Recepty na polévku z dýní a hrušek

Tis sezóna pro squash a hrušky! Tito dva kamarádi podzimu spolu krásně ladí v této krémové, lehce pikantní, zázvorové polévce. Když jsem před lety poprvé zveřejnila tento recept, navrhla jsem nejprve upéct rozpůlenou máslovou dýni, aby se z ní dalo připravit pyré jako základ polévky. To funguje, ale zůstane vám přebytečné dýňové pyré. V této upravené verzi jsem tedy předem nakrájenou dýni na kostičky opekla na olivovém oleji a másle, pak jsem na ní uvařila cibuli s kořením a přidala nakrájené hrušky.

Je sezóna dýní a hrušek! V této krémové, lehce pikantní a zázvorové polévce se tito dva kamarádi podzimu skvěle doplňují.

Když jsem před lety poprvé zveřejnila tento recept, doporučila jsem nejprve upéct rozpůlenou máslovou dýni, aby vzniklo pyré jako základ polévky. To funguje, ale zůstane vám přebytek dýňového pyré a někdy je prostě jednodušší začít s předem nakrájenou máslovou dýní.

V této upravené verzi tedy předpřipravenou dýni nakrájenou na kostičky opeču na olivovém oleji a másle, pak na ní uvařím cibuli s kořením a přidám nakrájené hrušky, načež přidám zpět dýni a vývar a připravím polévku.

Hrušky a zázvor se mají rády, takže přidávám trochu mletého zázvoru pro trochu šmrncu a také špetku muškátového oříšku.

Máte chuť na další recepty na dýňovou polévku?

Ingredience

  • 1419 mililitrů máslové dýně nakrájené na kostičky, (asi 0.7 kg )
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžička másla
  • 1 středně velká cibule, nakrájená nadrobno (asi 355 mililitrů )
  • 2 1/2 čajové lžičky žlutého kari koření
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • Špetka muškátového oříšku
  • 473 mililitrů oloupané, nakrájené hrušky Bartlett (asi 0.5 kg , 3 hrušky)
  • 355 mililitrů vody
  • 236 mililitrů hruškového nektaru
  • 946 mililitrů kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1/8 čajové lžičky černého pepře
  • 59 mililitrů husté smetany ke šlehání
  • 1 malá hruška Bartlett , zbavená jádřince a nakrájená na tenké plátky, na ozdobu

Postup

  1. Orestujte máslovou dýni: Ve velkém hrnci se silným dnem rozehřejte na prudkém ohni 2 lžíce olivového oleje a 1 lžičku másla. Přidejte polovinu máslové dýně nakrájené na kostičky. Promíchejte, aby se obalily olejem. Nechte vařit, dokud z několika stran lehce nezhnědne. Vyjměte děrovanou lžící do mísy. Postup opakujte se zbývajícími máslovými dýněmi. Přendejte do mísy.opečte máslovou dýni, aby byla nejlepší kari dýňová polévkaSmažit máslovou dýni pro kari dýňovou hruškovou polévku
  2. Uvařte cibuli a koření: Do hrnce přidejte 1 lžíci olivového oleje. Přidejte nakrájenou cibuli. Snižte teplotu na střední a několik minut vařte, aby změkla. Poté přidejte kari, mletý zázvor a muškátový oříšek. Vařte ještě několik minut.přidejte k cibuli kari a kořeníuvařte cibuli a koření pro kari hruškovou polévku z dýně
  3. Přidejte hrušku: Přidejte nakrájenou hrušku a promíchejte. Vařte ještě minutu.do cibulové kari směsi přidáme nakrájené hrušky
  4. Přidejte zbytek ingrediencí a povařte: Přidejte opečenou máslovou dýni k cibulovo-hruškové směsi. Přidejte vodu, vývar, hruškový nektar, sůl a pepř. Přiveďte k varu na silném ohni Částečně přikryjte, snižte teplotu a vařte dalších 30 minut.vařte hruškovou polévku na kari půl hodinypřidejte vývar a hruškový nektar k dýni, hruškám a cibuli
  5. Pyré: PURE: Ponořovacím mixérem rozmixujte na kaši. Pokud používáte stojanový mixér, propracujte najednou třetinu polévky. Pokud je pro vás polévka příliš hustá, přidejte trochu vody, abyste ji zředili. Pokud je pro vás příliš řídká, přiveďte ji k varu a nechte ji trochu povařit a zahustit.pomocí tyčového mixéru hruškovou polévku na kari rozmixujte na pyré
  6. Přidejte smetanu: Vypněte oheň a vmíchejte 59 mililitrů smetany. Naberte polévku do misek a při podávání ji ozdobte plátky hrušek.vmíchejte do dýňové polévky na kari smetanu
Dýňová polévka s kari a hruškami