Recepty na kuřecí polévku, které si zamilujete

Příprava kuřecí polévky nemusí trvat hodiny. Toto je jednoduchá, lehká kuřecí polévka, která je bohatě ochucená houbami shiitake. Vývar je velmi lehký a vzniká jen vařením surovin po dobu kratší než půl hodiny. Kombinace zázvoru, kuřecího masa, hub, sójové omáčky a trochy soli a cukru je prostě nádherná.

Příprava kuřecí polévky nemusí trvat hodiny.

Jedná se o jednoduchou, lehkou kuřecí polévku, která je bohatě ochucená houbami shiitake a rozjasněná čerstvým zázvorem a sójovou omáčkou.

Vývar je velmi lehký a vzniká jen vařením surovin po dobu kratší než půl hodiny. Kombinace zázvoru, kuřecího masa, hub, sójové omáčky a trochy soli a cukru je prostě nádherná a vřele doporučuji tuto polévku vyzkoušet.

Jednoduchá polévka se složitou historií

Na toto poměrně bolestné období čínských dějin, kdy byly miliony čínské městské mládeže, dětí "intelektuálů", vyhnány na venkov, aby tam pracovaly jako zemědělci, člověk obvykle nemyslí kvůli jeho kulinářskému odkazu. Během tohoto období se však lidé naučili vystačit si sami a vytvářet výživná a uspokojivá jídla z jednoduchých místních surovin.

Původní recept, na kterém je založen tento, je na "Kuře na páře se zázvorem a houbami". Recept vyžadoval bambusový pařák a pánev wok, které jsme ani jedno neměli, a tak jsme se rozhodli udělat si vlastní verzi. Stejné ingredience, trochu jiný postup.

Po těžkosti svátečních jídel je tohle obzvlášť osvěžující. Dobrou chuť!

Vaření se sušenými houbami shiitake

Sušené houby shiitake mají koncentrovanou chuť a vůni, takže jsou ideální pro dodání bohaté chuti pokrmům. Do tohoto receptu nepoužívejte čerstvé houby shiitake, protože jejich chuť nebude tak výrazná.

Sušené houby shiitake najdete na asijských trzích mezi produkty (často v blízkosti čerstvých hub) v oddělení mezinárodní kuchyně v obchodě s potravinami nebo online.

Další recepty na asijské polévky s vývarem, které si zamilujete

Ingredience

  • 28 gramů sušených hub shiitake (v tomto receptu jsou sušené mnohem vhodnější než čerstvé)
  • 710 mililitrů vroucí vody
  • 0.5 kg až 0.7 kg kuřecích stehen, nejlépe s kostí, nakrájených na kousky
  • 1 ( 2.5 cm kus) čerstvého zázvoru, oloupaného a nakrájeného na velmi tenké plátky
  • 2 polévkové lžíce sójové omáčky (pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkovou sójovou omáčku)
  • 2 lžičky cukru
  • Špetka košer soli
  • 1 lžička kukuřičného škrobu

Metoda

  1. Sušené houby namočte: Sušené houby namočte na 20 minut do horké vody. Použijte misku nebo menší hrnec, aby byly houby ponořené ve vodě.
  2. Kuřecí maso naložte do marinády: Zatímco se houby namáčejí, smíchejte ve velké míse sóju, cukr, sůl a kukuřičný škrob. Ujistěte se, že v kukuřičném škrobu nejsou žádné hrudky. Do mísy přidejte kuře a zázvor, promíchejte, aby se obalilo marinádou, a dejte stranou.
  3. Nakrájejte houby na plátky a přidejte je ke kuřeti: Když houby změknou, vyjměte je z vody (tekutinu z namáčení si nechte) a nakrájejte je na tenké plátky. Žampiony přidejte do mísy s kuřecím masem. Pokud je v namáčecí vodě zrnitost, přelijte ji přes jemné síto vyložené papírovou utěrkou do jiné mísy.
  4. Dusíme: Vložte směs kuřete a hub a tekutinu z namáčení hub do středně velkého hrnce a přiveďte k varu. Snižte teplotu na pouhé vaření, hrnec přikryjte a mírně vařte 25 minut. Podávejte horké.