Zázvorové mandlové biscotti - dokonalý dezert pro každý den

Zázvorové mandlové biscotti jsou svou křupavostí a chutí téměř jako zázvorové sušenky. Do těsta se přidává čerstvý strouhaný zázvor, opražené mandle a obvyklé podzimní koření. Biscotti jsou dvakrát pečené sušenky. Nejprve se upeče těsto ve tvaru zploštělého špalku. Pak se zubatým nožem nakrájí na menší sušenky a ty se pečou podruhé.

Tyto zázvorovo-mandlové sušenky jsou svou křupavostí a chutí téměř jako zázvorové sušenky! Do těsta se přidává čerstvý strouhaný zázvor, opražené mandle a obvyklé podzimní koření - skořice, muškátový oříšek, hřebíček a nové koření.

Co se týče biscotti, existují dva tábory lidí - ti, kteří mají rádi velmi křupavé a křupavé sušenky, aby vydržely a byly křupavé i po namočení do kávy, a ti, kteří by si nejraději nevylámali zuby při kousání do 1 a chtějí, aby jejich sušenka byla trochu shovívavější.

Zázvorové mandlové biscotti

Do kterého tábora patříte vy? Superkřupavé namáčení do kávy? Nebo dostatečně koláčové, abyste je mohli bez obav sníst samotné?

Já jsem tak nějak mezi tím. Sušenky by měly být křupavé, ne? Ale neměly by být tak tvrdé, aby to bolelo.

Křupavé nebo měkké?

Dobrou zprávou je, že vy jako pekař můžete ovlivnit, jak chcete, aby vaše biscotti byly křupavé. Biscotti jsou dvakrát pečené sušenky. Těsto na sušenky se nejprve upeče ve tvaru zploštělého špalku. Poté se zubatým nožem nakrájí na menší jednotlivé sušenky a ty se upečou podruhé.

Pokud chcete měkčí sušenky, stačí je při druhém pečení nepečte tak dlouho. Pokud chcete křupavější sušenky, pečte je při druhém pečení, dokud nejsou dobře propečené a křupavé.

Biscotti mohou mít v těstě buď máslo nebo olej, nebo ne. Vynecháním tuku získáte mnohem křupavější sušenky, ale pokud je nenamáčíte do tekutiny (káva, čaj, mléko, víno), mohou být trochu tvrdé a suché na jídlo.

Tyto sušenky obsahují celou tyčinku másla, což přispívá k jejich chuti i struktuře.

Nejlepší způsob skladování piškotů

Další sušenky, které můžete podávat ke kávě!

Moc děkuji svým kamarádkám Nicky a Elise Targovým, že se se mnou před desítkami let podělily o tento recept! Patřil k jejich oblíbeným a nyní patří i k mým.

Ingredience

  • 236 mililitrů blanšírovaných plátkovaných mandlí
  • 177 mililitrů cukru
  • 118 mililitrů hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice a muškátového oříšku
  • po 1/2 čajové lžičce mletého hřebíčku a nového koření

Postup

  1. Upečte mandle: Rozložte mandle na plech a pečte je 10 minut při 177 °C. Nechte vychladnout a poté je nahrubo nasekejte.Zázvorové mandlové sušenky
  2. Připravte základ z piškotového těsta: Vyšlehejte cukr a máslo do světlé a nadýchané pěny (asi 3 až 4 minuty). Přidejte melasu a šlehejte ještě minutu. Po jednom přidávejte vejce a po každém přidání je 1 minutu šlehejte. Vmíchejte mletý zázvor.Zázvorové mandlové sušenkyZázvorové mandlové sušenky
  3. Vmíchejte suché přísady a mandle: Mouku, prášek do pečiva, skořici, muškátový oříšek, mletý hřebíček a nové koření prošlehejte. Moučnou směs přidejte po třetinách do směsi másla a vajec. Vmíchejte mandle.Zázvorové mandlové sušenkyZázvorové mandlové sušenkyZázvorové mandlové sušenky
  4. Těsto uložte na 1 hodinu do chladničky.
  5. Vytvarujte z něj podlouhlé obdélníky: Těsto vyklopíme na dobře pomoučený vál a rozdělíme na poloviny. Pomoučenýma rukama vytvarujte dlouhé obdélníky o délce asi 25 cm - 30 cm, šířce 6.3 cm a výšce 1.3 cm. Přeneste je na pergamenem nebo silikonem vyložený plech.Zázvorové mandlové sušenky
  6. Pečení: Pečte při 177 °C, dokud nebudou zlatohnědé a pevné na dotek uprostřed, 25 až 30 minut. Vyjměte z trouby a nechte stát, dokud nevychladne natolik, aby se s ním dalo manipulovat.
  7. Nakrájejte šikmo: Obdélníky přendejte na prkénko. Pomocí zubatého nože na chléb nakrájejte obdélníky po úhlopříčce na 1.3 cm silné plátky.Zázvorové mandlové sušenky
  8. Opět upečte: Vraťte kousky řeznou stranou dolů na plech. Opět pečte 15-18 minut, v polovině pečení sušenky obraťte. Nechte vychladnout na mřížce. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě. Po večeři je můžete namáčet do vína (klasický italský způsob) nebo do kávy, čaje či horkého kakaa.