Domácí směs horkého kakaa - ideální dárek na svátky

Domácí směs horkého kakaa je všeobecně oblíbená a na dlouhou dobu vyřeší mou úzkost z nakupování na svátky. Holandské kakao je zásaditější a má tmavší barvu než přírodní kakaový prášek. Po přípravě ve sklenicích se vzduchotěsnými víčky vydrží domácí směs horké čokolády ve spíži asi 3 až 6 měsíců.

Nesnášíte davy lidí? Máte úzkost z dávání dárků? Já ano.

Vlastně udělám téměř cokoli, abych se během svátků vyhnula obchodům. Všichni moji přátelé vědí, že dostanou dárek, ale ten bude pocházet z mé kuchyně.

Směs na horké kakao

Domácí směs na horké kakao je perfektní dárek

V minulosti jsem od přátel, kteří mají podobný sklon k obdarovávání jedlými dárky, dostala několik hloupostí. Proto se snažím vyrábět dárky z potravin, které se budou líbit co největšímu počtu lidí. Žádné fazole. Žádné neidentifikovatelné bonbony typu "co je v tom?". Ne. Hraju na jistotu.

Kakaová směs, jako je tahle, je všeobecně oblíbená a na dlouhou dobu vyřeší mou úzkost z nakupování o svátcích. Doba přípravy je směšně rychlá. Výsledek je směšně okouzlující.

Recepty na horké kakao: Tolik možností!

Vyzkoušela jsem mnoho verzí, než jsem se rozhodla, že jednoduchý přístup je opravdu nejlepší - žádné fantastické kousky čokolády k rozpuštění, jen kakaový prášek, cukr a ochucovadla. Holandské kakao je zásaditější a má tmavší barvu než přírodní kakaový prášek, a proto je v horkém kakau o něco lákavější. Ve skutečnosti však můžete použít oba druhy.

Přiložila jsem také varianty mexické horké čokolády a mátové horké čokolády pro případ, že byste si ji chtěli namíchat!

Směs horkého kakaa

Vyzkoušejte tento trik na domácí směs horkého kakaa

Jeden trik cukráře, který používám: Do cukru vmíchejte čisté extrakty nebo jemně nastrouhanou citrusovou kůru, aby se cukr provoněl. Udělala jsem to zde u tohoto receptu, ale trik je natolik dobrý, že byste měli přemýšlet o jeho použití i v jiných cukrářských situacích. Zkuste například při příští přípravě citronového koláče zkombinovat cukr a citronovou kůru.

Balení a darování domácí směsi na horké kakao

Až budete nakupovat ingredience, vyberte nějaké pěkné sklenice, balicí papír, stuhu a pár svátečních cetek, do kterých dárek zabalíte. Vytiskněte si návod na přípravu směsi a nalepte ho na štítky dubových visaček nebo ho napište ručně. Podívejte se do místních obchodů s kancelářskými potřebami na nápady a zásoby.

Nezapomeňte si sami trochu pochutnat!

Vlastnoručně vyrobený dárek je skutečně dárkem z lásky. Mějte rádi i sami sebe a nechte si ve skříni schovanou sklenici pro sebe. Budete rádi, že jste to udělali, až vás v chladném a šedivém dni přepadne čtyřhodinová krize.

Horká kakaová směs

Jak dlouho vydrží horká kakaová směs?

Po přípravě ve sklenicích se vzduchotěsnými víčky vydrží domácí směs na horkou čokoládu ve spíži asi 3 až 6 měsíců. V mrazáku vydrží ještě déle.

Zábavná vylepšení horkého kakaa

Pro větší zábavu vám nabízíme několik dalších příchutí a přísad, které můžete do směsi přimíchat, než ji naplníte do sklenic a uzavřete.

Příjemné recepty, které si můžete vychutnat s horkým kakaem

Ingredience

ZÁKLADNÍ RECEPT: Obyčejná směs na horké kakao

  • 236 mililitrů cukru
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 236 mililitrů plus 2 lžíce neslazeného holandského kakaového prášku
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1/2 lžičky soli

VARIANTA: Mexická kakaová směs s čokoládou

  • 236 mililitrů cukru
  • 1 lžička jemně nastrouhané pomerančové kůry
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 236 mililitrů plus 2 lžíce neslazeného holandského kakaového prášku
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžíce mleté skořice nebo podle chuti
  • 1/4 čajové lžičky chilli prášku

VARIANTA: Mátová směs horkého kakaa

  • 236 mililitrů cukru
  • 1 polévková lžíce čistého mátového extraktu
  • 236 mililitrů plus 2 lžíce neslazeného holandského kakaového prášku
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1/2 lžičky soli

Pro přípravu 236 mililitrů horkého kakaa:

  • 4 čajové lžičky směsi horkého kakaa
  • 177 mililitrů mléka (libovolné mléko dle vašeho výběru)
  • Tyčinky skořice, nepovinné
  • Mátové tyčinky, nepovinné
  • Mini marshmallows, nepovinné
  • Šlehačka, volitelně

Metoda

  1. Smíchejte extrakt s cukrem: Do mísy nasypte cukr a posypte extraktem (spolu s pomerančovou kůrou, pokud připravujete variantu mexické horké čokolády). Metličkou nebo prsty zapracujte extrakt do cukru, dokud se důkladně nespojí. (Poznámka: po přidání extraktu do cukru je cukr mírně vlhký, ale vlhkost se rozptýlí, když ho smícháte s kakaem a kukuřičným škrobem.)Horká kakaová směs
  2. Do směsi přidejte zbývající přísady: Kakaový prášek, kukuřičný škrob, sůl a skořici (pokud používáte) přidejte do mísy a prošlehejte. Skladujte ve sklenicích až tři měsíce.Horká kakaová směs

Pro přípravu 236 mililitrů horkého kakaa:

  1. Ze směsi kakaa a studeného mléka připravte pastu: V hrnku vhodném do mikrovlnné trouby rozmíchejte 4 lžičky horké čokoládové směsi s 1 lžící mléka, dokud se nespojí.
  2. Vmíchejte zbytek mléka: Přilijte zbytek mléka a míchejte, dokud se pasta v mléce nerozpustí.
  3. Kakao zahřejte: Zahřejte v malém hrnci na sporáku, dokud se nezapaří, nebo v mikrovlnné troubě po dobu asi 1 minuty. Ihned podávejte s libovolnými doplňkovými přísadami, které máte rádi.
Domácí směs horkého kakaa
Starší příspěvek

Paštika z kuřecích jater

Novější příspěvek

Rýžový salát s drahokamy

Rýžový salát s drahokamy