Sendvič s vaječným salátem je jedním z nejjednodušších sendvičů na světě, zejména pokud máte již připravená vejce natvrdo. Je to také skvělý způsob, jak využít zbytky vajec po Velikonocích.
Jak připravit sendvič s vaječným salátem
Jak se dělá sendvič s vaječným salátem? Stačí nakrájet několik natvrdo uvařených vajec, přidat trochu nakrájeného celeru pro křupavost, trochu zelené cibulky nebo pažitky pro zelený faktor, trochu soli a pepře pro dochucení a lžíci majonézy, aby se vše spojilo. Snadno!
Pro snadné loupání vajec zkuste vaření v páře
Už se vám někdy stalo, že jste si na sendviče s vaječným salátem uvařili vajíčka natvrdo, která se špatně loupala? Zkuste je vařit v páře!
Tipy na nejlepší vaječný salát

Další přísady do vaječného salátu
Od doby, kdy jsme poprvé zveřejnili tento recept, se mnoho z vás ozvalo se svými oblíbenými verzemi vaječného salátu. Zde je několik skvělých nápadů na doplňky.
Jak se vyhnout rozmočenému sendviči s vaječným salátem
Nejlepší způsob, jak se vyhnout rozmočenému sendviči s vaječným salátem? Sendvič připravíte tak, že na toast položíte kousek salátu, přidáte vaječný salát, navrstvíte další kousek salátu a navrch položíte chléb. Salát pomáhá zabránit tomu, aby chléb absorboval tekutinu z vaječného salátu.
Náplň do vaječného salátu lze připravit i den předem a uchovávat v chladu. Se sestavením sendviče počkejte až těsně před konzumací.

Loupání a krájení vajec na vaječný salát
Vejce uvařená natvrdo oloupejte tak, že s nimi několikrát jemně poklepete na čistou desku nebo prkénko a rozklepnete je po celé ploše. Poté opatrně oloupejte skořápky z vajec. Pokud jsou skořápky tvrdé nebo se na vejce lepí, zkuste je oloupat pod tekoucí vodou. Některá vejce se loupou snadno, zatímco s jinými to může být obtížné. Tak to prostě chodí (pro vaši informaci, čím jsou vejce starší, tím snáze se po uvaření natvrdo loupou).
Použijte některý z těchto kuchyňských nástrojů k jejich rychlému nakrájení nebo rozmačkání a připravte si vaječný salát.
Další recepty na vaječný salát
Ingredience
- 1 velké vejce uvařené natvrdo, oloupané a nakrájené na kousky
- 1 až 2 lžíce majonézy, podle chuti
- 2 lžíce nasekaného celeru
- 1 lžíce nasekané zelené cibulky nebo pažitky
- Špetka kari
- Kosher sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Hlávkový salát
- 2 plátky bílého, pšeničného, vícezrnného nebo žitného chleba, opečené nebo obyčejné
Metoda
- Připravte vaječný salát: Vejce nakrájená na kousky trochu rozmačkáme vidličkou. Smíchejte nakrájené vejce uvařené natvrdo, majonézu, celer a zelenou cibulku. Podle chuti posypeme solí a pepřem a kari kořením. Promíchejte lžící.
- Sestavte sendvič: Pokud připravujete sendvič s toasty, opečte si plátky chleba. Na jeden plátek chleba dejte vrstvu salátu, na salát rozetřete vaječnou směs a navrch položte druhý plátek chleba.