Těstoviny fagioli - jednoduchá kuřecí polévka

Pasta e fagioli, neboli pasta fazool, je jednoduchá polévka z těstovin a fazolí a zeleniny. Je to také pokrm tisíce variací. Protože jsou v něm těstoviny, musíte ho buď sníst celé na jedno posezení, nebo se smířit s tím, že těstoviny budou polévku dál vstřebávat.

Těstoviny Fagioli: Italská stěžejní jídla Fagioli: italská stěžejní jídla

Pasta e fagioli nebo jen pasta fagioli. Tento pokrm jsem znala - a milovala - už léta předtím, než jsem věděla, jak se píše. Když jsem vyrůstala v New Jersey, pasta e fagioli patřila spolu se špagetami s masovými kuličkami, lasagněmi, alfredem a cannolisem k základním pokrmům na jídelním lístku každé restaurace s červenou omáčkou.

Pasta fagioli, neboli pasta fazool (což je neapolský dialekt pro standardní italský výraz pro "fazole"), je rolnické jídlo, jednoduchá polévka z těstovin a fazolí a zeleniny.

Varianty těstovin fagioli

Je to také pokrm tisíce variací. Někteří kuchaři dělají pasta e fagioli tak hustou, že je to v podstatě těstovinový pokrm. Někteří používají tolik rajčat, že fazole vypadá jako rajčatová polévka s těstovinami a fazolemi.

Někdy se setkáte s bílými fazolemi, někdy s fazolemi borlotti (v podstatě totéž co brusinky) a někdy dokonce s fazolemi ledvinovými. Jednou za čas uvidíte maso, buď zbytky sekané, nebo malé masové kuličky, jako jsou ty v italské svatební polévce.

Moje těstoviny fagioli

Tato verze pasta fagioli je spíše kuřecí polévka s fazolemi a těstovinami a trochou rajčat. Pokud chcete, můžete přidat více rajčat. Často polévku na závěr pokapu trochou dobrého olivového oleje nebo do ní nastrouhám trochu parmazánu.

Tip na těstoviny Fagioli

U této polévky je třeba pamatovat na jednu věc: Protože jsou v ní těstoviny, musíte ji buď sníst celou najednou, nebo se smířit s tím, že těstoviny budou polévku absorbovat i během odpočinku v lednici. Takže druhý den bude hustší, skoro jako francouzská polévka. Pořád je to dobré, ale jiné. (Také kvůli těstovinám se tato polévka špatně mrazí.)

Buon appetito!

Lze zmrazit těstoviny fagioli?

Tuto polévku můžete zmrazit, ale po rozmrazení se těstoviny trochu rozpadnou a budou mít jinou - a ne příliš lákavou - strukturu. Pokud chcete část této polévky nebo jakékoli jiné polévky s těstovinami, jako je například minestrone, zmrazit, těstoviny v polévce nevařte. Uvařte je zvlášť a přidejte je do polévky až těsně před podáváním. Tímto způsobem nebude jakákoli část, kterou zmrazíte, obsahovat těstoviny a uvařené těstoviny můžete přidat až po rozmrazení a ohřátí této polévky.

Další snadné polévky do chladného počasí

Ingredience

  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 236 mililitrů nakrájené cibule
  • 1 velká oloupaná a nakrájená mrkev
  • 1 velké celerové žebro, nasekané
  • 2 velké stroužky česneku, mleté
  • 1/4 čajové lžičky chilli vloček
  • 1 lžička italského koření
  • 1419 mililitrů kuřecího vývaru (nebo zeleninového vývaru pro vegetariánskou variantu)
  • 236 mililitrů loupaných rajčat, čerstvých nebo konzervovaných
  • 0.2 kg těstovin ditalini
  • 2 ( 420 gramů ) plechovky fazolí cannellini nebo borlotti, okapané a propláchnuté (nebo 828 mililitrů čerstvě uvařených fazolí)
  • 59 mililitrů nasekané petrželky
  • Kosher sůl a čerstvě mletý černý pepř, podle chuti

Postup

  1. Zeleninu osmahněte: Na středním plameni rozehřejte olivový olej ve velkém hrnci. Cibuli, mrkev a celer smažte 2 až 3 minuty, dokud nezměknou a nezprůsvitní. Přidejte česnek, chilli vločky a italské koření a smažte další minutu.restovaná zelenina na těstoviny fazole
  2. Přidejte vývar, rajčata a těstoviny: Přidejte kuřecí vývar a rajčata a přiveďte k varu. Přidejte těstoviny a udržujte polévku v silném varu.Jak připravit pasta e fagioli - přidání nudlíPřidání vývaru k zelenině na těstoviny fagioli
  3. Přidejte fazole a petrželku: Když jsou těstoviny al dente, přidejte fazole a vařte další 2 až 3 minuty. Vypněte oheň a vmíchejte petrželku. Podle chuti osolte a přidejte černý pepř.
Pasta e fagioli
Starší příspěvek

Portobello houbový burger

Novější příspěvek

Zapečené plněné artyčoky

Zapečené plněné artyčoky