Makové muffiny s citronem - zdravá snídaně

Citronové makové muffiny jsou lehké a nadýchané muffiny. Tento recept vychází ze stejného receptu na muffiny, na kterém jsem založila naše citronové zázvorové muffiny. Ujistěte se, že váš prášek do pečiva není starší než 6 měsíců (pokud je starší, nemusí fungovat), a abyste těsto příliš nemíchali.

Miluju citronovo-makové muffiny!

Tento recept vychází ze stejného receptu na muffiny, na kterém jsem založila naše citronové zázvorové muffiny. Výsledkem vyváženého poměru mouky, kvásku, vajec a jogurtu je lehká a nadýchaná bábovka.

Při přípravě těchto citronových makových muffinů je důležité pamatovat na to, aby váš kypřicí prášek nebyl starší než 6 měsíců (pokud je starší, nemusí fungovat) a abyste těsto příliš nemíchali.

Ingredience

  • 710 mililitrů univerzální mouky
  • 1 polévková lžíce prášku do pečiva (ujistěte se, že váš prášek do pečiva není starší než 6 měsíců)
  • 1/2 čajové lžičky jedlé sody
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 2 polévkové lžíce máku
  • 10 polévkových lžic (1 1/4 tyčinky) nesoleného másla, změklého
  • 236 mililitrů cukru
  • 2 velká vejce
  • 355 mililitrů obyčejného jogurtu
  • 1 lžíce citronové kůry

Glazura

  • 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 236 mililitrů moučkového cukru (práškového cukru)

Metoda

  1. Připravte troubu: Nastavte rošt trouby do střední a spodní části trouby. Předehřejte troubu na 191 °C .
  2. Smíchejte suché přísady: Smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, mák a sůl a dejte stranou.
  3. Připravte těsto: Ve velké míse vyšlehejte máslo s cukrem do pěny (asi 2 minuty elektrickým mixérem). Po jednom přidávejte vejce a po každém šlehejte, dokud se nezapojí. Vmíchejte citronovou kůru. Střídavě přidávejte směs mouky a jogurtu: Šlehejte třetinu suchých přísad, dokud se nespojí. Vmíchejte třetinu jogurtu. Přišlehejte další třetinu suchých přísad. Vmíchejte druhou třetinu jogurtu. Vmíchejte zbývající suché přísady a poté zbývající jogurt. Opět dbejte na to, abyste šlehali, dokud se těsto nespojí. Nepřešlehejte.
  4. Těsto rozdělte do formy na muffiny: Použijte standardní formu na 12 muffinů. Každou muffinovou formičku lehce potřete olivovým olejem nebo trochou rozpuštěného másla pomocí štětce na pečivo. Těsto na muffiny rozdělte rovnoměrně do 236 mililitrů .
  5. Pečení: Pečte při 191 °C, dokud muffiny nezískají zlatohnědou barvu, přibližně 25 až 30 minut. Pomocí testeru se ujistěte, že je střed muffinů hotový. Muffinovou formu postavte na drátěnou mřížku, aby vychladla. Po 5 minutách vyjměte muffiny z formy.
  6. Připravte citronovou polevu: Zatímco muffiny chladnou, v míse vyšlehejte práškový cukr a citronovou šťávu na polevu. V případě potřeby přidejte více citronové šťávy. Ještě trochu teplé muffiny potřete polevou pomocí štětce na pečivo. Muffiny část glazury absorbují, takže podle potřeby můžete na každý muffin přidat více glazury. Nejlepší je jíst čerstvé a teplé.
Makové muffiny s citronem
Starší příspěvek

Horchata

Novější příspěvek

Kuskus s pistáciemi a meruňkami

Kuskus s pistáciemi a meruňkami