Avokádový salát s tuňákem - krok vpřed oproti každodennímu salátu s tuňákem

Tuňákový salát s avokádem je krokem vpřed oproti každodennímu tuňákovému salátu. Přidejte trochu červené cibule, citronové kůry a šťávy, posypte zeleným koriandrem nebo petrželkou a wow! Tuňákový salát s avokádem vložte mezi dva toasty a máte poměrně dokonalý sendvič s tuňákovým salátem.

Tady je něco lepšího než v běžném tuňákovém salátu - vynechejte majonézu a nahraďte ji avokádem. Přidejte trochu červené cibule, citronové kůry a šťávy, posypte zeleným koriandrem nebo petrželkou a wow!

Tuňákový salát s avokádem vložte mezi dva toasty a máte poměrně dokonalý sendvič s tuňákovým salátem s krásným přídavkem avokáda a bez majonézy.

Aby bylo jasno, s majonézou nemám žádný problém. Ale avokádo mám docela ráda, takže když mám možnost nahradit jedno druhým, udělám to!

Avokádový salát s tuňákem na toastu

Výběr nejlepšího avokáda

Protože avokádo nahrazuje majonézu, mělo by být zralé a snadno rozmačkatelné vidličkou. Vybírejte avokádo, které má při jemném zmáčknutí určitou poddajnost.

Také proto, že majonéza se dodává solená a avokádo ne, budete muset tento salát osolit a opepřit více, než byste možná čekali.

Jezte ihned!

Avokádo skutečně způsobuje, že tento salát začne rychle hnědnout, takže je nejlepší ho připravit a sníst hned. Přesto, pokud vám trocha hnědnutí nevadí, bude salát v pořádku vychladlý a snědený během několika hodin.

Sendvič s tuňákem a avokádem

Tip na krásu

Mimochodem, tady je malý super tip na krásu avokáda. Jakmile avokádo vydlabete ze slupky, otřete si vnitřní stranu slupky o lokty. Olej z avokáda je skvělý na vyhlazení hrubé kůže.

Milujete tuňáka? Vyzkoušejte tyto recepty:

Složení

  • 1 140 gramová konzerva tuňáka, nejlépe balená v olivovém oleji, okapaná
  • 1/2 zralého avokáda, nahrubo nakrájeného
  • 118 mililitru mletého celeru
  • 59 mililitrů mleté červené cibule
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 1 lžička citronové kůry
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru nebo petrželky
  • 1/2 čajové lžičky košer soli
  • Čerstvě mletý černý pepř

Metoda

  1. Smíchejte: Vložte všechny ingredience do středně velké mísy. Promíchejte vidličkou, rozmačkejte avokádo a rozbijte kousky tuňáka, dokud se ingredience dobře nespojí.
  2. Dochuťte a podávejte: V případě potřeby přidejte více oleje nebo soli a pepře a podávejte na oblíbeném sendvičovém chlebu nebo toastu.
Avokádový salát s tuňákem
Starší příspěvek

Preclíky v čokoládě

Novější příspěvek

Omeleta v hrnku

Omeleta v hrnku