Konzervování tuňáka s bílými fazolemi a cibulí - super snadný salát

Konzervovaný tuňák s bílými fazolemi a cibulí je klasika, a navíc tak snadná! Pomáhá kvalitní tuňák v konzervě, balený v olivovém oleji. Máta, petržel, rukola, to vše roste někdy kolem naší zahrady. Trocha tabasca nebo chilli papriček dodá salátu šmrnc.

Mezi položky, které najdete v naší spíži téměř vždy dobře zásobené, patří fazole v plechovce (bílé fazole, garbanzo, ledvinky) a tuňák v konzervě balený v olivovém oleji. Dobře zásobeni jsme také cibulí, včetně alespoň jedné červené cibule.

Takže když hledáme superjednoduché-jsem-hladový-teď-a-nechci-ztrácet-čas-vařením jídla, jsme připraveni. Tato kombinace, tuňák z konzervy s bílými fazolemi a cibulí, je klasická a tak snadná!

Pomáhá kvalitní tuňák z konzervy, balený v olivovém oleji. Pokud máte tuňáka baleného ve vodě, bude to fungovat i tak, ale budete muset přidat hodně olivového oleje, aby se to lépe spojilo.

Salát z bílých fazolí s tuňákem

Jasným doplňkem je také nějaká bylinka nebo hořká přísada. Máta, petržel, rukola, to všechno nám někdy roste na zahradě a v závislosti na ročním období sbíráme, co najdeme. Použít můžete také koriandr, estragon nebo rozmarýn.

Trocha tabasca nebo chilli papriček dodá salátu šmrnc. Zkuste nahradit bílé fazole fazolemi garbanzo. (Pokud máte čas, připravte si domácí fazole na plotně nebo v tlakovém hrnci!) Tento salát je určen pro improvizaci.

Ingredience

  • 236 mililitrů nakrájené červené cibule nebo šalotky
  • Kůra a šťáva z 1 citronu nebo 2 limetek (lze nahradit lžící nebo dvěma jablečného octa)
  • 2 ( 140 až 168 gramů ) konzervy tuňáka balené v olivovém oleji
  • 2 ( 420 gramm ) plechovky cannellini nebo bílých fazolí Great Northern, propláchnuté a scezené
  • 118 mililitrů (volně balené) nasekané petrželky nebo rukoly nebo 2 polévkové lžíce tence nakrájené máty
  • Několik stříkanců omáčky Tabasco nebo 1 mleté chilli Serrano nebo 1 lžička červených chilli vloček
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • Sůl a více extra panenského olivového oleje, podle chuti

Postup

  1. Nakrájenou cibuli pokapejte trochou citronové šťávy: Zatímco připravujete ostatní ingredience. Tím se cibule zbaví části cibulového nádechu.
  2. Smíchejte ingredience v míse: Z tuňáka slijte olej a tuňáka vložte do velké mísy. K tuňákovi přidejte fazole a jemně promíchejte. Přidejte cibuli, bylinky, černý pepř, citronovou kůru a citronovou šťávu a promíchejte. Podle chuti přidejte tabasco nebo chilli. Pokud salát potřebuje více kyselosti, přidejte ještě trochu citronové šťávy. Pokud se vám salát zdá trochu suchý, přidejte trochu extra panenského olivového oleje. Podle chuti přidejte sůl.
  3. Před podáváním salát vychlaďte: Tento salát vydrží v lednici pevně přikrytý několik dní.