Jedná se o večeři typu power bowl. Středomořský zelný salát bez majonézy s lososem podávaný v plochých chlebových miskách! Perfektní večeře na všední den za 30 minut nebo méně.

Právě zálivka z citronové šťávy, olivového oleje, česneku a středomořského koření dělá z tohoto zelného salátu něco jiného než průměr. Pak je to použití peprné ředkvičky, zelené cibulky a čerstvých bylinek, jako je petržel a máta, které mu dodávají ještě větší středomořský akcent.
Toto je - víceméně - moje verze salátu Koronib, arabského zelného salátu mého dětství. Dalo by se říct, že je to zelný salát východního Středomoří.

Přidáním lehce kořeněného pečeného lososa a proteinových obalů FlatOut FlatBread se můj recept na salát coleslaw změnil v lehkou a snadnou večeři na všední den. Nápad udělat z flatbread wraps misky pochází z tohoto chytrého videa!
Tyto coleslaw lososové power bowls jsou rozhodně schváleny pro středomořskou dietu! Mluvíme o zdravé dávce silné zeleniny a bylinek, libových bílkovinách z lososa a chlebových miskách FlatOut a zdravém "hrnci" pro vás dobrého extra panenského olivového oleje!

Středomořské chutě jsou v tomto receptu na zelný salát tak výrazné, že vám majonézový druh nebude chybět. Slibuji.
Rychlý tip: Tento recept je skvělý pro pohoštění velké skupiny. V této podobě nasytí až 6 osob a ingredience můžete snadno zdvojnásobit, abyste jich naservírovali více. Chlebové misky a salát připravte dříve. Lososa upečte až těsně před přípravou večeře. Rozložte vše jako švédský stůl a nechte hosty, aby si sami vytvořili salát a misky s lososem!
Přejděte pod recept vhodný k vytištění, kde najdete návod krok za krokem s fotografiemi. Dobrou chuť!
Popis
Toto je večeře typu power bowl. Středomořský zelný salát bez majonézy s lososem podávaný v plochých chlebových miskách! Perfektní večeře na všední den za 30 minut nebo méně.
Složení
Na ploché chlebové misky
- 4 - 6 rozmražených chlebů Flatout® (Protein Up nebo dle vlastního výběru)
Na salátový dresink
- 1 velký citron, šťáva z něj
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 118 ml extra panenského olivového oleje
- 4 nasekané stroužky česneku
- sůl a pepř
- 1 polévková lžíce mletého sumachu, podle chuti i více
- 1 PL sušeného oregana
- 1 lžička drcených vloček červené papriky, nepovinně
Na salát Coleslaw
- ⅓ celá hlávka zelí, nakrájená na tenké plátky nebo na kousky
- ⅓ celá hlávka červeného zelí, nakrájená na tenké plátky nebo na kousky
- 2 mrkve, nastrouhané
- 6 ředkviček, ořezaných, nakrájených nebo nakrájených na tenké nudličky
- 2 celerové tyčinky, nakrájené na kousky
- 3 zelené cibulky, ořezané a nakrájené (zelená i bílá část)
- 473 mililitrů nasekaných petrželových lístků
- 473 mililitrů nasekaných lístků máty
- 2 lžíce čerstvě nastrouhaného kořene zázvoru
- 1 392 gramová plechovka cizrny (nepovinné, přidá se na závěr)
Na lososa
- 0.7 kg filet z lososa (nebo 4 168 gramové kousky filet z lososa)
- Sůl a pepř
- 1 lžička česnekového prášku
- 1 lžička sušeného oregana
- ½ lžičky mletého sumachu
- ½ citronu, šťáva
- Extra panenský olivový olej
Pokyny
- Připravte chlebové misky. Předehřejte troubu na 177 °C. Dno nádoby vhodné do trouby nebo prázdné plechovky od cizrny lehce potřete olejem a položte ji na plech dnem vzhůru. Navrch položte obal FlatOut a pečte v troubě 5-7 minut, dokud nezhnědne a nebude cítit, že obal ztvrdl. Odstavte z ohně a nechte krátce vychladnout, poté opatrně vyjměte z 236 mililitrové nádoby nebo plechovky. Postup opakujte se všemi 4 zábaly (nebo použijte 946 mililitrové nádoby či plechovky a udělejte je všechny najednou). Chlebové misky FlatOut dejte stranou. Zvyšte teplotu trouby na 218 °C, aby byla připravena na pozdější pečení lososa.
- Připravte zálivku ze salátu coleslaw. Citronovou šťávu, ocet a extra panenský olivový olej jednoduše dejte do malé misky a prošlehejte. Přidejte česnek a koření a znovu prošlehejte.
- Nyní připravte salát coleslaw. Zeleninu na salát coleslaw spolu s čerstvou petrželkou, mátou a nastrouhaným kořenem zázvoru vložte do velké mísy. Cizrnu si ponechte na později, pokud ji použijete. Jemně promíchejte.
- Zelný salát přelijte zálivkou, kterou jste si připravili dříve. Promíchejte, aby se zálivka spojila. Odložte stranou, zatímco budete pokračovat v práci, nebo přikryjte a uložte do chladničky na později (nebo i přes noc).
- Nyní upečte lososa. Lososa položte na lehce olejem vymazaný plech. Osolte, opepřete a přidejte zbývající koření. Potřete citronovou šťávou a vydatně pokapejte extra panenským olivovým olejem. Pečte v troubě vyhřáté na 218 °C po dobu 15-20 minut. Odstavte z ohně a rozdělte na menší kousky.
- Sestavte misky z lososa se salátem coleslaw. Nyní jednoduše naplňte 4 chlebové misky FlatOut salátem coleslaw. Každou porci salátu coleslaw doplňte cizrnou, kterou jste předtím drželi v ruce. Nakonec přidejte lososa. Vychutnejte si!
Návod na přípravu misek se salátem coleslaw a lososem krok za krokem:
Připravte si chlebové misky. Předehřejte troubu na 177 °C. Dno hrnku vhodného do trouby nebo prázdnou plechovku od cizrny lehce potřete olejem a položte ji na plech dnem vzhůru. Navrch položte fólii FlatOut a pečte v troubě 5-7 minut, dokud nezhnědne a nebude cítit, že fólie ztvrdla.

Odstavte z ohně a nechte krátce vychladnout, poté opatrně vyjměte z 236 mililitrové nádoby nebo plechovky. Postup opakujte se všemi 4 zábaly (nebo použijte 946 mililitrové nádoby nebo plechovky a udělejte je všechny najednou). Chlebové misky FlatOut dejte stranou.
Zvyšte teplotu trouby na 218 °C, aby byla připravena na pozdější pečení lososa.
Připravte zálivku ze salátu coleslaw. Citronovou šťávu, ocet a extra panenský olivový olej jednoduše dejte do malé misky a prošlehejte. Přidejte česnek a koření a znovu prošlehejte.

Nyní připravte salát coleslaw. Zeleninu na salát coleslaw spolu s čerstvou petrželkou, mátou a nastrouhaným kořenem zázvoru vložte do velké mísy. Cizrnu si ponechte na později, pokud ji použijete. Jemně promíchejte.
Zelný salát přelijte zálivkou, kterou jste si připravili dříve. Promíchejte, aby se zálivka spojila. Odložte stranou, zatímco budete pokračovat v práci, nebo přikryjte a uložte do chladničky na později (nebo i přes noc).

Nyní upečte lososa. Lososa položte na lehce olejem vymazaný plech. Osolte, opepřete a přidejte zbývající koření. Potřete citronovou šťávou a vydatně pokapejte extra panenským olivovým olejem. Pečte v troubě vyhřáté na 218 °C po dobu 15-20 minut. Odstavte z ohně a rozdělte na menší kousky.

Sestavte misky z lososa se salátem coleslaw. Nyní jednoduše naplňte chlebové misky FlatOut salátem coleslaw. Každou porci zelného salátu doplňte cizrnou, kterou jste předtím drželi v ruce. Nakonec přidejte lososa. Nebo nechte hosty při večeři, aby si sami sestavili misky z lososa se salátem coleslaw! Dobrou chuť!

Prohlášení o vyloučení odpovědnosti: Jedná se o sponzorovaný příspěvek jménem Flatout® Flatbread. Recept a všechny názory jsou mé vlastní; sdílím je zde pro váš užitek. Děkuji vám za podporu kvalitních značek, které mám ráda.
Tento recept je součástí série Food Network Summer Soiree, viz níže:
Kreativní kulinářství: Středomořské jídlo: Jablečný a makový zelný salát: The Mom 100: Spicy Coleslaw Devour:5 Ways to Make Your Picnic Slawsome The Wimpy Vegetarian: Vegan Mango - Melon Slaw with Ginger and Lime The Heritage Cook: Vegan Mango - Melon Slaw with Ginger and Lime: Veganský salát se zázvorem a limetkou: Chuť očima: Óda na rybí taco - Fantastický halibut se zelným salátem Sloni a kokosové stromy: Zdravé jídlo: Slaw ze syrové papáji a zeleného manga - kokosové ořechy: V kuchyni Jennie: 7 letních salátů, které zahanbí ty kupované v obchodě: Dish: 8 způsobů, jak být v úžasu ze salátu v kuchyni Jenny: Fenyklový a mátový salát FN Dish: 8 Ways to Be in Awe of Slaw