Klasický koktejl Margarita

Klasická margarita má vznešenost, která je vyjádřena její jednoduchostí. Hledejte láhve s etiketami s nápisem 100% de agave, což znamená, že tequila je destilována pouze z mexických rostlin modré agáve. Levné tequily jsou často říznuty alkoholem vyrobeným z kukuřice nebo cukrové třtiny, což má za následek, že tequila chutná ploše a po cestě hoří.

Klasická margarita má vznešenost, která se projevuje její jednoduchostí - tequila, pomerančový likér pro sladkost a kyselá limetková šťáva.

Pouhé tři ingredience, harmonicky zkombinované a dokonale vyvážené.

Tento recept na koktejl byste si měli zapamatovat, protože ho snadno připravíte na improvizovaných večírcích, letních grilovačkách nebo když si uprostřed zimy potřebujete připomenout sluníčko.

Klasická margarita

Jaká je nejlepší tequila na margaritu?

K přípravě margarity vřele doporučuji používat pouze kvalitní tequilu. Vzhledem k tomu, že koktejl obsahuje pouze tři ingredience, bude mít špatná tequila za následek stejně špatnou margaritu.

Hledejte láhve s etiketami s nápisem "100% de agave", což znamená, že tequila je destilována pouze z mexických rostlin modré agáve. Levné tequily jsou často říznuté alkoholem vyrobeným z kukuřice nebo cukrové třtiny, což má za následek, že tequila chutná ploše a po cestě hoří.

Kvalitní tequila navíc zraje 2 až 12 měsíců v dubových sudech, což jí dodává chuťové nuance. Tequila blanco (nazývaná také plato nebo silver) zraje 2 měsíce, reposado 2 až 11 měsíců a añejo 12 a více měsíců.

Klasická Margarita

Tento koktejl můžete podávat se solí, nebo také ne. Přímo nebo s ledem. Tato část záleží jen na vás!

Variace na Margaritu

Chcete si ji obměnit? Vyzkoušejte některou z těchto variací na základní margaritu:

Ingredience

  • 42 g blanco tequily (nazývané také plato nebo stříbrná tequila)
  • 28 gramů pomerančového likéru, například triple sec, Cointreau nebo Grand Marnier
  • 14 g čerstvě vymačkané limetkové šťávy
  • Dostatek košer nebo vločkové soli do sklenice, nepovinné (nepoužívejte jodizovanou sůl)
  • Kostky ledu, nepovinné
  • Klíny limetky na ozdobu, nepovinné

Metoda

  1. Osolte si sklenici (nepovinné): Do široké mísy nebo malé misky nasypte trochu košer soli. Vezměte klín limetky a štědře jím potřete okraj sklenice. Namočte okraj do soli. Sklenici naplňte čerstvým ledem a dejte stranou. (Pokud máte rádi margaritu rovnou, led vynechejte.)
  2. Připravte koktejl: Do koktejlového šejkru naplněného ledem dejte tequilu, pomerančový likér a limetkovou šťávu. Deset vteřin protřepávejte a poté sceďte do připravené koktejlové sklenice. V případě potřeby ozdobte klínkem limetky.
Klasická Margarita
Klasická margarita
Starší příspěvek

Ořechové sněhové koule

Novější příspěvek

Těstoviny s lilkem caponata

Těstoviny s lilkem caponata