Recept na česnekového lososa Za'atar - nová prémiová směs koření

Na tento snadný, chuťově bohatý recept na lososa s česnekem za'atar se čeká ve frontě už od začátku léta. Abych ušetřila čas a energii, ráda k lososovi přihodím zeleninu, kterou opeču. Tentokrát to byly baby brambory, rajčata a růžičky brokolice. Vychutnejte si s libanonskou rýží a přílohou oblíbeného salátu.

Tento snadný recept na lososa s česnekem za'atar plný chuti se připravuje už od začátku léta. A já jsem tak nadšená, že se s vámi o něj konečně můžu podělit!

Za'atar losos s brokolicí, hroznovými rajčaty olivovým olejem a citronem na klínku

Protože se snažíme věrně dodržovat středomořskou dietu, hledala jsem nové, snadné způsoby přípravy ryb. Tento recept na česnekového lososa je jedním z těch, které vznikly z rozmaru experimentování, a jsem za to moc ráda. Stal se další rychlou večeří na plech, za kterou se nebudu omlouvat.

Podívejte se, jak se připravuje tento snadný recept na lososa


Za tímto lahodným česnekovým lososem nestojí žádná velká technika. Vždyť je to jen losos hozený na plech s několika druhy zeleniny, ne?! Ale právě jednoduchá, rozhodně blízkovýchodní úprava pro mě pozvedla lososa na úplně novou úroveň...

Změnou je naše nové přírodní koření za'atar - aromatická směs koření se zemitou hloubkou a jemným citrusovým podtónem. Tato konkrétní směs obsahuje kvalitní divoký tymián, pražená sezamová semínka a sumac pocházející z Turecka a severní Afriky.

Česnekový losos Za'atar na pánvi s bramborami, brokolicí a barevnými hroznovými rajčaty.

Co podávat s lososem Za'atar s česnekem

Abych ušetřil čas a energii, rád k lososovi přihodím nějakou zeleninu, kterou opeču. Tentokrát to byly baby brambory, rajčata a růžičky brokolice. Pokud však chcete přidat další, zkuste: Vezměte si třeba třísložkový středomořský salát, libanonskou rýži a třeba dip, jako je hummus z pečené červené papriky nebo Baba Ganoush!

Nové prémiové koření od The Mediterranean Dish!

Právě jsem vám představila naši zbrusu novou směs koření Za'atar od The Mediterranean Dish! Nyní jsme oficiálně uvedli na trh naši vlastní řadu prémiového, zcela přírodního a organického středomořského koření. Pokud si chcete doplnit zásoby do spíže pro další středomořské vaření, nakupujte balíčky koření zde!

Popis

Složení

  • 12 baby brambor (asi 336 gramů), oloupaných
  • 473 mililitrů hroznových rajčat (asi 280 gramů ), podle chuti rozpůlených
  • 168 gramů růžiček brokolice
  • 3 lžíce čerstvého mletého česneku (asi 5 až 6 stroužků)
  • Kvalitní extra panenský olivový olej
  • Sůl a pepř
  • 2 lžičky koření Za'atar, rozdělené, plus další na později
  • 1 lžička koriandru, rozdělená
  • 0.5 kg filetů z lososa bez kůže
  • 1 citron, šťáva

Pokyny

  1. Předehřejte troubu na 204 °C.
  2. Do velké mísy přidejte brambory, hroznová rajčata a brokolici. Zalijte 2 lžícemi extra panenského olivového oleje a promíchejte. Poté přidejte trochu soli a pepře, 1 lžíci prolisovaného česneku, 1 lžičku koření za'atar, ½ lžičky koriandru. Znovu promíchejte, aby se koření rozprostřelo a pokrylo zeleninu. Přeneste zeleninu na velký plech s okrajem.
  3. Lososa osušte. Osolte a opepřete. Pokapejte jen trochou extra panenského olivového oleje. Rovnoměrně na něj rozetřete zbylý česnek. Posypte zbylým za'atarem a koriandrem.
  4. Okořeněného lososa nakrájejte na 4 stejné kousky a položte je na připravený plech se zeleninou. V případě potřeby lososa a zeleninu ještě hojně pokapejte extra panenským olivovým olejem.
  5. Pečte ve vyhřáté troubě 15-16 minut. Vyjměte z ohně a vymačkejte na lososa citronovou šťávu. Posypte ještě za'atarem. Vychutnejte si s libanonskou rýží a přílohou oblíbeného salátu. .