Nejlepší recepty na quesadilly - klasické sýrové chipsy

Tyto otevřené quesadilly se připravují ze zvlášť velkých, tenkých moučných tortill, které byste mohli najít v Sonoře, nejsevernějším státě Mexika. Obvykle se podávají na velkém talíři, někdy rozkrojené jako koláč, aby se o ně mohli všichni podělit. Jsou křupavé, máslové a naprosto vynikající.

Zde je jeden z mých oblíbených receptů od mé matky - to, čemu říká "sonorská quesadilla", známá v Tucsonu v Arizoně, odkud pochází, jako "sýrové křupky".

Na rozdíl od naší obvyklé quesadilly z kukuřičných nebo moučných tortill a sýra jack jsou sýrové chipsy otevřené a připravují se z velmi velkých moučných tortill, které se opékají s máslem a sýrem čedar a často se doplňují proužky jemné zelené chilli papričky.

Podle mé maminky, která pochází z Tucsonu, se tyto otevřené quesadilly připravují ze zvlášť velkých, tenkých moučných tortill, které se dají sehnat v Sonoře, nejsevernějším státě Mexika. Obvykle se podávají na velkém talíři, někdy rozkrojené jako koláč, aby se o ně mohli všichni podělit.

Jsou křupavé, máslové a naprosto vynikající.

Tortilly, které se používají k přípravě sýrových chipsů, jsou mnohem tenčí než robustní moučné tortilly velikosti burrita, které jsme našli k jejich přípravě. Znamená to jen, že je musíme vařit o něco déle, aby byly křupavé. Sýr se nesmí příliš hromadit, stejně jako u pizzy by to výsledek zatížilo.

Arizonské sýrové křupky

Ingredience

  • Jedno velké burrito velikosti

Metoda

  1. Předehřejte troubu na 177 °C : s roštem uprostřed.
  2. Moučnou tortillu vymaž máslem až po okraj: Položte moučnou tortillu na velký plech (nejlépe se hodí tmavý plech na pečení nebo plech na sušenky. Máslo rozetřete po celé horní části tortilly až k okrajům. Máslo je důležité pro chuť sýrových křupek, proto ho nevynechávejte!arizonský-sýrový-křupavý-metod
  3. Tortillu pečte, dokud není lehce opečená: Tortillu potřenou máslem pečte asi 6 minut nebo dokud se nezačne lehce opékat. (Zjistěte si, jaká je doba pečení ve vaší troubě.)arizona-cheese-crisp-method
  4. Posypeme sýrem, přidáme proužky zelené chilli papričky a vrátíme do trouby: Vyjměte tortillu z trouby a posypte ji sýrem čedar, přičemž od okrajů nechte asi 1.3 cm. Pokud chcete, přidejte proužky zelené chilli papričky ve tvaru hvězdy. Vraťte tortillu do trouby a pečte ještě 2 minuty, nebo dokud se všechen sýr nerozpustí. Vyjměte z trouby a jezte! Moje matka při přípravě těchto sýrových křupek používá konvekční režim trouby. Při konvekčním režimu vloží tortillu s máslem do studené trouby a zahřívá ji při 191 °C po dobu 7 až 10 minut. Poté ji posype sýrem a vrátí quesadillu na několik dalších minut do trouby.arizona-cheese-crisp-methodarizona-cheese-crisp-method

Moučné tortilly: Tortilly: odkud se vzaly a jak je připravit

Recept na quesadillu

Klasické sýrové chipsy - z knihy Co vaří Gábi