Snadný recept na česnekovo-rajčatové krevety

Co takhle recept na snadné česnekovo-rajčatové krevety! Přesně taková neokoukaná středomořská večeře podle mého gusta! Nakrájená rajčata (ano, z plechovky) v kombinaci se spoustou česneku; šalotky; bílého vína a citronové šťávy tvoří jednoduchou omáčku, ve které se krevety vykoupou.

Co takhle snadný recept na krevety s česnekem a rajčaty?! Přesně taková středomořská večeře pro mě!

Česnekovo-krevetové orzo obložené a připravené k podávání

Od chvíle, kdy se moje rodina před více než dvěma měsíci přestěhovala do Atlanty, žijeme z jednoho kufru s několika kusy oblečení ve skromném hotelovém pokoji o rozloze 37 m². A moje "kuchyně"? Horký hořák; kompaktní toustovač se dvěma plátky; a dřez.

Život bez nadbytku mi však dal jedinečný dar: dar méně. Zvláštní uznání pro slovo "štíhlý".

S tím přišlo i více času na rodinu - díky mnohem menšímu počtu domácích prací.

Dar méně dal prostor také pozoruhodnému soustředění.

Krevety s orzo zdobené čerstvým špenátem

A ne že bych někdy byla náročná kuchařka, ale co se týče stravování mých blízkých, mám pocit, že jsem dostala povolení oslavovat jednoduchá a "neokázalá" jídla. Rychlé a jednoduché večeře, jako je dnešní recept na krevety s rajčaty a česnekem na jednoduchých těstovinách orzo.

Česnekové krevety s orzo podávané s citronovými klínky

Recept na pikantní krevety s orzo. Není nic lepšího!

Nakrájená rajčata (ano, z plechovky) v kombinaci se spoustou česneku; šalotky; bílého vína a citronové šťávy tvoří jednoduchou omáčku, ve které se krevety vykoupou. A přesně jak se od těstovin očekává, orzo zde slouží jako dokonalé lůžko pro nádherné krevety (nebo chcete-li krevety).

Bude moje rodina ještě dlouho žít v hotelovém pokoji? Kdo ví! Ale na tuhle zkušenost budu vzpomínat; stejně jako na všechny recepty vytvořené v mé současné (méně než) kuchyni.

Za to všechno jsem vděčná.

Zde je postup krok za krokem pro tento jednoduchý česnekovo-rajčatový recept na krevety

(pro recept sjeďte dolů)

Těstoviny orzo uvařte ve vroucí vodě podle návodu na obalu; do vody přidejte špetku soli a olivového oleje. Když se těstoviny uvaří na al dante, stáhněte je z ohně, slijte a přendejte do servírovací misky. Zatímco se těstoviny vaří, rozehřejte máslo se dvěma lžícemi olivového oleje na velké těžké pánvi. Na středním plameni asi 3 minuty osmahněte šalotku, přidejte česnek a krátce promíchejte. Nyní přidejte bílé víno a vařte 1 minutu, poté přidejte citronovou šťávu, 118 mililitru vody a nakrájená rajčata. Přiveďte k varu; snižte teplotu na střední. Za občasného míchání vařte dalších 15 minut na mírném ohni. Vmíchejte 1 lžičku sušeného tymiánu, špetku soli a trochu kajenského pepře podle chuti.

Rajčatová omáčka s kořením kombinovaná a vařená na pánvi

Přidejte krevety a vařte 5 minut nebo dokud krevety nezrůžoví. Občas promíchejte, aby se krevety v omáčce pěkně obalily. Krevety nepřevařujte. Nakonec vmíchejte špenát a odstavte z ohně.

Syrové krevety přidané do rajčatové omáčky na pánvi

Česnekovo-krevetová omáčka

Na uvařené těstoviny orzo dejte krevety s česnekem a rajčaty. Ozdobte oblíbenou bylinkou (volitelně) a ihned podávejte s plátky citronu. dobrou chuť!

Finální produkt - česnekové krevety s orzo ozdobené čerstvým špenátem

Popis

Co takhle snadný recept na česnekovo-rajčatové krevety! Přesně taková "neokoukaná" středomořská večeře podle mého gusta!

Ingredience

  • 355 mililitrů těstovin orzo
  • Voda
  • Sůl
  • Řecký extra panenský olivový olej Private Reserve
  • 1 lžíce másla
  • 2 šalotky nakrájené na tenké plátky
  • 8 stroužků česneku, nasekaných
  • 118 mililitru suchého bílého vína
  • 1 citron Meyer, šťáva z něj
  • 1 392 gramů konzervovaných nakrájených rajčat
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • Kajenský pepř
  • 0.7 kg krevet nebo velkých krevet (18-20 krevet), oloupaných, zbavených kůže a dobře očištěných
  • 112 g - 168 g baby špenátu
  • plátky citronu (nepovinné)

Pokyny

  1. Těstoviny orzo uvařte ve vroucí vodě podle návodu na obalu; do vody přidejte trochu soli a olivového oleje. Když se těstoviny uvaří na al dante, odstavte je z ohně, slijte a přendejte do servírovací misky.
  2. Zatímco se těstoviny vaří, rozehřejte máslo se 2 lžícemi olivového oleje na velké těžké pánvi. Na středním plameni asi 3 minuty osmahněte šalotku, poté přidejte česnek a krátce promíchejte. Nyní přidejte bílé víno a vařte 1 minutu, poté přidejte citronovou šťávu, 118 mililitru vody a nakrájená rajčata. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu na střední. Za občasného míchání vařte dalších 15 minut na mírném ohni.
  3. Vmíchejte 1 lžičku sušeného tymiánu, špetku soli a trochu kajenského pepře podle chuti.
  4. Přidejte krevety a vařte 5 minut nebo dokud krevety nezrůžoví. Občas promíchejte, aby se krevety v omáčce pěkně obalily. Krevety nepřevařujte.
  5. Nakonec vmíchejte špenát a odstavte z ohně.
  6. Uvařené těstoviny orzo doplňte česnekovo-rajčatovými krevetami. Ozdobte oblíbenou bylinkou (volitelně) a ihned podávejte s plátky citronu. Dobrou chuť!