Tato rychlá pizza z plochého chleba ve středomořském stylu je ideální oběd, lehká večeře nebo předkrm pro větší počet lidí! Je plná zahradní zeleniny a oblíbených středomořských pokrmů, jako jsou marinované artyčoky, olivy a sušená rajčata. Tento recept si můžete upravit podle sebe a obměňovat přílohy podle toho, co máte zrovna po ruce. A co je na tom nejlepší? Tento snadný nápad na pizzu z plochého chleba je hotový za 15 minut!

Pokud vás zaujal název "15minutová flatbread pizza", znamená to, že nejsem sama, kdo hledá snadná lehká jídla, která nevyžadují téměř žádné vaření. Jste v dobré společnosti!
Flatbread pizza je přesně taková, jak zní, tedy pizza, jejíž kůrka je vyrobena z plochého chleba. Ne, chléb na ni nemusíte připravovat od základu, tajnou úsporou času je chléb koupený v obchodě. Jako kůrka poslouží jakýkoli plochý chléb - jakýkoli, který používáte na obalování, pita chléb nebo dokonce naan.
A co se týče polevy? Dovolte si vyklidit lednici!
Přílohy na pizzu z plochého chleba
Moje polevy na pizzu z plochého chleba mají středomořský přízvuk, tady se není čemu divit. Zvolila jsem kombinaci sýra feta a částečně odtučněné ricotty; některé druhy zahradní zeleniny, jako jsou rajčata a baby špenát; a další středomořské ochucovadla včetně oliv, marinovaných artyčoků a sušených rajčat.
Opět si zde vyberte libovolnou zálivku, kterou máte rádi. Na této pizze se bude velmi dobře vyjímat další zelenina a zelenina, a pokud chcete přidat bílkoviny, zvolte již připravené varianty, jako je kuře z rožně nebo vařené krevety. Tato pizza z plochého chleba se ve skutečnosti v troubě nepeče, pouze ji rychle prohřejeme. Proto je důležité používat přílohy, které nevyžadují tepelnou úpravu.

Tuto pizzu z plochého chleba podávejte jako lehké jídlo nebo předkrm.
Tato nádherná pizza je skvělým rychlým obědem nebo lehkou večeří s jakousi přílohou v podobě salátu, ale já tento nápad používám spíše jako předkrm. Přidejte další malé talíře pro sdílení, jako např: Marokánské masové kuličky; grilované krevety; klasický humus; španělský tuňák a bramborový salát.
Jak připravit tento snadný recept na pizzu z plochého chleba
1. Vezměte si libovolný plochý chléb podle vlastního výběru. Já měla po ruce Flatout Flatbread, tak jsem použila ten. K tomuto účelu však poslouží i pita chléb nebo dokonce naan, který bude působit robustněji. 2. Pokud máte rádi trochu křupavější a barevnější flatbread, dejte je před přidáním polevy nejprve rychle opéct v troubě. Dobře to funguje i u tenčích chlebů.

2. Chleby rychle potřete kvalitním extra panenským olivovým olejem a přidejte na ně polevy, začněte sýrem. Použila jsem kombinaci částečně odtučněné ricotty a sýru feta a zahradní zeleninu včetně rajčat a špenátu.

3. Vhoďte do trouby pizzu z plochého chleba. Rozhodla jsem se přepnout troubu na pečení a pizzu s plochým chlebem jsem do ní vložila asi jen na 3 minuty, aby se prohřála. Pokud však nakonec použijete silnější variantu plochého chleba, jako je pita nebo naan, možná ji budete chtít jen zapéct asi 5 až 7 minut ve středně vyhřáté troubě. Nakrájejte a pochutnejte si!

Další recepty s artyčoky?
Popis
Lehká pizza z plochého chleba připravená na středomořský způsob s artyčoky, špenátem, rajčaty, fetou a dalšími ingrediencemi. Snadný oběd, večeře na všední den nebo předkrm na večírek!
Složení:
- 2 ploché chleby
- Extra panenský olivový olej (použila jsem řecký extra panenský olivový olej Private Reserve)
- 168 gramů částečně odtučněného sýra ricotta
- 168 gramů rozdrobeného sýra feta
- Sušené oregano
- 196.00gramm marinovaných artyčokových srdíček, dobře okapaných a nakrájených na plátky
- Baby špenát, hrst
- 1 římské rajče, rozpůlené a poté nakrájené na plátky
- 1 malá šalotka, nakrájená na tenké plátky
- 6 oliv Kalamata bez pecky, rozpůlené
- Kousky sušených rajčat, hrstka
Pokyny
- Předehřejte troubu na 191 °C.
- Plochý chléb položte přímo na mřížku trouby, aby se 1 až 2 minuty zahříval. Vyjměte plochý chléb z trouby a přepněte nastavení trouby na pečení.
- Ploché chleby položte na plech vyložený pergamenovým papírem. Lehce je potřete extra panenským olivovým olejem. Na každý flatbread rozetřete sýr ricotta a sýr feta a bohatě posypte sušeným oreganem, poté na něj naaranžujte zbývající ingredience. Pokud chcete, posypte ještě sušeným oreganem.
- Ploché pizzy položte na horní rošt trouby jen 5.1 cm - 13 cm od brojlerového tělesa. Opékejte asi 3 minuty, dokud sýr nezměkne; pečlivě ho sledujte.
- Sundejte z ohně, nakrájejte na plátky a vychutnejte si!