U nás doma, když máme hlad a spěcháme, vždycky sáhneme po quesadillách.
Tyto houbové quesadilly posouvají instantní "obyčejnou sýrovou" verzi o krok dál, ale jen asi 10 minut času navíc. Odměnou je konzumace většího množství zeleniny - nebo alespoň jedné zeleniny navíc! Navíc zemitá chuť hub je obzvlášť dobrá s kukuřičnými tortillami!
Co podávat ke quesadillám
Podle nálady a množství energie bych je podávala jako jídlo s polévkou vylovenou z mrazáku nebo vedle velkého zeleného salátu. Skvěle se hodí i jako rychlá svačina.

Udělejte si je dopředu!
Houby můžete uvařit, sýr nastrouhat, uložit do oddělených nádob v lednici a pak už jen sestavit quesadilly na objednávku.
Již sestavené a uvařené vydrží také nejméně jeden den uložené v chladničce. Položte je na talíř, přikryjte plastovou fólií, uložte do chladničky a ohřejte v mikrovlnné troubě, abyste získali měkké tortilly. Nebo jim můžete věnovat trochu více času a ohřát je na pánvi, dokud nebudou křupavé a horké.
Jak vše ještě více urychlit!
Tyto quesadilly jsou už tak rychlé na přípravu, ale tady je několik způsobů, jak je ještě urychlit:

Vaření v mikrovlnné troubě nebo na sporáku?
Tyto quesadilly můžete sestavit a připravit v mikrovlnné troubě, dokud se sýr nerozpustí, ale já miluji křupavé okraje roztaveného sýra, které vzniknou při přípravě quesadill na plotně. Přiznejme si to - křupavé kousky jsou to pravé!
Pokud si však chcete ohřát zbytky, mikrovlnná trouba je o něco méně těžkopádná než pánev na sporáku.
Jak naservírovat masu
Pokud chcete servírovat všechny quesadilly najednou, předehřejte troubu na 149 °C . Již připravené quesadilly položte v jedné vrstvě na plech. Když budete připravovat další, udržujte je v troubě teplé.
Můžete je také podávat jako palačinky! Tu, kterou jste právě dojedli, předejte prvnímu v řadě, dokud je horká, a pak udělejte další!
Další snadné recepty na quesadilly, které můžete vyzkoušet
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 0.5 kg kremiňáků, hříbků nebo lesních hub, případně jejich kombinace, nakrájených na silné plátky
- 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
- 1/2 svazku šalvěje, nakrájené na tenké plátky
- 1/4 lžičky soli
- 1/8 lžičky mletého černého pepře
- 355 mililitrů (asi 168 gramů ) strouhaného čedaru nebo Monterey Jacku, případně jejich kombinace
- Malá hrst čerstvých lístků koriandru
- 10 kukuřičných tortill
K servírování:
- Salsa
- Papričky jalapeño
Metoda
- Uvařte houby: Na velké pánvi na středně vysoké teplotě zahřejte olej, dokud se nezačne třpytit. Přidejte na pánev houby a za občasného míchání je vařte 5 minut, nebo dokud nepustí část své vlhkosti. Přidejte na pánev česnek a šalotku a vařte ještě 2 až 4 minuty, nebo dokud česnek není aromatický a šalotka nezměkne. Přidejte sůl a pepř.
- Sestavte a upečte quesadilly: (Případně na ni položte lívanečník nebo rozehřejte elektrickou pánvičku.) Vytřete pánev a postavte ji na střední teplotu. Jakmile se rozpálí, vložte na pánev tortillu a posypte ji 2 lžícemi sýra a 2 lžícemi žampionů. Navrch dejte lístky koriandru a další 2 lžíce sýra. Navrch položte druhou tortillu a lehce ji přitlačte. Smažte na jedné straně asi 1 minutu, nebo dokud se sýr nezačne rozpouštět. Pomocí velké špachtle quesadillu otočte a smažte dalších 30 sekund, nebo dokud se sýr nerozpustí a tortilly nebudou lehce opečené s několika hnědými skvrnami. Postup opakujte se zbývajícími tortillami, sýrem a náplní. Alternativní metoda v mikrovlnné troubě: Složte quesadilly podle výše uvedeného postupu. Položte na talíř a ohřívejte v mikrovlnné troubě asi 1 minutu, nebo dokud se sýr nerozpustí. Nakrájejte na čtvrtky. (Vaše quesadilly budou měkčí a méně křupavé.)
- Podávejte: Po upečení rozkrojte každou quesadillu na čtvrtiny a podávejte ještě horké. Případně, pokud chcete uvařit a podávat všechny quesadilly najednou: Přeneste každou quesadillu, jakmile je hotová, na plech v troubě o teplotě 149 °C, aby zůstala teplá, zatímco budete dopékat zbytek. Tortilly podávejte na talíři uprostřed stolu se salsou a nakrájenými papričkami jalapeños, pokud chcete.