Krevetové špízy - dokonalé vaření na zahradě

Krevetové špízy jsou dokonalým jídlem na párty při vaření na zahradě. Grilované, potřené česnekovým máslem a posypané pažitkou. 0,45 kg krevet by mělo posloužit čtyřem lidem, sami je budete chtít všechny sníst. Nemáte gril nebo je venku příliš chladno na to, abyste se obtěžovali? Tyto krevetové špízy si můžete připravit i tak.

Je někdo pro krevety na špejli? Grilované, potřené česnekovým máslem a posypané pažitkou jsou tyto velké a krásné krevety ideálním jídlem na zahradní párty.

Jak grilovat krevetové špízy

Při grilování krevet vám poradíme. Nejprve se ujistěte, že jste dřevěné nebo bambusové špejle (doporučuji bambusové, lépe snášejí žár) namočili alespoň na půl hodiny do vody. Pak gril nastavte tak, abyste měli jednu stranu rozpálenou a druhou chladnou.

Krevety položte na horkou stranu a obnažené špízy na chladnou stranu. Tak se krevety rychle upečou a špízy se nespálí.

Grilované česnekové krevetové špízy

Servírování krevetových špízů

Jakmile krevety sundáte z grilu, ihned je potřete česnekovým máslem, dokud jsou krevety ještě horké. Krevety tak lépe absorbují chuť česnekového másla.

Doporučuji, abyste si jich udělali více, než si myslíte, že budete potřebovat. Protože i když by 0.5 kg krevet mělo posloužit čtyřem lidem, budete je chtít sníst všechny sami. Tak nějak se jim nedá odolat.

Další způsoby přípravy krevetových špízů

Nemáte gril nebo je venku příliš chladno, než abyste se obtěžovali? Tyto krevetové špízy si můžete připravit i tak.

Co připravit z krevetových špízů

Ingredience

  • 0.5 kg (16 až 20 ks) velkých krevet, oloupaných a zbavených jadérek
  • Extra panenský olivový olej
  • 3 lžíce nesoleného másla
  • 3 stroužky česneku, mleté
  • 1/4 čajové lžičky košer soli
  • 1 lžička mleté pažitky, na ozdobu

Postup

  1. Připravte gril: Připravte gril na přímý vysoký žár, přičemž jedna strana grilu musí být chladná, bez uhlíků a plamene.Grilování na žhavých uhlících ukazuje, jak grilovat krevety.
  2. Krevety navlékněte na špejle: Zatímco se gril zahřívá, provlékněte krevety předem namočenými špejlemi. Začněte u ocasu a špejle provlékněte středem a koncem krevety. Krevety potřete olivovým olejem a posypte solí.Potření krevetových špízů olejem a položení na plech na pečení.Osoba napichující krevety na špejli a pokládající na pečicí papír.
  3. Rozpusťte máslo s česnekem: Máslo a česnek vložte do misky vhodné do mikrovlnné trouby a zahřívejte v mikrovlnné troubě, dokud se máslo nerozpustí a není horké. (Pokud nemáte mikrovlnnou troubu, můžete máslo s česnekem rozpustit v malém hrnci na plotně.)
  4. Krevety ogrilujte: Na gril naaranžujte špízy tak, aby krevety byly nad uhlím nebo plamenem a odkryté konce bambusových špízů byly nad chladnou stranou grilu. Grilujte asi 2 minuty z každé strany.Pohled shora na grilované krevetové špízy.
  5. Podávejte potřené česnekovým máslem: Jakmile jsou krevety hotové, sundejte je z grilu a položte na servírovací mísu. Hojně je potřete rozpuštěným česnekovým máslem. Při podávání je posypte pažitkou! Podávejte ihned.Pohled shora na grilované česnekové krevety na talíři.Pohled shora na grilované česnekové krevety na pečicím plechu.