Recept na polévku minestrone - Jak připravit polévku minestrone

Minestrone se připravuje z čerstvé sezónní zeleniny, často s přídavkem těstovin nebo rýže. Mezi běžné ingredience patří fazole, cibule, celer, mrkev, vývar a rajčata. Zbytky polévky Minestrone lze uchovávat v chladničce asi týden a ohřívat buď v mikrovlnné troubě, nebo na mírném ohni na sporáku.

Milujete minestrone?

Tato oblíbená italská polévka se připravuje z čerstvé sezónní zeleniny, často s přídavkem těstovin nebo rýže. Mezi běžné ingredience patří fazole, cibule, celer, mrkev, vývar a rajčata.

Na minestrone neexistuje žádný pevně stanovený recept, protože se obvykle připravuje z jakékoli zeleniny, která je zrovna v sezóně. Může být vegetariánská, obsahovat maso nebo polévkový základ na bázi masa (například kuřecí vývar).

Když jde o minestrone, improvizujte!

Co do své minestrone dáte, záleží opravdu jen na vás. Nemáte rádi fazole? Vynechejte je. Milujete těstoviny? Dejte tam nějaké (doporučujeme malé těstoviny, například ditalini). Minestrone je opravdu o improvizaci.

Ale kde začít? Zde je recept na vydatnou základní polévku minestrone se spoustou bílých fazolí, cukety, zelí, rajčat, mrkve, celeru a cibule. Je to jedna z našich nejoblíbenějších polévek, kterou připravujeme, když se ochladí.

Polévka minestrone v naběračce

Jak skladovat a zmrazit Minestrone

Zbytky Minestrone můžete uchovávat v chladničce asi týden a ohřívat buď v mikrovlnné troubě, nebo na mírném ohni na sporáku.

Polévka se také poměrně dobře mrazí, i když zelenina bývá po zmrazení a ohřátí měkčí. Upozorňujeme, že těstoviny se dobře nemrazí, takže pokud je plánujete přidat, je nejlepší polévku zmrazit bez těstovin a přidat je až po rozmrazení a ohřátí.

polévka minestrone v misce

Přidat či nepřidat těstoviny?

Tento recept těstoviny nevyžaduje, ale díky nim může být minestrone extra vydatná. Použijte malé těstoviny, například ditalini, ale v nouzi se hodí i makaróny. Dobré množství je asi 236 mililitrů nevařených těstovin.

Kdy se do minestrone přidávají těstoviny? Pokud chcete, aby se vše vařilo v jednom hrnci, asi po 10 minutách vaření zeleniny v kroku 3. Pravděpodobně budete muset postupně přidávat další 1-2 šálky tekutiny, protože těstoviny nějakou absorbují.

Chcete-li mít větší kontrolu nad sytostí, uvařte těstoviny zvlášť ve vývaru nebo ve vodě, pak je sceďte a přidejte do hotové polévky.

Jak zbytky polévky leží, těstoviny nasají vývar a změknou. Aby k tomu nedošlo, uvařte je zvlášť, sceďte a uvařené těstoviny přidejte podle potřeby až při podávání polévky. Nejlepší je zmrazit polévku bez těstovin; přidejte je až po rozmrazení a ohřátí.

Co podávat k polévce Minestrone?

Křupavým chlebem nic nezkazíte. A velká kopa pesta naplavená na každou misku hned při podávání je božská! Pokud máte chuť na více masa, zkuste do polévky přidat italské klobásky nebo si je dejte jako přílohu.

Podívejte se na naše další recepty na minestrone

Ingredience

  • 59 mililitrů extra panenského olivového oleje
  • 177 mililitrů nakrájené cibule
  • 177 mililitrů nakrájené mrkve
  • 177 mililitrů nasekaného celeru
  • 1 lžíce mletého česneku
  • 1 bobkový list
  • 2 snítky čerstvého tymiánu nebo 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1/4 čajové lžičky rozdrcených semínek fenyklu
  • 1 Yukon gold brambora, oloupaná a nakrájená na 1.9 cm kousky
  • 473 mililitrů nakrájeného hlávkového nebo kadeřavého zelí
  • 1 cuketa nakrájená na 1.9 cm kousky
  • 2 středně velká čerstvá zralá rajčata (pokud jsou k dispozici, tak romy), vydlabaná, oloupaná, nakrájená na kousky
  • 1419 mililitrů kuřecího vývaru (nebo zeleninového vývaru pro vegetariánskou verzi)
  • 1 ( 420 gramů ) plechovka cannellini nebo velkých severních bílých fazolí, okapaná (asi 355 mililitrů vařených bílých fazolí)
  • 59 mililitrů nasekané čerstvé petrželky
  • Sůl
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • Parmezán, nastrouhaný na ozdobu

Postup

  1. Zeleninu osmahněte: V hrnci se silným dnem o objemu 3.8 l až 4.7 l rozehřejte na středním plameni olej. Přidejte cibuli, mrkev a celer. Vařte, dokud lehce nezhnědne, asi 8 minut. Přidejte česnek a vařte ještě minutu. Přidejte bobkový list, tymián a fenyklová semínka. Přidejte brambory, zelí, cuketu a rajčata. Přidejte kuřecí vývar.
  2. Polévku povařte: Přiveďte k varu a snižte teplotu na minimum. Částečně přikryjte a vařte 20 minut, dokud zelenina nezměkne a není uvařená.
  3. Polévku dochuťte: Do polévky přidejte fazole a petrželku. Podle chuti osolte a opepřete. Přiveďte k varu a vařte ještě 5 minut. Vyjměte bobkový list a snítky tymiánu. Podávejte posypané strouhaným parmazánem.
Klasická polévka minestrone
Novější příspěvek

Tradiční řecký salát

Tradiční řecký salát