Jak připravit bramborovou pórkovou polévku s nakrájenou šunkou

Toto je jeden z našich pohotovostních receptů, když máme šunku navíc. Je tak snadný na přípravu a je to takové dobré pohodové jídlo. Můžete si vybrat, zda přidáte smetanu navíc, nebo ne. Experimentujte také s bylinkami nebo přidanými sýry. Mezi návrhy čtenářů patří například použití koriandru (koriandru) místo petrželky.

Co dělat se zbytky velikonoční šunky? Pokud je u vás ještě chladno, rychle se zahřejte jednoduchou bramborovou pórkovou polévkou s přidáním nakrájené šunky. Tohle je jeden z našich stálých receptů, když máme šunku navíc, protože je tak snadný na přípravu a je to takové dobré pohodové jídlo.

Můžete si vybrat, zda přidáte smetanu navíc, nebo ne. Polévku můžete propasírovat podle návodu, abyste získali hladkou polévku, nebo stačí pár pulzů, abyste získali něco více kousavého a rustikálního.

Experimentujte také s bylinkami nebo přidanými sýry. Mezi návrhy čtenářů patří například použití koriandru (koriandru) místo petrželky nebo přidání strouhané goudy.

Bramborová pórková polévka se šunkou

Ingredience

  • 2 lžíce nesoleného másla
  • 1 velký nebo 2 malé pórky, aby vzniklo 946 mililitrů tence nakrájeného pórku, pouze bílé a světle zelené části
  • 946.00mililitrů kuřecího vývaru
  • 2 velké brambory russet (asi 0.5 kg ), oloupané, nakrájené na 1.3 cm kousky
  • 1/2 lžičky mletého bílého pepře
  • 473 mililitrů šunky nakrájené na kostičky
  • 59 mililitrů až 118 mililitrů smetany, polotučného nebo kuřecího vývaru
  • Sůl, podle chuti
  • 3 polévkové lžíce čerstvé petrželky, pažitky nebo kopru, nasekané

Postup

  1. Pórek podusíme na másle: V hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo. Přidejte pórek a za občasného míchání vařte 5 minut, nebo dokud pórek nezměkne, ale nezhnědne.
  2. Přidejte vývar, brambory, bílý pepř a vařte 25 min: Přidejte kuřecí vývar, brambory a bílý pepř. Přiveďte k varu na středně silném ohni. Snižte teplotu. Přikryjte a vařte 25 minut nebo dokud zelenina velmi nezměkne.
  3. Polévku propasírujte: Pomocí ponorného mixéru nebo stojícího mixéru, který pracuje po částech, zpracujte do hladka. (Pokud používáte stojanový mixér, nenaplňujte mixér horkou polévkou více než do jedné třetiny.)
  4. Přidejte šunku, smetanu a koření: Vmíchejte na kostičky nakrájenou šunku a tolik smetany, mléka nebo 0.5 a půl či vývaru, abyste polévku zředili na požadovanou konzistenci. Podle chuti osolte. Ozdobte petrželkou, pažitkou nebo koprem.

Převzato z receptu, který nabízí mléčná farma Jones.