Recept na dýňové biscotti - Dýňové koláče cookie

Tyto dýňové biscotti připomínají jeden z našich oblíbených podzimních koláčů. Na rozdíl od měkkého krémového koláče jsou tyto sušenky takové, jaké by měly dobré biscotti být - křupavé a křupavé. Tyto biscotti můžete udělat obyčejné, nebo je ozdobit oslazenými sušenými brusinkami a pekanovými nebo vlašskými ořechy.

Je to dýňový koláč jako sušenka! Tyto dýňové biscotti se všemi klasickými kořeními na dýňový koláč - skořicí, zázvorem, muškátovým oříškem, hřebíčkem a pořádnou porcí dýňového pyré - připomínají jeden z našich nejoblíbenějších podzimních koláčů.

Ale na rozdíl od měkkého koláče s krémem jsou tyto sušenky takové, jaké by správné biscotti měly být - křupavé a křupavé. Skvěle se hodí k namáčení do kávy nebo k samostatné konzumaci.

Dýňové biscotti

Tyto biscotti můžete připravit obyčejné, nebo je ozdobit oslazenými sušenými brusinkami a pekanovými nebo vlašskými ořechy. Obojí se hodí, i když obyčejná verze bude o něco křupavější.

Několik užitečných rad o přípravě piškotů

Dýňové sušenky

Tento recept je zcela přepracovaný recept z receptu původně zveřejněného zde v roce 2007. S tímto receptem jsem měla vždy problémy (příliš koláčovitý, málo aromatický) a několik čtenářů také. Pokud byste chtěli původní recept, stále ho najdete zde.

Ingredience

  • 2 1/2 dýňového pyré
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 118 mililitru sušených slazených brusinek (nepovinné)
  • 118 mililitrů opražených nasekaných pekanových nebo vlašských ořechů (nepovinné)

Metoda

  1. Mouku, prášek do pečiva, sůl a koření prošleháme: Předehřejte troubu na 177 °C . V míse důkladně prošlehejte mouku, prášek do pečiva, skořici, mletý zázvor, muškátový oříšek, mletý hřebíček a sůl.Dýňové biscottiDýňové biscotti
  2. Vyšlehejte mokré přísady a cukr: V samostatné velké míse vyšlehejte cukr, melasu, vejce, dýňové pyré, rozpuštěné máslo a vanilkový extrakt.
  3. Smíchejte suché s mokrými přísadami: Po třetinách přidávejte suchou směs k mokré a po každém přidání promíchejte. Těsto by mělo být spíše mokré a lepivé. Pokud přidáváte sušené brusinky nebo opražené nasekané ořechy, vmíchejte je nyní.Dýňové biscotti
  4. Vytvořte těsto: Plech vyložte pergamenovým papírem nebo silikonovou podložkou. Čistou plochu posypte asi 59 mililitry mouky. Těsto vyklopte na pomoučněnou plochu. Ruce si poprašte moukou a těsto několikrát lehce prohněťte. Těsto rozdělte na polovinu. Z těsta vytvarujte 2 dlouhé špalíky, každý o délce asi 25 cm - 28 cm. Přeneste špalíčky na vyložený plech a prsty je zploštěte na dlouhé obdélníky. Bochánky by měly být relativně ploché, asi 25 až 28 cm dlouhé, asi 6.3 až 8.9 cm široké a asi 1.3 cm vysoké.Dýňové biscottiDýňové biscottiDýňové biscotti
  5. Pečení: Pečte při teplotě 177 °C po dobu 25 minut, dokud nejsou bochánky po celém povrchu lehce propečené a střed je na dotek pevný.Dýňové biscotti
  6. Biscotti nakrájejte na plátky a znovu upečte: Nechte biscotti 10 minut vychladnout a poté je zubatým nožem nakrájejte na 1.3 až 1.9 cm široké kousky. Sušenky položte řeznou stranou dolů na plechy na pečení. Pečte dalších 15-20 minut, v polovině pečení sušenky obraťte. Nechte je zcela vychladnout. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě až 2 týdny.Dýňové biscottiDýňové biscotti