Kuřecí křidélka - nejlepší křidélka na světě!

Bourbon dodává při vaření jemnou kouřovou příchuť. Ve spojení s javorovým sirupem? Ach jo. Pro ty z vás, kteří se obávají obsahu alkoholu v těchto křidélkách, uvádíme, že téměř všechen se vyvaří. V chuti není ani vzdáleně patrný. Jsou tedy vhodná pro děti? Ano. I když, jak jsem se zmínila, jsou lepkavá a špinavá.

Jsou lepkavé.

Jsou špinavé.

Tohle jsou zatraceně nejlepší kuřecí křidýlka, jaká jsem kdy jedla.

Jako že je ode mě držte dál, nebo je všechny sním. Jako že si svá křidélka chráníš, nebo ti je seberu, když se nebudeš dívat.

Jako že budeš potřebovat víc ubrousků, protože tahle křidýlka jsou vážně úžasná na olíznutí.

Moc nepiju (stačí mi půl sklenky vína a mám problém dát dohromady větu), ale vždycky mám ve skříni láhev dobré bourbonské whisky, protože s ní ráda vařím.

Bourbon dodává při vaření jemnou kouřovou příchuť, a když se spojí s javorovým sirupem? Ach jo. Perfektní.

Pro ty z vás, kteří se obávají obsahu alkoholu v těchto křídlech, uvádíme, že téměř všechen se vyvaří. V chuti není ani vzdáleně patrný.

Jsou tedy vhodná pro děti? Ano. I když, jak jsem zmínila, jsou lepkavé a špinavé a určitě je nechcete dát čtyřletému dítěti sedícímu na bílém gauči. Dobrou chuť!

Jeden recept na křídla není nikdy dost

Ingredience

  • 0.9 kg kuřecích křídel
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce nastrouhané cibule (použijte struhadlo s malými otvory)
  • 118 mililitru bourbonské whisky
  • 177 mililitrů javorového sirupu (jakost A)
  • 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku
  • 5.1 cm větvička čerstvého rozmarýnu (nebo 1 lžička sušeného)
  • 1 1/2 čajové lžičky soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1/4 lžičky tabasca (více nebo méně podle chuti)

Metoda

  1. Připravte bourbonovou javorovou polevu: Máslo rozpusťte ve středně velkém hrnci na mírném ohni. Přidejte nastrouhanou cibuli a vařte 2 až 3 minuty. Přidejte bourbonskou whisky, javorový sirup, rajčatový protlak, rozmarýn, sůl, pepř a tabasco. Prošlehejte metličkou, aby se vše spojilo. Přiveďte k mírnému varu. Vařte 5 minut.bourbon-maple-chicken-wingsKuřecí křídla s bourbonem a javorem
  2. (Nepovinné) Křídla marinujte v glazuře: Pokud chcete, můžete křídla marinovat v glazuře hodinu nebo přes noc. Nechte polevu několik minut vychladnout, pak polovinu polevy vhoďte do mísy s křídly, přikryjte fólií a dejte vychladit. Zbylou polovinu směsi si nechte na glazování křídel na závěr.Bourbonem glazovaná kuřecí křidélka s javorovou polevou
  3. Křídla potřete glazurou a naaranžujte na pekáč: Předehřejte troubu na 177 °C . Pokud jste křídla nemarinovali, vložte je do mísy a zalijte polovinou bourbonové javorové omáčky a zbývající omáčku vraťte na plotnu. Křídla omáčkou promíchejte, aby se obalily. Křídla naaranžujte na olejem vymazaný a fólií vyložený plech tak, aby mezi jednotlivými křídly byl prostor.Bourbonem glazovaná kuřecí křidélka s javoremBourbonem glazovaná kuřecí křidélka s javorovou polevou
  4. Křídla upečte: Křídla pečeme 20 minut při teplotě 177 °C, poté je otočíme a pečeme dalších 15 až 25 minut nebo dokud nejsou pěkně propečená. Pokud křídla začnou příliš tmavnout, snižte teplotu nebo je vyjměte z trouby.
  5. Zbylou glazuru vařte, dokud nezhoustne: Zatímco se křídla pečou, vařte zbývající omáčku, dokud mírně nezhoustne a nepotáhne hřbet lžíce, pak ji stáhněte z ohně. Pokud trvá příliš dlouho, než se omáčka zredukuje, nalijte ji do široké mělké pánve a přiveďte k varu. Širší pánev umožní snadnější odpařování omáčky.
  6. Uvařená křídla obalte v glazuře: Když jsou křídla hotová, vyjměte je do mísy a promíchejte se zbylou omáčkou.Bourbonem glazovaná kuřecí křidélka s javorem
Bourbonem glazovaná kuřecí křidélka s javorem
Bourbonem glazovaná kuřecí křidélka s javorovou polevou
Starší příspěvek

Jihozápadní salát z quinoy

Novější příspěvek

Za'Atar česnekový recept na lososa

Za'Atar česnekový recept na lososa