Krevety k večeři

Krevety jsou v jídle, jako je toto, kouzelné. Jsou krásné, zakřivené a šťavnaté. Smíchejte je se špagetami, trochou ricotty, hráškem, citronem a mátou a máte těstoviny ve stylu scampi. Hledejte velké nebo velké mražené krevety.

Krevety jsou v jídle, jako je toto, kouzelné. Jsou krásné, křivé a šťavnaté. Když je smícháte se špagetami, trochou ricotty, hráškem, citronem a mátou, získáte těstoviny ve stylu scampi, které jsou pro jaro jako stvořené.

Jak udělat krevetové scampi uvařte krevety

Hledejte velké nebo velké mražené krevety

Buclatým krevetám v tomto pokrmu říkám scampi, protože jsou to ty největší na trhu - někdy jsou označeny jako "velké palce" nebo "jumbo, palce" nebo číslem jako "16/ 51 cm (což znamená 16 až 20 kusů v 0.5 kg ). Pokud jsou krevety hlavní bílkovinou v těstovinách, chcete velké kusy, aby vynikly.

V Nové Anglii, kde žiji, se většina krevet chová jinde a dováží se mražené. Pokud stejně jako já nemáte přístup k čerstvým krevetám, zajděte do mrazicího oddělení v obchodě a najděte si sáček mražených krevet. Často je to lepší a čerstvější volba než "dříve zmrazené palcové krevety, které v obchodě rozmrazili a vystavili ve vitríně s mořskými plody.

Další bod ve prospěch krevet ze sekce mražených: obvykle jsou zmrazeny jednotlivě, takže si můžete vysypat, co chcete na jídlo, sami je rozmrazit a to, co nepotřebujete, strčit zpět do mrazáku na další jídlo.

Pytlíky mražených krevet jsou také obvykle levnější za 0.5 kg než krevety ve vitríně s rybami.

Jarní krevety Scampi v hrnci

Rychlé jídlo na rušné večery

Krevety se zde rychle osmahnou s drcenou červenou paprikou a pak se vyklopí do hrnce s uvařenými špagetami. Jakmile jsou těstoviny a krevety promíchány, zbytek jídla trvá jen pár minut: stačí přidat hrášek, bylinky a trochu ricotty a míchat, dokud se vše neprohřeje.

Díky tomu je toto jídlo ideální pro večery, kdy nemáte na vaření moc času. Nechte krevety kouzlit spolu s hráškem na špagetách s vůní citronu a máty.

Další způsoby, jak si vychutnat krevety k večeři

Ingredience

  • 0.5 kg tenkých špaget
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku rozkrojený na polovinu
  • 0.7 kg velkých krevet, oloupaných a zbavených kostí
  • 1/2 čajové lžičky soli, rozdělené
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 1/2 lžičky drceného červeného pepře nebo více podle chuti
  • 236 mililitrů ( 224 gramů ) plnotučné mléčné ricotty
  • 3 polévkové lžíce čerstvé petrželky, nasekané
  • Nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 355 mililitrů ( 224 gramů ) mraženého hrášku, propláchnutého studenou vodou, aby se rozmrazil
  • 2 polévkové lžíce čerstvých celých lístků máty

Postup

  1. Uvařte špagety: Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody. Přidejte špagety a za občasného míchání vařte 8 minut, nebo dokud těstoviny nezměknou, ale budou stále kousat. Teplovzdornou odměrkou odeberte 355 mililitrů vody z vaření těstovin. Špagety slijte a bez propláchnutí je vraťte do pánve. Přidejte 118 mililitru vody z vaření těstovin a 1 lžíci olivového oleje; dobře promíchejte a dejte stranou. Zbývající vodu na vaření těstovin si ponechte.
  2. Uvařte krevety: Na pánvi na středně vysoké teplotě rozehřejte zbývající 2 lžíce olivového oleje. Když se rozpálí, přidejte česnek. Za stálého míchání vařte 1 minutu. Přidejte krevety, 1/2 lžičky soli, černý pepř a drcený červený pepř. Za stálého míchání vařte 2 minuty nebo dokud krevety nezačnou jasně růžovět; v této fázi ještě nebudou zcela uvařené. Vydlabejte a vyjměte česnek. Do hrnce s těstovinami vyklopte krevety a chilli vločky.Jak udělat krevetové scampi přidejte krevety do těstovinJak udělat krevetové scampi uvařte krevety
  3. Pokrm dokončete: Hrnec s těstovinami postavte na mírný oheň. Přidejte ricottu, petrželku, citronovou kůru, 1/2 lžičky soli a 118 mililitru zbývající tekutiny na vaření těstovin. Za mírného míchání vařte, dokud se tekutina nezačne zahřívat a krevety nezrůžoví a nebudou zcela uvařené. Pokud se vám směs zdá suchá, přidejte více vyhrazené vody z těstovin. Přidejte hrášek a mátu a jemně promíchejte, dokud není hrášek horký.Snadný recept na krevety Scampi
  4. Podávejte: Rozdělte do 4 mělkých misek a podávejte.