vzpřímené poloze. Pokapejte zbývajícími 2 lžícemi olivového oleje. Hrnec pevně přikryjte pokličkou. (Nezapomeňte nádobu přikrýt, jinak tato metoda nebude fungovat!) Pečte 1 hodinu při teplotě 191 °C , nebo dokud do srdíčka artyčoku snadno nepronikne nůž nebo dokud nelze snadno odstranit jeden z vnějších lístků. (V závislosti na velikosti artyčoku se doba pečení může pohybovat od 50 minut do 1 hodiny 30 minut nebo déle). Odstraňte kryt a asi minutu opékejte, aby se na povrchu nádivky udělalo trochu hnědého. Artyčoky vyjměte na servírovací mísu a podávejte. Parmezán dodá artyčokům dostatečnou slanost, ale pokud dáváte přednost většímu množství soli, přidejte jí podle chuti více.pečené plněné artyčoky-metoda
Zapečené plněné artyčoky
Starší příspěvek

Pasta e fagioli

Novější příspěvek

Kuře na medové hořčici

Kuře na medové hořčici