Krémová celerová polévka - skvělá polévka

Stejně jako zelí je i celer často opomíjenou zeleninou, která je ceněna pro své místo v mirepoixu. Zbytky polévky uchovávejte v chladničce v pevně zakryté nádobě po dobu 3 až 4 dnů. Po třech měsících je polévka z mrazáku stále bezpečná ke konzumaci, ale její chuť se začne vytrácet.

Krémová celerová polévka

Je čas schoulit se pod příjemnou deku a vychutnat si misku teplé polévky. Výběr pro tento týden? Klasická krémová celerová polévka.

Proč je celer tak skvělá polévka?

Stejně jako zelí je i celer často opomíjenou zeleninou, která je ceněna pro své místo v mirepoixu, ale málokdy je hlavní hvězdou. Což je hloupé, když se nad tím zamyslíte, vzhledem k tomu, jak je celer v polévkách dobrý. (Dokážete si bez něj představit kuřecí polévku?)

Celerová polévka

Celerová polévka s cibulí, pórkem a trochou smetany je naprosto vynikající a je to ideální způsob, jak se v chladném dni zahřát.

Jak nakupovat a skladovat celer

Vybírejte celer bez barevných změn, s pevnými, křupavými stonky, které se při lámání snadno zlomí. Pokud jsou stonky gumovité nebo se od sebe snadno oddělují, není čerstvý. Listy by měly být zářivě zelené a neměly by být povadlé.

Chcete-li celer skladovat, vyjměte jej z plastové fólie a celý svazek pevně zabalte do fólie. Vložte jej do zásuvky chladničky.

Výměny ingrediencí pro celerovou polévku

Jak tento recept skladovat a ohřívat

Zbytky polévky uchovávejte v chladničce v pevně zakryté nádobě po dobu 3 až 4 dnů. Promíchejte, aby se spojily všechny ingredience, které se oddělily, a znovu ohřejte na středním ohni, dokud nebude bublat, ale nebude vřít.

Zbytky polévky zmrazte v zipovém sáčku nebo nádobě vhodné do mrazničky až na tři měsíce. Po třech měsících je polévka z mrazáku stále bezpečná ke konzumaci, ale její chuť začne slábnout. Rozmrazte ji v chladničce. Promíchejte, aby se spojily všechny ingredience, které se oddělily, a znovu ohřejte na středním ohni, dokud nezačne bublat, ale nevařit.

Další recepty na celer

Ingredience

  • 3 lžíce másla, rozdělené
  • 236 mililitrů nakrájené cibule
  • 355 mililitrů nakrájeného pórku, pouze bílé a světle zelené části
  • 1 velký svazek nebo 2 malé svazky celeru, nakrájené, rozdělené
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 946 mililitrů kuřecího vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 0.5 až 1 1/2 lžičky košer soli, podle chuti
  • 59 až 78 mililitrů smetany
  • Čerstvě mletý černý pepř, podle chuti
  • Čerstvá nasekaná pažitka nebo petrželka, na ozdobu

Postup

  1. Osmahněte cibuli, pórek a celer: V hrnci se silným dnem o objemu 3.8 až 4.7 litru rozpustíme na středním ohni 2 lžíce másla. Přidejte nakrájenou cibuli, pórek a 1182 mililitrů nakrájeného celeru. Vařte na mírném ohni 10 minut do změknutí. Přidejte prolisovaný česnek a vařte ještě minutu.nakrájený celer do krémové celerové polévkySmažení celeru pro krémovou polévku
  2. Přidejte vývar, bobkové listy a sůl a vařte: Do hrnce přidejte kuřecí vývar a bobkové listy. Podle chuti osolte a přidejte sůl. (Pokud používáte nesolené máslo a nesolený vývar, budete muset přidat více soli, než očekáváte. Pokud ne, možná bude potřeba jen trochu soli). Zvyšte teplotu, aby se vařilo. Poté snižte teplotu na minimum a přiklopte, aby se udržoval varem. Vařte 15 minut.domácí krémová celerová polévkajak připravit krémovou celerovou polévku
  3. Zbývající celer podusíme do měkka: Zatímco se polévka vaří, připravte si další celer, který později přidáte do polévky. V samostatné malé pánvi rozpusťte na mírném ohni zbývající 1 lžíci másla. Do másla přidejte 355 mililitrů celeru nakrájeného na kostičky. Do pánve naberte 118 mililitrů vroucího vývaru z hrnce na polévku. Vařte na mírném ohni 5 až 6 minut, aby celer změkl. Odstavte.dušení celeru na krémovou celerovou polévkucelerová polévka krémová recept
  4. Polévku rozmixujte na pyré: Odstavte hrnec s polévkou z ohně a nechte mírně vychladnout. Vyjměte bobkové listy a vyhoďte je. Polévku rozmixujte ponorným mixérem na pyré. Pokud ponorný mixér nemáte, opatrně polévku po částech promixujte ve stojánkovém mixéru. Mixér naplňte maximálně do jedné třetiny (držte ruku na víku, aby horká tekutina nevybuchla). Polévkové pyré vraťte do hrnce.pyré na krémovou celerovou polévku
  5. Vmíchejte smetanu a podušený celer nakrájený na kostičky: Ochutnejte sůl a podle potřeby ji přidejte. Podávejte horké, posypané čerstvě mletým černým pepřem a ozdobené nasekanou pažitkou nebo petrželkou.dokonalá domácí krémová celerová polévka
Celerová krémová polévka
Starší příspěvek

Jak vyrobit ovocnou kůži

Novější příspěvek

Snadno uvařená dlouhozrnná rýže

Snadno uvařená dlouhozrnná rýže