Jak připravit Margaritu s borůvkami

Tato borůvková margarita obsahuje všechny tradiční ingredience (tequilu, pomerančový likér a limetkovou šťávu), ale také přídavek borůvek a pouhý šepot máty. Je to neotřelý koktejl, který byste měli mít na paměti při improvizovaných posezeních, která budete v létě pořádat.

Myslím, že jsme všichni viděli koktejly, které se vymkly kreativitě z rukou, a asi všichni jsme se setkali s tím, když se margarita trochu zvrhla.

Mám na mysli margarity z podivných ingrediencí, jako je žvýkačka, rybí omáčka nebo čokoláda. Myslím, že nejhorší, co jsem kdy viděla, byla "margarita" s příchutí kopru a mučenky, kde byla tequila vyměněna za vodku.

Vodka! Dovedete si to představit?!

Pokud se chystáte riffovat klasiku, pak by měl být recept jednoduchý, aby stále vynikly vlastnosti, díky nimž byl originál tak velkolepý, ale nápoj bylo možné zažít novým způsobem.

Vezměte si například tuto borůvkovou margaritu. Obsahuje všechny tradiční ingredience (tequilu, pomerančový likér a limetkovou šťávu), ale také přídavek borůvek a jen nepatrný šepot máty. Výsledkem je stále zřetelně margarita, ale s novou výraznou barvou a ovocnou chutí, která doplňuje tequilu a limetku.

Zajímáte se o tequilu? Podívejte se na našeho obsáhlého průvodce tequilou!

Je to neotřelý koktejl, na který nezapomeňte pro všechny improvizované večírky, které náhodou budete toto léto pořádat - a určitě se stane hitem pro milovníky margarity ve vašem životě.

Recept na margaritu s borůvkami okraj sklenice posypeme solí

Vyzkoušejte jednu z těchto variací!

Další letní koktejly

Ingredience

  • 946 mililitrů tequily blanco (nazývané také plato nebo stříbrná tequila)
  • 473 mililitrů pomerančového likéru, například Triple Sec nebo Cointreau
  • 236 mililitrů limetkové šťávy
  • 710 mililitrů borůvek
  • Několik snítek máty
  • Agávový nektar nebo jednoduchý sirup na případné doslazení
  • Led
  • Kosher nebo vločková sůl (ne jodidovaná) na lemování sklenic (nepovinné)
  • Další borůvky a plátky limetky na ozdobu (nepovinné)

Postup

  1. Nalijte tequilu: Tequilu, pomerančový likér, limetkovou šťávu a borůvky vložte do mixéru a 8 až 10krát pulzujte. Přísady nechte louhovat alespoň 30 minut.Recept na margaritu s borůvkami v tequile
  2. Směs rozmixujte: Vlijte směs do mísy, přidejte mátu a rozmixujte (tj. rozmělněte mátu) muddlerem, hmoždinkou nebo dřevěnou lžičkou. Nechte asi 5 minut louhovat.
  3. Pevnou hmotu sceďte: Směs přelijte přes jemné sítko do džbánu naplněného ledem. Hřbetem lžíce pevnou hmotu stlačte, abyste dostali všechnu tekutinu ven.
  4. Ochutnejte a v případě potřeby oslaďte: V případě potřeby margaritu ochutnejte a přimíchejte agávový nektar nebo jednoduchý sirup na doslazení.
  5. Skleničku ozdobte okrajem: Pokud máte rádi margarity se solí na sklenici, vezměte malý talířek nebo misku a naplňte ji solí. Poté vezměte sklenici (postačí koktejlová nebo coupe sklenice, ale stejně dobře poslouží i zavařovací sklenice) a její okraj potřete klínkem limetky. Ponořte sklenici do soli a otočte ji.
  6. Margaritu podávejte: Do připravených sklenic nalijte margaritu. Ozdobte klínky limetky nebo borůvkami napíchnutými na koktejlové harpuně nebo párátku.Recept na margaritu s borůvkami podávejte