Omáčka z modrého sýra - nutnost pro všechny milovníky modrého sýra

Omáčka z modrého sýra je asertivní a slaná, s pikantním česnekovým nádechem. Nejraději ji používám namazanou na hamburger a v kombinaci se slaninovým džemem. S touto omáčkou se jí hodí málo, ale pokud jí potřebujete více pro velkou sešlost nebo modrý sýr opravdu milujete, pak ji klidně zdvojnásobte nebo dokonce ztrojnásobte.

Modrá sýrová omáčka není o jemnosti. Je to jídlo, které se rovná tomu, jako když dítě z mateřské školy dělá kotrmelce v obýváku.

Dobrá omáčka z modrého sýra říká: "Nevšímejte si všeho ostatního, co se děje, a věnujte mně a hamburgeru, na který jste mě natřeli, plnou pozornost".

Přesně tak to mám rád.

Jak chutná tato omáčka s modrým sýrem?

Omáčka z modrého sýra je asertivní a slaná, s pikantním česnekovým nádechem. Tato omáčka je pro temperamentní z nás. Je pro ty, kteří chtějí, aby jejich jídlo vystoupilo ze stínu a bylo rozpoznáno.

Můj nejoblíbenější způsob použití je namazat ji na hamburger a zkombinovat se slaninovým džemem.

Recept na omáčku z modrého sýra zobrazený s přílohami

Ingredience na omáčku z modrého sýra

Základ tohoto receptu mě naučil můj bratr, který je sám o sobě vynikající kuchař.

Sladil odvážnost modrého sýra s výraznou chutí česneku, podmáslí a zakysané smetany. Smíchání zabere jen pár minut, ale než ho budete podávat odpadlíkům mezi vámi, chtělo by to nechat všechny chutě asi 30 minut v lednici promíchat.

Mohu omáčku z modrého sýra zdvojnásobit?

S touto omáčkou se hodí málo, ale pokud jí potřebujete více na velkou sešlost nebo modrý sýr opravdu milujete, pak ji klidně zdvojnásobte nebo dokonce ztrojnásobte. Vydrží vám asi týden.

Domácí omáčka z modrého sýra - omáčka z modrého sýra na hamburgeru s hranolky v pozadí

Hustá nebo hladká omáčka z modrého sýra

Omáčka je určena k přípravě v kouscích, ale pokud máte raději hladší konzistenci, rozmixujte ji ponorným mixérem nebo ji rozmixujte v kuchyňském robotu, dokud nedosáhnete krémovější konzistence.

Způsoby použití omáčky z modrého sýra

Skromný burger si s touto omáčkou neužije všechnu legraci. Lžící ji přelijte na steak, podávejte ji ke kuřecím křídlům a zelenině nebo ji zřeďte a pokapejte s ní grilovaný římský salát. Použijte ji jako pomazánku na grilované nebo studené sendviče se sýrem, masem nebo zeleninou.

Rozjeďme tuhle party!

Další omáčky a zálivky k vyzkoušení!

Jak vybrat nejlepší modrý sýr pro tento dip

"Nejlepší" modrý sýr bude záviset na vašich osobních chuťových preferencích. Milovníkům modrého sýra často nevadí ten, který má trochu síly, takže pokud patříte do tábora silných modrých sýrů, můžete se rozhodnout pro Roquefort nebo Maytag. Pokud tento dip podáváte těm, kteří by mohli ocenit něco jemnějšího, dobrou volbou bude Gorgonzola nebo dánská modrá.

Jak uchovávat omáčku z modrého sýra

Omáčka by měla vydržet čerstvá, uložená v chladničce ve vzduchotěsné nádobě, až týden.

Složení

  • 84 g rozdrobeného sýra s modrou plísní a další na ozdobu
  • 3 polévkové lžíce podmáslí
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 stroužek česneku, mletý
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1/2 čajové lžičky worcestrové omáčky
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1/4 lžičky mleté hořčice v prášku
  • 1/4 čajové lžičky kosher soli

Metoda

  1. Smíchejte ingredience ve středně velké míse: Smíchejte nivu, podmáslí, zakysanou smetanu, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, worcestrovou omáčku, pepř, mletou hořčici a sůl. Pokud si přejete krémovější omáčku, rozmixujte ji ponorným mixérem nebo v kuchyňském robotu.
  2. Omáčku uložte do chladničky: Vložte na 30 minut do chladničky, aby se chutě spojily.
  3. Podávejte: Skladujte v chladničce až týden.
Omáčka z modrého sýra
Starší příspěvek

Arroz con pollo

Novější příspěvek

Gazpacho

Gazpacho