Letní koktejly - Melounová margarita

Jedná se o klasickou margaritu s trochou více tequily a spoustou čerstvého vodního melounu. Výsledný koktejl je ovocnější než originál a jeho síla se vám bude plížit, ale v tomto případě to budu nazývat dobrou věcí. Pokud náhodou máte odšťavňovač, jednoduše meloun odšťavněte a smíchejte ho s ostatními ingrediencemi ve džbánu.

Když jde o koktejl, situace určuje nápoj. Pokud máte luxusní večeři se steakem, pak je to jídlo typu martini.

Míříte na piknik a Shakespeara v parku? To si přímo říká o alkoholickou Palomu s granátovým jablkem, která se popíjí z placatky. (Za předpokladu, že jdete na komedii. Pokud je to tragédie, zvolte něco hořkého, například Dark and Stormy.)

Ale pokud je sportovní počasí s trojcifernými čísly a já se vznáším na voru v bazénu, pak je čas na něco šťavnatějšího a mnohem více hasícího žízeň. Vezměte si melounovou margaritu.

Melounová margarita pro dav lidí

Z větší části se jedná o klasickou margaritu s o něco větším množstvím tequily a spoustou čerstvého vodního melounu. Výsledný koktejl je ovocnější než originál a jeho síla se vám bude plížit, ale v tomto případě to budu nazývat dobrou věcí.

Tohle je také margarita, kterou vám doporučuji dát si se solí, i když ji normálně nemusíte. Dodává totiž nezbytné vyvážení vší té sladkosti.

Další letní koktejly!

Složení

  • 355 mililitru tequily blanco (nazývané také plato nebo stříbrná tequila)
  • 118 mililitru pomerančového likéru, například Triple Sec nebo Cointreau
  • 118 mililitru limetkové šťávy
  • 946 mililitrů nakrájeného vodního melounu bez pecek
  • Jednoduchý sirup nebo nektar z agáve, je-li třeba přisladit
  • Kosher nebo jiná kvalitní sůl, na ozdobu
  • Klíny limetky na ozdobu

Metoda

  1. Ingredience smíchejte: Vložte tequilu, pomerančový likér, limetkovou šťávu a meloun bez pecek do mixéru a pořádně je rozmixujte. (Možná to budete muset udělat ve dvou dávkách v závislosti na velikosti vašeho mixéru.) Poznámka: Pokud náhodou máte odšťavňovač, jednoduše meloun odšťavněte a rozmixujte s ostatními ingrediencemi ve džbánu.
  2. Melounovou hmotu sceďte: Přes jemné sítko přelijte suroviny do džbánu a pevnou hmotu stlačte, abyste získali co nejvíce tekutiny.Melounová margarita pro dav přecedíme pyré
  3. Připravte sklenice: Předpokládejte, že budete popíjet s chutí, vezměte malý talířek nebo misku a naplňte ji solí. Poté potřete okraj koktejlové nebo kupé sklenice (nebo zavařovací sklenice) plátkem limetky. Ponořte sklenici do soli a malinko s ní otočte.Recept na melounovou margaritu příprava sklenic
  4. Podávejte a ozdobte: Koktejl nalijte do připravených sklenic a ozdobte klínkem limetky.Melounová margarita recept
Margarita z melounového džbánu
Starší příspěvek

Pepřový steak

Kuřecí polévka se zázvorem a houbami shiitake