Jak připravit jižanské nákypy

Jižanské sušenky jsou lehké a nadýchané částečně díky použití regionálně oblíbené mouky White Lily. Mouka White Lily se vyrábí z měkké červené ozimé pšenice, díky čemuž má nižší podíl bílkovin a lepku. Čím méně s nimi manipulujete, tím jsou lehčí!

Rád o svém rodném městě St. Louis mluvím jako o "jižanském" s jižanskými vlivy v jídle a kultuře, i když většina rodáků o sobě mluví jako o Středozápaďanech. Proto asi nikoho nepřekvapí, že zbožňuji jak zapékaná jídla, tak jižanské stálice, jako jsou sušenky a omáčka. Tato kombinace je perfektním snídaňovým nebo brunchovým pokrmem pro velký dav!

Pokud jste sušenky s omáčkou ještě nikdy nejedli, jsou to lahůdky! Představte si lehké a nadýchané sušenky zalité krémovou omáčkou z klobás, která je často ochucená šalvějí, tymiánem nebo černým pepřem. Ne nadarmo se jedná o jižanskou klasiku.

Jak připravit sušenky

Sušenky dělám od základu a trik spočívá v tom, že těsto nesmíte příliš zpracovávat. Tyto sušenky vyválím poměrně tenké, protože nákyp má vrstvu sušenek na dně i nahoře.

Rozhodla jsem se pro vločkový styl sušenek, což znamená, že je třeba těsto trochu přeložit, aby se vytvořily vrstvy.

Zní to asi složitěji, než to ve skutečnosti je - nebojte se! Jde to dohromady poměrně rychle a snadno a zbytky se použijí na vyložení dna zapékací misky, takže sušenky stačí vykrojit jen jednou. Čím méně s nimi budete manipulovat, tím lehčí budou mít chuť!

Jakou mouku mám použít na sušenky?

Příprava sušenek je snadná, ale výběr mouky může mít velký význam. Jižanské sušenky jsou lehké a nadýchané zčásti díky použití regionálně oblíbené mouky White Lily. Před příchodem internetu bylo těžké ji na sever od Mason-Dixonovy linie sehnat.

Mouka White Lily se vyrábí z měkké červené ozimé pšenice, díky čemuž má nižší podíl bílkovin a lepku. Většina značek mouky se vyrábí z tvrdé ozimé pšenice, která má vyšší obsah lepku.

Díky nižšímu obsahu lepku a skutečnosti, že je mouka White Lily bělená, povede měkká, téměř prášková světlá mouka k lehčímu, polštářovitému sušenkovému těstu. Mouka White Lily má také o něco neutrálnější chuť než běžná nebělená univerzální mouka. Sušenky vyrobené z univerzální mouky bývají o něco těžší a mají robustnější strukturu i chuť. Sušenky z bílé mouky White Lily jsou skvělým nosičem chutí polevy podle vašeho výběru, ať už je to omáčka z klobás, džem, med nebo jen obyčejné máslo.

Protože se White Lily mimo Jižní Ameriku stále ještě těžko shání, vyvinula jsem tento recept z běžné univerzální mouky. Abych dosáhla lehčího sušenkového těsta, vyměnila jsem trochu mouky za kukuřičný škrob, abych snížila obsah lepku.

Výsledné sušenky budou stále chutnat o něco více po pšenici, než kdybyste použili bílou lilii, ale nižší obsah lepku pomůže zabránit tomu, aby byly sušenky příliš hutné. Samozřejmě, pokud máte přístup k mouce White Lily, vynechejte kukuřičný škrob a zvyšte množství univerzální mouky White Lily na 591 mililitrů .

Snídaňový nákyp se sušenkami

Jak sestavit nákyp se sušenkami a omáčkou

Tento nákyp se dá dohromady poměrně rychle, i když děláte sušenky od základu. Zatímco se spodní vrstva sušenek trochu opeče, na plotně připravíte omáčku z klobás a hub. Pak lžící přelijete omáčku přes spodní sušenky, na omáčku navrstvíte horní sušenky a dáte péct. A po 20 minutách máte sušenky s omáčkou pro celý dav!

Jaké druhy náhražek mohu použít?

Sušenky a omáčka zapéct

Co můžete připravit předem

Pokud chcete, můžete si komponenty připravit předem!

Milujete snídaně? Milujete zapékané pokrmy? Vyzkoušejte tyhle!

Ingredience

Na sušenky:

  • 532 mililitrů univerzální mouky
  • 3 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 polévková lžíce prášku do pečiva
  • 3/4 čajové lžičky kosher soli
  • 118 mililitrů nesoleného másla, studeného
  • 236 mililitrů podmáslí, studené

Na omáčku:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 0.2 kg žampionů nakrájených na plátky
  • 59 mililitrů nakrájené žluté cibule
  • 0.5 kg vepřové klobásy k snídani
  • 6 lžic hladké mouky
  • 1/2 čajové lžičky mleté šalvěje
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1/8 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 3/4 čajové lžičky kosher soli
  • 591 mililitrů mléka, nejlépe plnotučného

Na polevu:

  • 1 lžíce nesoleného másla, rozpuštěného

Speciální vybavení

  • 6.3 cm vykrajovátko na sušenky

Metoda

  1. Předehřejte troubu: Předehřejte troubu na 204 °C .
  2. Vypracujte sušenkové těsto: Ve velké míse smíchejte mouku, kukuřičný škrob, prášek do pečiva a sůl. Máslo nakrájejte na 1.3 cm velké kousky a posypte jím suché přísady. Pomocí mixéru, nože na máslo nebo vidličky vmíchejte máslo do suchých přísad, dokud nebude mít většina z nich velikost hrášku. Nepřepracovávejte to; chcete, aby část másla zůstala v kouscích. Přidejte podmáslí a stěrkou směs promíchávejte, dokud nezačne vypadat chlupatě a dokud se většina podmáslí nevstřebá. Těsto se ještě nevytvoří, to nevadí.Biscuits and Gravy Bake těsto spojíme dohromadyBiscuits and Gravy Bake přidáme podmáslíBiscuits and gravy casserole recept nakrájejte máslo na kousky
  3. Těsto spojte dohromady: Vyklopte obsah mísy na čistý povrch posypaný trochou mouky. Rukama těsto shrňte do hromádky a rozválejte ho na šířku asi 25 cm. Opět se nebojte, že by se těsto drobilo!
  4. Těsto přeložte tak, aby vznikly vločky: Použijte stěrku (například takovou, kterou používáte na smažená vejce) nebo škrabku a 1/3 těsta překlopte zleva do středu. Poté překlopte i druhou stranu. Těsto v podstatě přeložíte jako dopis. Těsto otočte o 90 stupňů a znovu ho rozválejte na čtverec o straně 25 cm. V této fázi začne být těsto více vláčné a méně se drolí, ale stále v něm budou volné kousky. Pokud vypadnou, zatlačte je zpět do těsta a odolejte nutkání přidat více tekutiny. Proces rozválení a přeložení zopakujte ještě dvakrát. Počtvrté už bude sušenkové těsto držet pohromadě a bude vypadat jako skutečné těsto.Sušenky a omáčka recept rozválíme na 10palcový čtverecPiškoty a omáčka zapékání recept obrátit těstoBiscuits and Gravy Bake připravte k obraceníBiscuits and Gravy Casserole recept shromáždit těsto
  5. Vykrájejte sušenky: Těsto rozválejte na čtverec o straně 25 cm a tloušťce zhruba 1.3 cm. Pomocí 6.3 cm vykrajovátka na sušenky vykrojte 16 koleček. Při vykrajování těsta přitlačte, ale neotáčejte vykrajovátkem na sušenky, abyste "zalepili" okraje těsta. Místo toho vykrajujte rovně dolů, aby sušenky vyrostly a byly co nejkřehčí.
  6. Upečte spodní vrstvu sušenek: Odložte stranou 12 koleček sušenek. Zbývající 4 kolečka sušenek položte na dno skleněné nebo keramické zapékací misky o objemu 1.9 litru. Rozkrájejte zbývající kousky těsta a skládejte zbylé těsto na dno zapékací misky, přičemž dbejte na to, aby bylo dno pokryto v jedné vrstvě. Položte na plech s okrajem (pro snadnější vyjmutí z trouby a zachycení případných kapek). Pečte v troubě 15 minut nebo dokud vrchní část sušenek nezačne vypadat suchá, ale vůbec ne hnědá. (Na okrajích může dojít k mírnému ztmavnutí, ale nelekejte se, pokud budou sušenky stále vypadat bledě bílé.)Klobásovou omáčkou a sušenkami vyplníme zbytky na pánvi.
  7. Mezitím připravte omáčku: Zatímco se pečou spodní sušenky, připravte omáčku tak, že do velké pánve dáte olej, houby a cibuli. Za stálého míchání vařte na prudkém ohni, dokud houby nezměknou a cibule nezačne být průsvitná, asi 5 minut. Přidejte klobásu, rozbijte ji dřevěnou lžící nebo špachtlí a vařte, dokud klobása nezačne hnědnout, asi 5 minut. Udržujte teplotu na vysoké úrovni a přidejte na pánev mouku, šalvěj, černý pepř, muškátový oříšek a sůl. Míchejte, dokud se přísady nevstřebají. Přilijte mléko, snižte teplotu na střední a vařte za stálého míchání, dokud tekutina nezačne bublat a nezhoustne, asi 3 až 7 minut. Nyní jste připraveni na sestavení nákypu! Pokud není první vrstva sušenek upečená, snižte teplotu omáčky na mírný oheň, dokud nejsou sušenky hotové. Pokud ještě potřebujete čas na dokončení omáčky, ale sušenky jsou hotové - vyjměte zapékací misku z trouby a nechte ji stát na lince nebo na sporáku, zatímco budete dokončovat omáčku.Recept na sušenky s omáčkou přidáme mlékoPečivo se sušenkami a omáčkou přidáme mouku Klobásová omáčka a sušenky přidáme klobásu
  8. Sestavte a upečte nákyp: Jakmile omáčka zhoustne a první vrstva sušenek je upečená, přelijte ji lžící přes vrstvu sušenek v zapékací misce. Na omáčku položte 12 rezervovaných sušenek a vrchní část sušenek potřete rozpuštěným máslem. Vraťte misku do trouby a pečte, dokud nejsou sušenky zlatohnědé a omáčka bublá a je hustá, asi 18 až 23 minut.Sušenky s omáčkou upečte nákypSušenky a omáčka recept na zapékání vrchní část sušenek potřete rozpuštěným máslem.Recept na sušenky s omáčkou vrstva sušenek na omáčkuRecept na sušenky s omáčkou přikryjeme sušenkyPečivo se sušenkami a omáčkou přidáme první vrstvu omáčky
  9. Nechte vychladnout a podávejte: Nechte 10 minut vychladnout a pak podávejte teplé z pekáče.