Recept na limonádu - jednoduchý sirup, voda, citronová šťáva

Nejprve si připravte jednoduchý sirup, a to tak, že zahříváte vodu a cukr, dokud se cukr zcela nerozpustí, a pak jej smíchejte s citronovou šťávou. Poměr se bude lišit podle toho, jak sladkou a silnou limonádu máte rádi a jak kyselé jsou vaše citrony na začátku. Pokud používáte citrony Meyer, množství cukru snižte.

Limonáda: cukr, voda, citronová šťáva. Jednoduché, že?

Tajemství, jak zajistit, aby se cukr rozpustil

No, problém je v tom, že když to všechno jen tak smícháte dohromady, cukr klesne ke dnu. Takže nejlepší způsob, jak připravit limonádu, je nejprve vyrobit jednoduchý sirup, a to tak, že zahřejete vodu a cukr dohromady, dokud se cukr úplně nerozpustí, a pak ho smícháte s citronovou šťávou.

Poměr se bude lišit podle toho, jak sladkou a silnou limonádu máte rádi a jak kyselé jsou vaše citrony na začátku. Citrony z pozdní sezóny jsou méně kyselé než citrony z rané sezóny. Meyerovy citrony jsou sladší než běžné citrony.

Sklenice a džbán limonády od základu.

Oslaďte si limonádu podle své chuti

Začněte s poměrem 236 mililitrů cukru, 236 mililitrů vody, 236 mililitrů citronové šťávy. Pokud používáte citrony Meyer nebo máte rádi méně sladkou limonádu, snižte množství cukru. (Já obvykle používám 177 mililitrů cukru.)

Připravte jednoduchý sirup, smíchejte ho s citronovou šťávou a poté přidejte další vodu (a led), abyste limonádu zředili podle své chuti.

Jednoduchý sirup si můžete snadno připravit dopředu a vychladit pro pozdější použití. Pokud máte spoustu citronů, které potřebujete zpracovat, můžete je odšťavnit a šťávu také zmrazit.

Osvěžující nápoje pro všechny věkové kategorie

Složení

  • 236 mililitrů cukru (lze snížit na 177 mililitrů )
  • 236 mililitrů vody (na jednoduchý sirup)
  • 236 mililitrů čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 473 mililitrů až 710 mililitrů studené vody k naředění

Metoda

  1. Připravte jednoduchý sirup: Vložte cukr a vodu do malého hrnce a přiveďte k varu. Mícháme, aby se cukr zcela rozpustil, a stáhneme z ohně.Výroba jednoduchého sirupu pro domácí limonádu
  2. Z citronů odšťavněte šťávu: Zatímco se ohřívá voda na sirup, odšťavněte citrony. V závislosti na velikosti citronů by jich mělo být 4 až 6, což by mělo stačit na 236 mililitrů šťávy.
  3. Namíchejte limonádu: Do džbánu nalijte šťávu a cukrovou vodu s jednoduchým sirupem. Přidejte 473 mililitrů až 710 mililitrů studené vody a ochutnejte. Pokud chcete, aby byla limonáda více naředěná, přidejte více vody (mějte však na paměti, že když přidáte led, roztaje a přirozeně limonádu naředí). Pokud je limonáda na váš vkus příliš sladká, přidejte do ní ještě trochu čisté citronové šťávy.Smíchání jednoduchého sirupu, vody a citronové šťávy pro přípravu receptu na limonádu
  4. Vychlaďte a podávejte: Nechte v chladničce 30 až 40 minut. Podávejte s ledem a nakrájenými citrony. Oblíbili jste si tento recept? Dejte nám níže pár hvězdiček!Sklenice dokonalé limonády v letním dni