Recept na panna cottu - Jak připravit panna cottu v

Italská panna cotta znamená doslova vařený krém a to je asi tak všechno. Tento dezert připomínající pudink se vyrábí pouze ze smetany, cukru a želatiny - já však do svého ráda přidávám zakysanou smetanu a vanilku pro extra chuť. Panna Cotta je jako podávání bobulí a smetany, ale je to lepší.

Některé dezerty jsou tak snadné na přípravu a tak úžasně chutné, že by měly být při zvláštních příležitostech na prvním místě vašeho seznamu.

Italská panna cotta mezi ně rozhodně patří.

Co je panna cotta?

Nebudeme chodit kolem horké kaše: Italové mají na trhu navrch, pokud jde o vytvoření něčeho úžasného jen z několika dobrých ingrediencí. Panna cotta doslova znamená "vařený krém", a to je asi tak všechno!

Tento dezert připomínající pudink se připravuje pouze ze smetany, cukru a želatiny - já však do svého ráda přidávám zakysanou smetanu a vanilku pro extra chuť.

Tato panna cotta je jako podávání bobulí a smetany, ale je to fantazijnější. Protože nepoužíváte žádná vejce, můžete opravdu cítit jemnou chuť smetany. Sotva tuhnoucí krém má navíc luxusní, hedvábnou strukturu, která působí tak elegantně.

Panna cotta s letními plody

Jak pracovat se želatinou

Práškovou želatinu je třeba nejprve nechat změknout ve studené tekutině. V tomto případě to dělám v mléce. Poté je třeba změklou želatinu zahřát, aby se zcela rozpustila. Při výrobě panna cotty to dělám tak, že změklou želatinu zaliji ohřátou smetanou.

Protože se množství želatiny v jednotlivých baleních může mírně lišit, nezapomeňte ji odměřit čajovou lžičkou. Příliš velké množství želatiny by mohlo mít za následek příliš tuhou konzistenci připomínající želé (chcete, aby panna cotta byla sotva tak pevná, aby se dala rozbalit).

Ti z vás, kteří hledají veganskou náhradu želatiny, se mohou podívat na tento referenční návod na webu The Kitchn. Je to dobré místo, kde začít při hledání alternativních želírovacích látek.

Tip na rozbalení Panna Cotty

Proces odformování si usnadníte tím, že ramekiny použité na formy lehce potřete jemným rostlinným olejem nebo sprejem.

Pokud se nechcete obtěžovat s odformováním, můžete také jednoduše nalít směs panna cotty do pěkných misek a podávat je tak, jak jsou. (Nezapomeňte si v misce nechat místo na bobule!) Pro orientaci při výběru forem nebo servírovacích misek uvádíme, že z tohoto receptu je šest porcí o hmotnosti 168 gramů nebo osm porcí o hmotnosti 112 gramů.

Panna Cotta s letními plody

Jak dlouho trvá ztuhnutí Panna Cotty?

Nezapomeňte nechat panna cottu ve formách chladnout alespoň 4 hodiny, aby byla zcela ztuhlá.

Jak dlouho dopředu můžete panna cottu připravovat?

Panna cotta je fantastický dezert, který si můžete připravit dopředu! Můžete ji připravit až tři dny dopředu a uchovávat v chladničce, dokud nebudete připraveni k podávání. Panna cotta ve skutečnosti vydrží déle, ale pro nejlepší chuť je nejlepší ji podávat do tří dnů.

Pokud chladíte déle než několik hodin, doporučujeme formy volně přikrýt obráceným plechem, zmačkanou fólií nebo zmačkaným plastem. (Chcete zabránit kondenzaci vlhkosti na čemkoli, čím panna cottu zakrýváte, a jejímu odkapávání do forem.)

Pokud budete panna cottu podávat rovnou z 236 mililitrových forem, místo abyste je vyklopili, počkejte s jejich poléváním ovocem nebo omáčkou až těsně před podáváním.

Další způsoby podávání panna cotty

My panna cottu nejraději poléváme čerstvými bobulemi a snadnou omáčkou z lesního ovoce, ale můžete udělat i spoustu dalších věcí! Zkuste panna cottu obléknout do některého z těchto pokrmů:

Další snadné a elegantní dezerty

Ingredience

Na panna cottu:

  • Rostlinný olej nebo rostlinný olej ve spreji (do forem)
  • 118 mililitrů studeného mléka
  • 3 čajové lžičky neochucené želatiny v prášku
  • 710 mililitrů tučné smetany
  • 78 mililitrů (67g) cukru
  • Špetka soli
  • 118 mililitrů zakysané smetany
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Na omáčku a bobule:

  • 1 ( 336 gramů ) balení (asi 710 mililitrů ) mražených malin, rozmražených
  • 3 lžíce cukru
  • 3 polévkové lžíce pomerančové šťávy
  • 473 mililitrů čerstvých borůvek, malin, ostružin, nakrájených jahod nebo jejich směsi

Metoda

  1. Připravte si formy: (Pokud plánujete podávat přímo z misek, tento krok vynechejte.) Ramekiny položte na plech, abyste panna cottu mohli snadno přenést z pultu do lednice.
  2. Změkčení želatiny: Nalijte mléko do středně velké mísy a posypte ho želatinou. Promíchejte vidličkou, aby se spojila. Odstavte na 5 minut bez míchání, aby želatina změkla. (Bude vypadat jako sražené mléko nebo mléčná jablečná omáčka.)Pro recept na panna cottu smíchejte mléko a želatinu.
  3. Zahřejte smetanu a cukr: Ve středně velkém hrnci na mírném ohni přiveďte smetanu, cukr a sůl k varu. Často míchejte, dokud se cukr nerozpustí a mléko se nezačne vařit. Nenechte ho přejít do varu (pokud se tak stane, nechte ho před dalším krokem mírně vychladnout).
  4. Šlehání smetany do želatiny: Pomalu přilévejte horkou smetanu k želatině a průběžně šlehejte, aby se želatina rozpustila. Trochu smetanové směsi rozetřete mezi prsty, abyste se ujistili, že se želatina rozpustila; měla by být hladká, ne zrnitá.Do směsi mléka a želatiny pro recept na panna cottu zašleháme teplou smetanovou směs.
  5. Přidejte zakysanou smetanu a vanilku: Zakysanou smetanu a vanilku vyšlehejte dohladka.
  6. Naplňte a vychlaďte formy: Rozdělte směs panna cotty do formiček. Přeneseme do ramekinů do lednice a chladíme nejméně 4 hodiny, dokud neztuhnou, nebo přes noc.
  7. Připravte malinovou omáčku: Těsně před podáváním rozmixujte maliny, cukr a pomerančovou šťávu v mixéru dohladka. Propasírujte je přes jemné sítko, abyste odstranili semínka. Odložte stranou nebo uložte do chladničky, dokud nebude potřeba. (Tuto omáčku lze připravit i několik dní předem a uchovávat ji v chladu.)
  8. Rozbalte panna cottu: Okraj každé ramekiny obkružte nožem. Na horní část ramekinu položte dezertní talířek dnem vzhůru. Podržte talířek na místě a otočte jej tak, aby ramekin byl nyní na talířku vzhůru nohama. Pomalu zvedejte ramekiny pod mírným úhlem, aby se panna cotta uvolnila. Lžící obložte panna cottu omáčkou a posypte ji bobulemi. (Pokud podáváte přímo z misky, přelijte část omáčky lžící a posypte bobulemi.)
Snadná panna cotta
Starší příspěvek

Snadný artyčokový dip

Novější příspěvek

Kuře na citronu a rozmarýnu

Kuře na citronu a rozmarýnu