Jak uvařit máslovou dýni v instantním hrnci

Máslovou dýni nakrájejte na čtvrtky a uvařte ji v páře v tlakovém hrnci nebo v hrnci Instant Pot. Po uvaření v páře je velmi snadné vydlabat dýni od tvrdé vnější slupky. Tento způsob je ideální pro všechny recepty, které vyžadují pyré nebo kaši z dýně. Například omáčky na těstoviny nebo náplně do lasagní, polévky, jednoduchá kaše s máslem a javorovým sirupem.

Nesnášíte loupání a krájení syrové, tvrdé máslové dýně? Tady je jiný způsob: nakrájejte ji na čtvrtky a uvařte v páře v tlakovém hrnci nebo v instantním hrnci!

Po uvaření v páře je opravdu snadné vydlabat dýni od tvrdé vnější slupky.

Tento způsob je ideální pro všechny recepty, které vyžadují pyré nebo kaši z dýní. Vzpomeňte si na omáčky k těstovinám nebo náplně do lasagní, polévky, jednoduchou kaši s máslem a javorovým sirupem nebo dokonce dětskou výživu.

Jste v instantním hrnci nováčkem? Podívejte se na náš příspěvek Jak používat instantní hrnec: Průvodce pro začátečníky.

Nahraďte pyré z máslové dýně v těchto dýňových receptech

Ingredience

  • 1 středně velká ( 1.1 kg až 1.4 kg ) máslová dýně

Postup

  1. Připravte dýni na vaření v páře: Dýni položte na bok na prkénko - pro větší stabilitu ji můžete přidržet kuchyňskou utěrkou. Odřízněte stopku a pak dýni rozkrojte uprostřed, kde se tenčí krček setkává s větším spodkem. Každou část opět rozřízněte napůl a vydlabejte semínka.k vydlabání semínek z máslové dýně použijte velkou lžícikrájení máslové dýnějak nakrájet máslovou dýnicelá máslová dýně
  2. Dýni spařte tlakovou párou: Do elektrického tlakového hrnce vložte kovovou trojnožku a nalijte 355 mililitrů vody. Kousky dýně naaranžujte na trojnožku v jedné vrstvě. Nevadí, když se budou trochu překrývat. Zajistěte víko tlakového hrnce a ujistěte se, že je ventil pro uvolnění tlaku nastaven do těsnicí polohy. Zvolte nastavení "Steam" (vaření v páře) nebo "Manual" (ruční vaření) a nastavte dobu vaření na 7 minut při vysokém tlaku. (Pokud používáte tlakový hrnec na sporáku, vařte dýni v páře při vysokém tlaku 6 minut.) Hrnec bude potřebovat asi 10 minut, aby se dostal pod tlak, a poté se spustí program vaření.
  3. Vyjměte dýni z tlakového hrnce a nechte ji vychladnout: Na konci vaření přesuňte ventil pro uvolnění tlaku do odvzdušňovací polohy. Po úplném uvolnění tlaku hrnec otevřete. Pokud po 7 minutách není dýně tak měkká, jak byste chtěli, přidejte do hrnce dalších 118 mililitrů vody, zaklapněte poklici a nastavte dobu vaření pod tlakem na další 2 minuty. V případě potřeby pokračujte ve vaření pod tlakem v krocích po 2 minutách, dokud nezměkne. Celková doba vaření pod tlakem může být až 12 minut. Některé máslové dýně se vaří rychleji než jiné. Pomocí kleští přeneste dýni na prkénko, aby vychladla.Jak vařit máslovou dýni v páře v tlakovém hrnciTlakový hrnec na vaření máslové dýně připravené na pyréParní ventil tlakového hrnce
  4. Vydlabejte dýni ze slupky: Když je dýně dostatečně vychladlá, aby se s ní dalo manipulovat, vydlabejte ji velkou lžící ze slupky. V tuto chvíli je připravena k přidání do jakéhokoli receptu, který vyžaduje vařenou dýni.uvařená máslová dýně připravená na pyré nebo kašivydlabávání dužiny z máslové dýně ze slupek
Jak uvařit máslovou dýni v tlakovém hrnci
Starší příspěvek

Peppermint meringue cookies

Novější příspěvek

Chilli fazole s rýží

Chilli fazole s rýží