Čokoládové sušenky s kousky čokolády - Jak připravit čokoládové sušenky s kousky čokolády

Čokoládové lupínky jsou vytvořeny tak, aby při pečení držely svůj tvar. Tyčinky Hershey jsou vyrobeny tak, aby se rozpustily v okamžiku, kdy je dostanete do úst. V prvním kroku receptu zhnědněte máslo. Dodá těstu nádhernou oříškovou vůni. Můžete zmrazit buď nepečené těsto na sušenky, nebo upečené sušenky.

Nedávno jsem učinil náhodný objev, který učinil nespočet pekařů po celou věčnost.

Při snaze upéct čokoládové sušenky zjistili moji mladí svěřenci, že ve skříni nezbyly žádné čokoládové lupínky.

Zato jsme našli sáček tyčinek Hershey. Nakrájeli jsme je tedy na velké kousky velikosti lupínků a použili je místo nich.

Víte, co se stane, když do sušenek místo čokoládových lupínků použijete kousky čokoládových tyčinek?

Proč čokoládové sušenky s kousky chutnají tak dobře

Zaprvé jsou větší, takže při konzumaci sušenek vzniknou kapsy čokoládových explozí. Za druhé, okraje se rozpouštějí v těstě sušenky a prostupují čokoládou do větší části sušenky.

Čokoládové lupínky jsou vyrobeny tak, aby při pečení držely tvar (méně kakaového másla); čokoládové tyčinky jsou vyrobeny tak, aby se rozplynuly v okamžiku, kdy je dostanete do úst.

Čokoládové sušenky s kousky na chladícím stojanu

Mléčná vs. hořká čokoláda

Pro tento recept jsme použili tabulky mléčné čokolády, protože jsme je měli k dispozici. Zatímco v dětství byla mléčná čokoláda oblíbená, dnes už je to méně. Obvykle dávám přednost té nejtmavší čokoládě, která je k dispozici.

V tomto receptu však kousky mléčné čokolády fungují skvěle! Dodávají sušenkám hřejivou krémovost, která by tam nebyla, kdybyste použili polosladkou nebo hořkosladkou čokoládu.

Přesto použijte jakoukoli čokoládu, kterou máte rádi.

Proč hnědé máslo

V prvním kroku receptu máslo také zhnědneme. Hnědé máslo dodá těstu nádhernou oříškovou vůni. Je to krok navíc, ale vyplatí se ho udělat.

Jak tyto sušenky skladovat a zmrazit

Sušenky nechte vychladnout a uložte je do vzduchotěsné nádoby. Vydrží asi pět dní, než začnou vysychat a drobit se. (V té době jsou stále vynikající, jen se více drolí.)

Zmrazit můžete buď nepečené těsto, nebo upečené sušenky:

Nemáte dost čokoládových lupínků? Vyzkoušejte tyto

Složení

  • 236 mililitrů nesoleného másla
  • 591 mililitrů hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 čajové lžičky skořice
  • 236 mililitrů hnědého cukru, baleného
  • 118 mililitrů bílého cukru
  • 2 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 252 gramů mléčné čokolády (polosladké nebo hořké), nahrubo nakrájené na kousky (asi 473 mililitrů )
  • 236 mililitrů nasekaných vlašských nebo pekanových ořechů, volitelně

Metoda

  1. Předehřejte troubu na 177 °C
  2. Máslo opečte: Máslo rozpusťte ve středně velkém nerezovém hrnci se silným dnem (použijte nerezovou ocel, abyste poznali, kdy máslo zhnědlo) na středním ohni. Pokračujte ve vaření, zatímco máslo prochází různými fázemi bublání a uvolňování vlhkosti. Během několika minut často šlehejte. Když začnete cítit oříškovou vůni hnědnoucího másla a můžete vyšlehat stranou část pěny, abyste viděli malé nahnědlé kousky na dně pánve, stáhněte z ohně a odlijte do mísy. V této fázi neotálejte, protože máslo se snadno změní z hnědého na spálené.Metoda přepuštěného másla pro čokoládové kousky cookiesJak zhnědnout máslo na čokoládové kousky cookiesŠlehání přepuštěného másla pro čokoládové kousky cookies
  3. Suché přísady prošlehejte: Mouku, sůl, jedlou sodu a skořici dejte do mísy a důrazně je prošlehejte.šlehání ingrediencí na čokoládové sušenky
  4. Vyšlehejte hnědé máslo a cukry, poté přidejte vejce a vanilku: Nalijte hnědé máslo do mísy stojanového mixéru (pokud mixér nemáte, můžete šlehat ručně). Přidejte cukry a šlehejte do hladka. Přidejte vejce a po každém přídavku šlehejte. Přidejte vanilkový extrakt a šlehejte další 3 minuty.míchání těsta na čokoládové sušenkymíchání těsta na čokoládové sušenky
  5. Přidejte moučnou směs k mokrým přísadám a poté vmíchejte kousky čokolády: Moučnou směs vmíchejte po třetinách do směsi másla a cukru. Vmíchejte kousky čokolády a ořechy (pokud je používáte). Až do této chvíle můžete připravit den nebo dva dopředu a těsto na sušenky uložit do lednice, dokud nebude připraveno k přípravě.dokonalé těsto na čokoládové sušenky
  6. Lžící vyklopte těsto na sušenky na vyložený plech: Vyložte plechy na sušenky Silpatem nebo pergamenovým papírem (nebo je jen lehce vymažte máslem). Lžící dávejte na plechy vrchovaté lžíce těsta, oddělené od sebe alespoň 5.1 cm , aby se sušenky mohly při pečení rozprostřít. Možná budete muset pracovat v dávkách.Jak připravit čokoládové kousky cookies s nasekanou tabulkou čokolády
  7. Pečte při teplotě 177 °C asi 12 minut: okraje sušenek by měly být jen mírně zhnědlé. Vyjměte z trouby a nechte 5 minut vychladnout na plechu. Poté sušenky vyjměte a nechte je zcela vychladnout na mřížce.Čokoládové sušenky s kousky na chladícím stojanu

Slané hnědé máslové sušenky z článku Tento týden k večeři

Hnědé máslo Oatmeal Chunk Cookies z How Sweet Eats

Hnědé máslové čokoládové sušenky
Starší příspěvek

Jahodové mojito

Novější příspěvek

Víkendové kuřecí biryani

Víkendové kuřecí biryani