Recepty na quesadilly - Nejlepší recept na quesadilly

Quesadilla je mexický pokrm, jehož historie sahá až do 16. století. V Mexiku se tradičně připravuje z kukuřičných tortill a rozteklého bílého sýra. V USA se častěji připravuje z moučných tortill. Do quuesadillas amerického typu se často používá čerstvě nastrouhaný sýr, například čedar nebo Monterey Jack.

Vyrostla jsem na přípravě quesadillas, což je výhoda toho, že mám hispánskou matku, která je skvělá kuchařka. "Queso" je španělsky sýr.

Quesadilla je ohřátá tortilla s roztaveným sýrem uvnitř. Kromě sýra však můžete do quesadilly dát prakticky cokoli.

Nejlepší náplně do quesadillas

Mezi mé oblíbené patří houby, olivy, rajčata a cibule. Tyto ingredience nejdříve nevařím, ale je to opravdu otázka chuti. Kdybyste chtěli, mohli byste.

Kukuřičné nebo moučné tortilly na quesadilly?

V Mexiku se quesadillas tradičně připravují z kukuřičných tortill, nikoliv z pšeničných moučných tortill, a z taveného bílého sýra.

Tady ve Státech se však vzhledem k tomu, jak blízko máme k sonorské oblasti severního Mexika, quesadillas častěji připravují z moučných tortill. My máme rádi moučné tortilly lehce opečené, protože to zlepšuje jejich chuť.

Co je to quesadilla?

Quesadilla je mexický pokrm, jehož historie sahá až do 16. století. Tradiční quesadilla se připravovala z kukuřičné tortilly, která se zahřála na pánvi, naplnila sýrem a různými dalšími náplněmi (masem, zeleninou) a poté se přeložila a jedla se rukama.

Přílohy jako guacamole, salsa a zakysaná smetana se přidávaly zřejmě až později. Američané si quesadilly oblíbili, ale také si je upravili po svém a přidali do nich netradiční náplně, například míchaná vejce, aby vznikly snídaňové quesadilly, a často vyměnili moučné tortilly za kukuřičné.

Jaký je nejlepší sýr na quesadilly?

Do quesadillas amerického typu se často používá čerstvě nastrouhaný sýr, například čedar nebo Monterey Jack. Předem nastrouhaný sýr je praktický a rozpouští se dostatečně dobře, i když doporučujeme nastrouhat si vlastní sýr, aby se co nejlépe rozpouštěl.

Do quesadilly můžete použít jakýkoli tavitelný sýr, ale pokud se chcete přiblížit pravé mexické quesadille, zkuste některý z těchto sýrů.

Vyzkoušejte příště tyto recepty na quesadillu!

Složení

  • Velké moučné tortilly
  • Nastrouhaný sýr, například jemný nebo ostrý čedar nebo Monterey Jack
  • Olivový olej nebo máslo

Volitelně:

  • Nakrájené žampiony
  • Zelená cibule
  • Černé olivy, nakrájené na plátky
  • Čerstvá rajčata, nakrájená na kostičky
  • Kousky kuřecího masa
  • Avokádo
  • Hlávkový salát
  • Jablečný ocet
  • Kosher sůl

Metoda

  1. Tortilly zahřívejte, dokud se v nich nevytvoří vzduchové kapsy: Rozpalte velkou pánev (skvěle se hodí litinová) na středně vysoké teplotě. Přidejte malé množství oleje (asi 1/2 čajové lžičky) a rozetřete ho po dně pánve stěrkou (můžete použít i máslo). Vezměte jednu velkou moučnou tortillu a položte ji na pánev. Tortillu několikrát otočte, mezi jednotlivými otočeními uplyne 10 sekund. V tortille by se měly začít tvořit vzduchové kapsy.Smažení tortilly na pánvi pro přípravu quesedillas.
  2. Přidejte sýr a ostatní přísady: Když se začnou tvořit vzduchové kapsy, vezměte hrst strouhaného sýra a posypte jím horní část tortilly, přičemž dbejte na to, aby sýr nepřistál na samotné pánvi. Přidejte libovolné další ingredience - zelenou cibuli, nakrájené žampiony, olivy, rajčata atd. Pokud chcete, aby vaše quesadilla byla quesadilla s kuřecím masem, přidejte na kostičky nakrájené vařené kuřecí maso. Dejte pozor, abyste ingredience nenakládali příliš hustě - jedná se o quesadillu, ne o quiche!Rajčata a sýr na pánvi pro přípravu receptu quesadilla.Tortilla posypaná sýrem na pánvi pro recept na quesadillu.
  3. Snižte teplotu a pánev přiklopte: Snižte teplotu na minimum a pánev zakryjte. Pánev by už měla být dostatečně rozpálená, aby na ní zůstalo dost zbytkového tepla na roztavení sýra a opečení tortilly. Pokud se z quesadilly začne příliš kouřit, stáhněte ji z ohně. Po minutě zkontrolujte, zda je sýr roztavený. Pokud ne, přiklopte pokličku a kontrolujte ji každou minutu, dokud se sýr nerozpustí.Tortilla na pánvi pro ukázku přípravy quesadilly.
  4. Tortillu přeložte: Když je sýr dostatečně roztavený, zvedněte jednu stranu quesadilly špachtlí a překlopte ji na druhou stranu, jako byste dělali omeletu. Tortilla by už měla být mírně opečená. Pokud není hnědá, zvyšte teplotu na maximum a každých přibližně 10 sekund quesadillu obracejte, dokud nezhnědne.Pánev s přeloženou tortillou, která ukazuje, jak se dělají quesadilly.
  5. Vyjměte quesadillu z pánve a nakrájejte ji na klínky: Pro přípravu salátu ke quesadille nakrájejte ledový salát na tenké plátky. Potřete ho jablečným octem a posolte. Podávejte se salátem, salsou, zakysanou smetanou a guacamole.Sýrová quesadilla na talíři s přílohami.
Dokonalá quesadilla
Starší příspěvek

Pico de gallo (čerstvá salsa)

Novější příspěvek

Deviled eggs

Deviled eggs