Recept na pečené kuře s koriandrem a limetkou - recept na kuře, které musíte vyzkoušet

Nejšťavnatější recept na pečené kuře s koriandrem a limetkou s výrazným středomořským kořením a NEJLEPŠÍ česnekovou limetkovou omáčkou! Připravte si ho v troubě nebo v hrnci Crockpot. Pečené kuře s koriandrem a limetkou podávejte s rýží nebo oblíbenou obilovinou, abyste využili lahodnou omáčku. Další tipy, jak dlouho péct vykostěná kuřecí stehna, najdete v mém receptu na pečená kuřecí stehna baharat.

Nejšťavnatější recept na pečené kuře s koriandrem a limetkou s výrazným středomořským kořením a NEJLEPŠÍ česnekovou limetkovou omáčkou! Připravte si ho v troubě nebo v hrnci Crockpot. Pečené koriandrové kuře s limetkou podávejte s rýží nebo oblíbenou obilovinou, abyste využili lahodnou omáčku!

Kuře s limetkou a koriandrem na litinové pánvi

Pečené koriandrové kuře s limetkou

Z mnoha receptů na kuřecí maso, o které jsem se s vámi zde podělila, je toto koriandrové limetkové kuře jedním z těch, které si moje rodina pravidelně žádá.

Čerstvý koriandr a limetková šťáva jsou dokonalou dvojicí, kterou si mnozí spojují s mexickou kuchyní. Skvěle se však používají i ve středomořské kuchyni - často v kombinaci s česnekem a řadou teplého koření.

V tomto receptu na kuřecí maso s koriandrem a limetkou, který se připravuje v jedné nádobě, se kuřecí stehna jednoduše a lahodně ochutí teplým kořením, jako je paprika, muškátový oříšek, kořeněná sůl a česnekový prášek. Bílé víno, limetková šťáva, kuřecí vývar a koriandr vytvoří úžasnou omáčku, ve které se kuře uvaří, dokud není úplně křehké! Tuto lahodnou omáčku budete chtít využít; přelijte ji přes rýži, bulgur nebo oblíbenou obilovinu.

Ingredience na kuřecí stehna s koriandrem a limetkou

Tento recept na pečená kuřecí stehna se skládá z jednoduchých ingrediencí. Tady je, co budete k jeho přípravě potřebovat:

  • Kuřecí stehna - Chcete-li dosáhnout šťavnatých a chuťově bohatých výsledků, použijte kuřecí stehna s kostí a kůží.
  • Koření - kořenící sůl, papriku (sladkou španělskou nebo pálivou, podle toho, co lépe vyhovuje vaší chuti), černý pepř, česnekový prášek a muškátový oříšek.
  • Extra panenský olivový olej - Budete potřebovat pár lžic kvalitního EVOO na opečení kuřete pro lepší chuť a prezentaci.
  • Bílé víno - Na odmaštění pánve po opečení kuřete a na začátek naší česnekové omáčky s limetkou a koriandrem. Nevaříte s alkoholem? Stačí použít více kuřecího vývaru (třeba s kapkou bílého octa pro trochu kyselosti). Chuť bude jiná, ale stále vynikající.
  • Kuřecí vývar - Hojných 473 mililitrů kvalitního kuřecího vývaru s nízkým obsahem sodíku je přesně to, co potřebujete, aby byla tato kuřecí večeře super šťavnatá.
  • Čerstvá limetková šťáva - Hvězda omáčky, limetková šťáva, rozjasní a pozvedne ostatní chutě v tomto receptu na pečené kuře.
  • Česnek - Potřebujete 6 stroužků česneku, nahrubo nasekaných. Není třeba je mlet příliš najemno nebo úhledně.
  • Čerstvý koriandr - Na pánev patří celý svazek (s odstraněnými stonky). Další budete potřebovat také na ozdobu.

Jak připravit koriandrové kuře s limetkou?

Tento recept na kuře je jednoduchý, stačí ho okořenit, opéct a upéct. Zde je návod na přípravu kuřete s limetkou a koriandrem (recept vhodný pro tisk níže):

  • Kuře okořeňte. Smíchejte koření dohromady .
  • Omáčku přelijte na dno velkého pomalého hrnce nebo hrnce Crockpot.
  • Přidejte kuře do Crockpotu a uhnízděte ho v omáčce. Přidejte koriandr.
  • Přikryjte a vařte na nízkém stupni 5 až 6 hodin nebo na vysokém stupni 2 až 3 hodiny. (Vnitřní teplota by měla dosáhnout 74 °C).

Osobně dávám přednost pečenému kuřeti s koriandrem a limetkou, ale varianta s pomalým vařením je také báječná, zejména když potřebujete alternativu bez rukou.

Koriandrové kuře s limetkou na pánvi

Mohu k přípravě tohoto receptu použít kuřecí prsa?

Ačkoli kuřecí stehna s kůží a kostí jsou mou obvyklou volbou pro dosažení maximální šťavnatosti, můžete použít i kuřecí prsa bez kůže a kostí. Nezapomeňte do nich bušit paličkou na maso, dokud prsa nebudou mít stejnou tloušťku, aby se celá prsa vařila stejnou rychlostí.

Protože se prsa vaří rychleji než stehna, budete muset dobu vaření odpovídajícím způsobem upravit. Pokud se kuřecí prsa pečou v troubě vyhřáté na 218 °C, jsou v závislosti na jejich velikosti a tloušťce hotová přibližně za 18 až 20 minut. Můj recept na italská pečená kuřecí prsa je dobrým vodítkem, které vám pomůže odhadnout, kolik času budete potřebovat.

Mohu místo nich použít vykostěná kuřecí stehna?

Ano, pokud chcete, můžete použít kuřecí stehna bez kůže a kostí. Stejně jako u kuřecích prsou se kuřecí stehna bez kostí upečou rychleji než stehna s kostí (přibližně 30 minut při 218 °C). Další tipy, jak dlouho péct kuřecí stehna bez kostí, najdete v mém receptu na baharátová pečená kuřecí stehna. Bez ohledu na to, jaký kus kuřete použijete, musí být upečeno na vnitřní teplotu 74 °C měřenou teploměrem na maso.

Co podávat ke kuřeti s koriandrem a limetkou

Kuřecí stehna s koriandrem a limetkou se skvěle hodí ke kousku křupavého chleba s rýží nebo obilím (dobře se hodí ječmen i bulgur), které nasáknou lahodnou omáčku!

Pokud máte rádi brambory, řeckými bramborami nic nezkazíte. A pokud hledáte něco zeleného, co se hodí k pečeným kuřecím stehnům, zkuste pečenou cuketu, pečený květák nebo růžičkovou kapustu.

Pokud si na začátek přidáte velký salát, zkuste salát z černých fazolí a kukuřice, salát z citronového parmezánu nebo salát z pečeného chřestu.

Zbytky a skladování

Pokud vám zbylo kuře s koriandrem a limetkou, nechte ho před přenesením do nádoby s těsným víkem zcela vychladnout. V lednici vydrží až 4 dny. Ohřívejte je na pánvi na středním ohni, dokud se neprohřejí.

Složení

  • 8 kuřecích stehen s kostí, bez kůže
  • Extra panenský olivový olej
  • 6 stroužků česneku, nahrubo nasekaných
  • 236 mililitrů suchého bílého vína
  • 2 limetky, šťáva z nich
  • 473 mililitrů kuřecího vývaru
  • 1 svazek koriandru, stonky odstraněny, nasekán; více na ozdobu

Směs koření:

  • 1 až 1 ½ čajové lžičky ochucené soli, jako je tato
  • 1 čajová lžička sladké španělské papriky nebo pálivé papriky, pokud máte rádi
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 lžíce česnekového prášku
  • ½ lžičky mletého muškátového oříšku

Pokyny:

  • Předehřej troubu na 191 °C.
  • V malé misce smíchejte koření. Osušte kuřecí stehna a každé stehno z obou stran okořeňte směsí koření. Nezapomeňte kořenit i pod kůží. Kuřecí stehna nechte asi 15 minut odležet při pokojové teplotě.
  • Kuřecí stehna opečte. Když je hotové, rozehřejte na litinové pánvi (s pokličkou) 1-2 lžíce olivového oleje. Na rozehřátém oleji kuřecí stehna z obou stran důkladně opečte. Vyjměte je z pánve a krátce odložte stranou. V rozehřátém oleji důkladně opečte kuřecí stehna z obou stran. Vyjměte je z pánve a krátce odložte stranou.
  • Snižte teplotu a pánev podlijte bílým vínem. Nechte vařit do zredukování a poté přidejte vývar. Tekutinu přiveďte k varu a poté přidejte limetkovou šťávu a česnek.
  • Nyní vraťte kuře na pánev a vhoďte koriandr. Přibližně 5 minut vařte na prudkém plameni.
  • Pánev přikryjte pokličkou a přeneste do vyhřáté trouby na 45 minut nebo dokud není kuře zcela propečené.
  • Vyjměte z trouby a před podáváním nechte 5 minut odstát. Pokud chcete, ozdobte ještě koriandrem.
Snadný recept na kuřecí maso s koriandrem a limetkou
Novější příspěvek

Houbový kaviár

Houbový kaviár