Jak nakrájet a rozdrtit máslovou dýni

Příprava máslové dýně může být poměrně náročná. Jsou kulaté, tvrdé, tlusté a hutné. Pomocí několika jednoduchých kroků je však můžete velmi rychle oloupat a nakrájet. Nejprve je třeba mít velký ostrý nůž. Poté je nejpodstatnější mít na paměti, že je třeba stabilizovat vše, co se pokoušíte krájet.

Příprava máslové dýně může být poměrně náročná. Jsou kulaté, tvrdé, tlusté a hutné. Pomocí několika jednoduchých kroků však můžete máslovou dýni velmi rychle oloupat a nakrájet bez větších obtíží.

Nejprve je třeba mít velký ostrý nůž. Poté je třeba mít na paměti, že nejpodstatnější věcí při krájení čehokoli je stabilizovat to, co se pokoušíte nakrájet.

Nikde jinde to není tak důležité jako při krájení máslové dýně, což je notoricky známý obtížný úkol kvůli tloušťce a hustotě této dýně.

Jak nakrájet a oloupat máslovou dýni

Nejdůležitější věcí, kterou je třeba vzít v úvahu při dodržování těchto nebo jakýchkoli jiných kroků při krájení zimní dýně, je udržet jakékoli kusy, na kterých pracujete, co nejstabilnější.

První řez od spodní části dýně má pomoci udržet dýni na prkénku stabilní, když budete nožem opatrně postupovat od horní části dolů.

Ingredience

  • 1 máslová dýně, 0.7 kg až 1.4 kg

Metoda

  1. Odkrojte konce: Pomocí silného naostřeného kuchařského nože odřízněte asi 0.6 cm od spodní části dýně rovnoměrným řezem. Poté odřízněte 0.6 cm od konce stopky.odřízněte horní částodřízněte spodní část
  2. Oloupejte škrabkou na zeleninu: V jedné ruce držte dýni a v druhé ruce použijte ostrou škrabku na zeleninu, abyste oloupali vnější vrstvu dýně. Dýni můžete také zajistit ve vzpřímené poloze a loupačkou ji loupat tahy směrem dolů.oloupejte máslovou dýni
  3. Rozkrojte dýni na polovinu: Oloupanou dýni postavte vzpřímeně na prkénko. Neměla by se kývat, chcete, aby byla dýně stabilní. (Pokud se kýve, proveďte další řez ve spodní části, aby se vyrovnala.) Těžkým kuchařským nožem proveďte jeden dlouhý řez uprostřed od shora dolů. Některé dýně mohou být docela tvrdé; pro usnadnění řezání můžete použít gumovou paličku, kterou jemně poklepete na konce nože, abyste ho mohli zatlačit dolů skrz dýni.rozkrojíme na polovinu
  4. Vyškrábněte semínka: Pomocí kovové lžíce vyškrábněte z dutiny dýně semínka a vláknitou dužinu. (Pokud chcete, můžete semínka připravit jako opečená dýňová semínka).půlky máslové dýně, vydlabané a očištěnévydlabejte semínka
  5. Půlky dýně nakrájejte na plátky: Půlky dýní položte řeznou stranou dolů na prkénko, aby byly stabilní. Pracujte po částech a nakrájejte dýni podélně na plátky požadované šířky. Některé recepty požadují plátky nebo kostky o délce 1.3 cm, jiné 2.5 cm nebo větší.provedeme svislé řezyopět rozkrojíme na polovinu, tentokrát doprostřed
  6. Naskládejte je na sebe a nakrájejte na plátky, poté je příčně nakrájejte na kostky: Pokud dýni krájíte na kostky, položte plátky na sebe (můžete jich naskládat několik najednou) a proveďte další podélné řezy. Poté proveďte příčné řezy a vytvořte kostky. Z jedné dýně o hmotnosti 0.7 kg získáte přibližně 946 mililitrů dýně nakrájené na kostky o průměru 1.3 cm.nakrájejte a připravte máslovou dýniodřízněte konce

Ne všechny loupače zeleniny jsou stejné. Většina z nich má dost tupé okraje. Nejostřejší loupače jsou vyrobeny s čepelemi z uhlíkové oceli. Zde je švýcarský model, který si můžete levně pořídit na Amazon.com.